Esteu aquí: Inici Cultura i festes Agenda 2022 En dansa Lucía - Apocalipsi - Pietà Cia. La Dama

Lucía - Apocalipsi - Pietà Cia. La Dama

Ruta “Interiors ocults de la Part Alta”

Us convidem a reviure aquest cicle en una de les parts més emblemàtiques i ocultes que amaga la nostra ciutat. Un recorregut per diferents espais ocults de la Part Alta combinat amb petites intervencions de dansa contemporània.

Recorregut acompanyat i dinamitzat per Nemesis arqueologia i difusió cultural.

Lucía - Apocalipsi - Pietà

Cia. La Dama

La companyia de dansa La Dama ens presentarà tres de les seves peces:

Lucía se submergeix en la mitologia de la màrtir i reinterpreta la seva figura a través de la dansa i el shibari amb les ballarines Sheila Guerrero, Nerva Sánchez i Valeria Aghenie, que protagonitzen tot un ritual que parteix de la puresa i evoluciona cap a l’erotisme, el rebuig i la tortura, passa per la revelació, la por i l’acceptació i culmina en la glorificació del cos de la dona.

Apocalipsi neix de la lectura d’aquest llibre homònim de la Bíblia. S’ha escollit la figura de la dona embarassada que s’enfronta al drac de set caps i deu banyes com a font d’inspiració i com a símbol de la dona, del poder creador de vida. No és casualitat que apocalipsi signifiqui etimològicament ‘revelació’, ja que la peça pretén exercir aquest efecte final al públic, que podrà fer-ne la seva pròpia lectura. Aquest duo de dansa és interpretat per les ballarines de La Dama Íria Llena Gasol i Marta Gómez.

Pietà parteix de l’obra escultòrica homònima de Miquel Àngel que es troba al Vaticà i dels viatges de la coreògrafa a Jerusalem i a Roma, on troba molts nexes entre la fe religiosa i la que ella professa pel cos i per la dansa. Pietà és un duo interpretat per Daniel Chamizo i Verònica Hernández Royo que parla del que és sagrat i a la vegada obscur, de la deïtat fent-se carn, de l’espiritualitat del cos, de la seva impuresa i la seva pulcritud, de la maternitat i de l’erotisme.

Horaris: A les 11 i a les 12.30 h

Preu: Gratuït amb reserva prèvia un mes abans de l’espectacle a entrades.tarragona.cat

Lucía - Apocalipsi - Pietà Cia. La Dama
Què
Dansa, Visites, rutes i excursions
Quan
21/01/2023 11:00 to 13:30
Programació
Arts escèniques TGN Cultura
Localització
Preu
Gratuït amb reserva prèvia
Venda d'entrades / Inscripcions
Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta