Esteu aquí: Inici Cultura i festes Agenda 2021 Tarragona sona flamenc Cicle documental “Tarragona sona flamenc” (audiovisual)

Cicle documental “Tarragona sona flamenc” (audiovisual)

Programació d’un cicle de documentals al voltant del flamenc, en el qual podrem conèixer els orígens de la guitarra espanyola, descobrir un viatge per la trajectòria  de la bailaora de Triana Matilde Coral o acompanyar el prestigiós cantant Miguel Poveda des dels seus orígens fins al seu triomf.

www.in-edit.tv/selecciontv/355

Disponible fins el dia 31 de març

La española, la de Torres

Documental que explica la història del desconegut inventor de la guitarra actual, Antonio de Torres Jurado, un fuster nascut a Almeria el 1817 que va aconseguir fama universal a mitjan segle XIX a Sevilla pel fet d’haver canviat el model de construcció per a les escoles nacionals de guitarra de tot el món, que s’ha perpetuat fins als nostres dies. Realitzat per Fran López Montoro i Enrique Navarro durant l’any 2020.

Matilde Coral, acariciando el aire

Matilde Coral és la màxima representant de l’Escuela Sevillana de Baile. Hereva de Pastora Imperio, des del 1967 difon i ensenya flamenc a la seva pròpia escola, situada al seu barri de naixement, Triana. D'aquest centre n’han sortit grans figures de la dansa, com Merche Esmeralda, Manuela Carrasco, Cristina Hoyos, Isabel Bayón o María Pagés. Ha estat coreògrafa i principal intèrpret de les pel·lícules Sevillanas i Flamenco, de Carlos Saura, i també musa de grans artistes i poetes. Aquest documental, dirigit per Pablo Ortiz el 2016, fa un recorregut per la seva vida i els seus assoliments artístics.

Miguel Poveda

L’any 2015, quan Miguel Poveda acabava de complir quaranta anys, Pablo Ortiz va seguir-lo durant uns mesos per conèixer qui era aquest cantant, una persona després dels focus, un home gelós de la seva vida privada. En aquest documental obre les portes de casa seva perquè coneguem els seus orígens. La història d'un noi que tenint-ho tot en contra per triomfar en el flamenc va aconseguir convertir-se en un dels referents actuals.

Cicle documental “Tarragona sona flamenc” (audiovisual)
Què
Cinema
Quan
05/03/2021 a 12:00 a
31/03/2021 a 13:00
Programació
Tarragona Sona Flamenc
On
En línia
Preu
5 €
Organitzat per 
In-edit.tv i Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d’administració oberta