Esteu aquí: Inici Cultura i festes Agenda 2022 Juliol Passió romàntica. Concert d'estiu de la JOIC

Passió romàntica. Concert d'estiu de la JOIC

Amors entregats i heroics, morts desesperades, misteris llegendaris, paisatges captivadors, natures poètiques, devoció per la terra i la pàtria... Benvinguts al món dels romàntics, on la fantasia i el sentiment fan de totes les coses una experiència inigualable, que tothom viu amb intensitat i entrega. Tot és etern i superb, tot és profund i transcendental, tot va més enllà i ens transporta a un món d'absoluts que toquen el més íntim de la nostra existència.

És amb aquest propòsit i amb aquesta actitud que es van escriure les obres mestres del programa que us proposem. Són allò que s'anomena "música programàtica", descrivint-nos realitats i sentiments, relatant-nos històries i ideals únics amb tota exuberància. L'èpica i la grandiositat dels Preludis de Liszt en van fer el primer poema simfònic cèlebre de la història de la música, d'una sèrie de molts més del mateix autor que influenciarien les generacions posteriors.

La Sega de Joaquim Zamacois és una joia del patrimoni musical català, basat en un poema de Joaquim Masifern titulat "La vida al camp", ple de referències a l'ideal camperol, a les tradicions i a l'esperit noucentista i rural que tant forma part de l'imaginari del país.

El mateix ideal nacional duu Smetana a escriure el cicle "La meva pàtria", recull de 6 poemes simfònics dels quals El Moldau, homenatge al gran riu i font de vida i d'inspiració de Bohèmia, és, sens dubte el més famós.

Com no podia ser d'altra manera, amor i passió tràgica impregnen des dels primers acords un Romeu i Julieta de Txaikovski fatídic i entregat, que combina un lirisme esclatant amb la violència que destrueix per sempre el somni d'amor dels protagonistes.

Passió romàntica. Concert d'estiu de la JOIC
Què
Música
Quan
31/07/2022 20:00 to 21:00
Localització
Preu
10 €
Venda d'entrades / Inscripcions
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta