Esteu aquí: Inici Cultura i festes Agenda 2022 FITT 2022 Misericordia Compagnia Sud Costa Occidentale (Itàlia)

Misericordia Compagnia Sud Costa Occidentale (Itàlia)

Existeixen mons on les dones són condemnades a lluitar si volen sobreviure, a lluitar amb tot el que tenen per poder eclosionar de la misèria i la degradació a la qual la societat sembla haver-les relegat. Aquesta és la història de l’Anna, la Nuzza i la Bettina, que durant el dia teixeixen i durant la nit venen els seus cossos, i del pobre orfe discapacitat que viu amb elles.

“Misericordia és un conte contemporani. Parla de la fragilitat de les dones, i de la seva desesperada i ilimitada solitud”. Emma Dante presenta la seva nova obra. L’argument explica la història de tres prostitutes i d’un nen discapacitat que es diu Artuto que viu amb elles en una borda d’una habitació, fastigosa i miserable. Durant el dia, les dones teixeixen xals, i després que es pongui el sol s’asseuen a l’entrada de casa seva i ofereixen els seus decrepits cossos als transeunts.

“L’Arturo no para mai quiet – continua Dante- és un noiet hiperactiu. Cada vespre a la mateixa hora es posa a la finestra a veure la banda passar, i el seu somni és tocar el bombo. La Mare de l’arturo es deia Lucía, estava amb la pell i l’os i tenia una petita ràdio que sempre estava encesa. La música era arreu de la casa, i la Lucía ballava pels homes! Però sobretot, ballava per un fuster que la visitava cada dijous. Era l’amo d’una serradora que fabricava caixes per a la fruita. Guanyava molts diners però tot i això es passejava vestit amb un barret de llana i uns guants desgastats. El seu sobrenom era “Geppetto”. Era propens a la violència. L’Arturo va néixer mentre el seu pare apallissava la mare, i la Lucía va morir dues hores després d’haver donat a llum. Malgrat l’infernal i terrible misèria, l’Anna, la Nuzza i la Bettina el crien com si fos seu. L’Arturo, aquest llistó de fusta, es converteix en un noi a través dels cuidats de tres mares.

60min. Italià (dialecte sicilià i apulià).

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Misericordia Compagnia Sud Costa Occidentale (Itàlia)
Què
Teatre
Quan
02/09/2022 21:30 to 22:30
Programació
FITT. Festival Internacional de Teatre
Localització
Preu
18€ i diversos abonaments
Venda d'entrades / Inscripcions
Organitzat per 
Sala Trono
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta