Esteu aquí: Inici Cultura Agenda 2023 Agost Festes de Sant Roc 2023

Festes de Sant Roc 2023

9  h, Trobada de plaques de cava. Els bons amics de les plaques de cava tornen per donar-vos l’oportunitat de comprar les que us falten o intercanviar les que us sobren a les vostres col·leccions.

12  h, Capella de Sant Roc. La imatge de Sant Roc torna als nostres carrers per saludar als veïns i veïnes del barri fins ocupar el seu lloc a la capella instal·lada al carrer Cós del Bou. L’acompanyen membres de la junta, els Grallers Tocaferro i tots els veïns i amics que s’hi vulguin afegir.

Un cop instal·lada la imatge es farà una ofrena floral on tots els que ho desitgeu podreu fer la vostra aportació per decorar la capella del sant.

Tot seguit, col·locació de la bandera principal en homenatge als veïns del barri. Ens acompanyarà el grup de Grallers Tocaferro.

13  h, Concert vermut. Tornen els nostres amics dels Grallers Tocaferro per oferir-nos un repertori que barreja peces tradicionals i d’altres adaptacions pròpies per acompanyar-nos en el primer vermut de les festes.  

17.30  h, Plantada dels elements que participen a la cercavila. Aprofiteu per fer-vos fotografies amb ells.

18  h, Cercavila de l’arribada de l’aigua de Sant Roc. Hi participen elements del seguici de Sant Roc i convidats. Encapçalats pel Canó, el segueixen el Drac Petit de Sant Roc, el Maginet de les Timbales,  els Gegants Vells Petits i del Cós del Bou, els grallers Brufacanyes, els Negritos i Gegants Infantils, el Nano Caleto, els Nanos, els Negritos de la ciutat, els Grallers Tocaferro, els Gegants Vells i del Cós del Bou, els Grallers Els Bordons i el Ball de Bastons de Tarragona. Els acompanyen també els veïns amb els càntirs, la Pubilla i les seves Dames, les imatges de Sant Roc i la Mare de Déu, el carro amb l’aigua de Sant Roc, autoritats i la Xaranga Tocabemolls.

El seguici sortirà del Cós del Bou, seguint per baixada Peixateria, Sant Hermenegild, plaça del Rei, Portella i Granada, fins a arribar al portal de Sant Antoni, on es recollirà el carro de l’aigua. Es tornarà al barri pel carrer de la Mare de Déu de la Mercè, Peixateries Velles, plaça del Fòrum, Merceria, Major, la Nau, baixada Peixateria i Cós del Bou. En arribar davant la capella hi haurà una passada dels grups festius.

19  h, Benedicció de l’aigua de Sant Roc per Mn. Joan M. Ferrer Calvo vicari de la parròquia de Sant Francesc. Tot seguit, distribució de l’aigua entre els veïns i amics del barri.

19.30  h, Gran diada castellera del Cós del Bou, amb la participació de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. En un any clarament de recuperació, les colles tornen a ocupar els carrers i places per oferir les seves treballades construccions.

Aprofiteu aquest moment de descans entre activitats per sopar als restaurants del barri mentre preparem la revetlla.

23  h, Fantàstic ball de gralles amb el grup de Grallers La Virolla. Aquest grup de grallers ens portarà les peces més festives i ballables per passar una nit de festa amb aquests instruments tan nostres.

La nit acabarà amb la música del Dj PD Peting. Els showmans i Punxadiscs PdPeting tornen a un dels seus escenaris preferits, al Cos del Bou, carrer que els ha vist créixer.

Festes de Sant Roc 2023
Què
Cultura popular i festes, Activitats familiars, Música
Quan
15/08/2023 a 09:00 a
16/08/2023 a 04:00
Localització
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta