Esteu aquí: Inici Cultura i festes Agenda 2022 Gener Cinemèdol. Cloenda de l'exposició "L'altre ubic"

Cinemèdol. Cloenda de l'exposició "L'altre ubic"

El primer Cinemèdol de la temporada arrenca amb una cloenda: la de l’exposició “L’altre ubic. Migracions del cos fragmentat”, que es pot visitar a Les Golfes de Casa Canals fins el 9 de gener. Aquell diumenge, dos documentals (el llargmetratge de Mar C. Llop i el curtmetratge de l'artista tarragoní Àlvar Calvet) i una taula de debat al voltant del gènere i la construcció de la identitat en els nuclis familiars (amb la comissària Mercè Alsina i l’activista trans Lina Mulero) tancaran dos mesos d’una exposició que indaga i investiga en qui som i com ens mostrem.
Projecció i debat:Famílies Trans - Construccions Identitàries (87’’, 2021), de Mar C. Llop, amb la col·laboració d'Andrea Basave.El vuitè dia (15’’, 2018), d’Àlvar Calvet. A continuació, taula rodona amb Mercè Alsina (comissària de l’exposició), els autors dels documentals (Mar C. Llop i Àlvar Calvet) i Lina Mulero, activista trans i treballadora a Trànsit Bcn.
 

Famílies Trans - Construccions Identitàries 

 
Mar Llop acaba de presentar el documental Famílies Trans - Construccions Identitàries al Festival de Cinema de Girona 2021 Llop explica que la manca de referents positius sobre el col·lectiu trans* segueix sent una assignatura pendent, i si parlem de nenes trans*, el panorama encara és pitjor. Com s’enfronten els membres d’una família on un chiqui s’expressa en el gènere diferent a l'assignat en néixer? Què significa transitar als 5 anys? Com seria una societat fora de l’binarisme dona / home? ¿Quins dubtes i pors desperta als seus tutors? Com s’acompanya un trànsit? Amb quines dificultats es troben les famílies? Què ha canviat en les criatures al socialitzar-se en el gènere sentit? Què ha canviat en les persones que els acompanyen? Com ha reaccionat l’entorn social? L’escola ha sabut acompanyar el trànsit? Hi ha hagut bulling? Què passa quan la personeta arriba a la pubertat? Volem que els niñes modifiquin els seus cossos mitjançant hormones? Ells ho volen? Tenir un “passing” perfecte en què els ajuda? En què ajuden els trànsits normatius en millorar la societat? Han de ser aquests petits bandera del col·lectiu trans*? Llop presenta aquestes preguntes algunes de les quals queden sense contestar.
 

El vuitè dia (2018)

 
Entrevista realitzada per Àlvar Calvet a 8 persones trans. Calvet realitza una sèrie de preguntes habituals en els seus projectes, i n'apareixen de noves relacionades més directament amb la proposta, com quin n’és el gènere, identitat sexual, o si han sofert alguna transformació física... perquè al vuitè dia, l'individu decideix! Tots els entrevistats coincideixen d’una manera o una altra en tenir activitats relacionades amb l’art o la creativitat en general.
Cinemèdol. Cloenda de l'exposició "L'altre ubic"
Què
Art, Cinema
Quan
09/01/2022 18:00 to 20:30
Programació
Mèdol. Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona
Localització
Venda d'entrades / Inscripcions

Activitat gratuïta.

Organitzat per 
Mèdol Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta