Esteu aquí: Inici Cultura Agenda 2023 Agost Festes de Sant Roc 2023

Festes de Sant Roc 2023

8 h, Matinades amb el Canó i els grallers que ens vulguin acompanyar. La diada del sant comença amb el so característic del Canó i les gralles.

10:30 h. Plantada de Gegants. Preparats ja per participar en el dia del Sant, els geganters us esperen per ensenyar-vos els gegants abans que no comencin a ballar.

11 h, Anada a Ofici. El seguici de les festes i els veïns i amics del barri es dirigeixen a l’església de Sant Francesc per assistir a l’Ofici de Sant Roc. Hi participen el Canó, els timbalers del Drac de Sant Roc Petit, el Maginet de les Timbales, els Gegants Vells Petits i del Cós del Bou, els grallers Brufacanyes, els Negritos i Gegants Infantils, el Nano Caleto, els Nanos, els Gegants del Cós del Bou i els Grallers Els Bordons. També hi van veïns i amics del barri amb les coques de Sant Roc, Pubilla, Dames i autoritats, tots ben acompanyats per la Xaranga Tocabemolls.

Seguirà el recorregut per la plaça de la Font, carrer Salines i carrer Rere Sant Domènec fins a arribar a la Rambla Vella, just davant de l’església de Sant Francesc.

11.30 h, Ofici a l’església de Sant Francesc presidit per Mn. Ignasi Durny Cic. En acabar la missa es beneiran les coques, que seran repartides entre els assistents. Més tard es podran trobar al bar de la comissió de festes.

12.15  h, Tornada d’Ofici. Es tornarà cap al barri sortint per la Rambla Vella i passant per la Via de l’Imperi Romà, el portal del Roser, la plaça Pallol, els carrers Cavallers i la Nau, la baixada Peixateria i el Cós del Bou. En arribar hi haurà ball de gegants i capgrossos.

13 h, Concert vermut amb la Xaranga Tocabemolls. La festa no seria completa sense la presència dels amics Tocabemolls. El seu vermut festiu i ballable del dia de Sant Roc és un dels moments esperats pels veïns i amics de les festes i enguany tampoc podien faltar. 

17 h, Festa infantil. Activitats dedicades als més petits. Podreu participar en tallers, trencar l’olla i altres activitats que preparen el Drac de Sant Roc, els Gegants del Cós del Bou i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. És repartirà xocolata entre els assistents, per arrodonir una gran tarda dedicada als més petits.

22 h, Plantada de les bèsties. Es preparen els elements que participen al correfoc.

23.30 h, Traca. Tots els veïns i amics del barri tornarem a córrer amb aquesta espectacular traca instal·lada al llarg de la baixada Peixateria i el carrer Cós del Bou.

Tot seguit, correfoc amb la participació del Drac de Sant Roc i un element convidat.  L’itinerari serà el següent: Cós del Bou, baixada Peixateria, la Nau, Major, baixada Misericòrdia i tornada als carrers del barri. Organitza: Drac de Sant Roc.

Festes de Sant Roc 2023
Què
Cultura popular i festes, Activitats familiars, Música
Quan
16/08/2023 08:00 to 23:30
Localització
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta