Esteu aquí: Inici Cultura i festes Agenda 2022 Sant Magí 2022 L’Anada a Professó amb el Seguici de Sant Magí, Professó i Entrada a l'ermita del Portal del Carro

L’Anada a Professó amb el Seguici de Sant Magí, Professó i Entrada a l'ermita del Portal del Carro

  • 19 h, des de la pl. de la Font cap al Portal del Carro. L’Anada a Professó amb el Seguici de Sant Magí, anunciada pels tres coets de tro. Hi participen el penó de la festa a cavall, Magí de les Timbales, gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, grallers, timbalers i Banda Unió Musical de Tarragona, juntament amb la corporació municipal, escortada per la Guàrdia Urbana de gran gala. Itinerari: bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias, c. de les Coques, c. Sant Pau i pla de Palau.
  • 19.30 h, des del Portal del Carro. La Professó de Sant Magí, en la qual els integrants del Seguici precedeixen la creu processional acompanyada per dos cirials, els infants representant la persecució i martiri de sant Magí pels soldats romans, els penons corporatius, els Ministrers de la Ciutat de Tarragona que acompanyen la imatge del sant —seguint compassadament el so dels timbals— i el clergat. Itinerari: c. Arc de Sant Llorenç, c. Sant Pau, pla de Palau, c. Claustre, c. Escrivanies Velles, pla de la Seu, c. Pare Iglésias, c. Merceria, c. Major, c. la Nau, Pilats, pl. del Rei, c. Portella, c. Granada, pl. Sant Antoni, c. Descalços, pl. de la Pagesia i c. Arc de Sant Llorenç.
  • 20.30 h, aproximadament. L’Entrada de Sant Magí a la capella del Portal del Carro, amb el potent, tossut i persistent acompanyament del foc pirotècnic i els trons de la Pirotècnia García, de Lliçà d’Amunt (Barcelona), que culminarà quan la petita imatge del patró s’endinsi pel Portal del Carro. Tot seguit, un cop el sant hagi entrat, des de la plaça de la Pagesia, pujada dels pilars caminant de les colles castelleres per ordre d’antiguitat.
  • 20.45 h, des del Portal del Carro fins a la pl. de la Font. Tornada del Seguici de Sant Magí.
  • 21 h, aproximadament, pl. de la Font. Tanda de lluïment del Seguici de Sant Magí, que clourà aquest Sant Magí 2022.

[Foto:Manel R. Granell]

L’Anada a Professó amb el Seguici de Sant Magí, Professó i Entrada a l'ermita del Portal del Carro
Què
Activitats familiars, Cultura popular i festes
Quan
19/08/2022 19:00 to 21:00
Programació
fb9cb9ce-1046-4058-b3e1-d7e6ec485dfd
Localització
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta