“Què sé jo?”, amb Eudald Carbonell
Cicle de converses per pensar i repensar.
“Què sé jo?” és una trobada mensual que vol esdevenir una oportunitat per conèixer persones i projectes d’aquí i d’allà, coneguts i no tan coneguts. Un motor de la curiositat.
Conduïdes pel periodista Enric Garcia Jardí, aquestes converses de to gairebé informal us oferiran també la possibilitat d’intervenir i plantejar preguntes als convidats.
En aquesta edició conversarem amb Eudald Carbonell, que ens presentarà el seu últim llibre, El futur de la humanitat. O canviem o ens extingim, un al·legat a favor de l’evolució de l’espècie humana per garantir la nostra supervivència. La humanitat està arribant a un punt de no retorn. La nostra forma de viure està portant el món i l’espècie al límit i només tenim dues opcions: o ens repensem i ens humanitzem o ens extingirem. Encara hi som a temps, però la necessitat d’un gran canvi col·lectiu és urgent. No serà possible sobreviure sense modificar de manera profunda la nostra forma de pensar, de relacionar-nos i de viure.
Aquest llibre ens fa deu propostes per evolucionar i sobreviure com a espècie. Idees que afecten tots els àmbits de la nostra existència: des d’aturar en sec la globalització fins a socialitzar la tecnologia.
“Mira, parla, actua: per una Tarragona sostenible”
El Pla educatiu d’entorn de Tarragona té dins del seu projecte educatiu el grup de treball “Lectura i entorn”, format pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Biblioteca Pública de Tarragona, l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona i els centres educatius de Tarragona centre.
El tema escollit per treballar d’aquest curs escolar porta com a títol “Mira, parla, actua: per una Tarragona sostenible”. El treball està basat en l’objectiu de desenvolupament sostenible 11: aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles.
Aquest objectiu s’ha treballat posant la mirada en els entorns escolars. Amb aquest treball es vol donar a conèixer l’estudi i la reflexió que ha fet l’alumnat entorn dels espais públics que envolten els diferents centres educatius.
“Manifest d’un home emprenyat després d’un dinar de feina”
Un home després d’una confrontació amb la realitat més immediata reflexiona o, més ben dit, reacciona amb una explosiva reflexió sobre el que pensa de tot allò que l’envolta. Una delirant expressió d’una ràbia continguda. I al final de vegades continuem la nostra existència com si res.
Tarragona canta
Concerts simultanis dels cors de la ciutat per diferents carrers de la Part Alta. Estrena de la cançó escrita per la compositora Marian Márquez, sobre un poema d’Olga Xirinacs.
“Topografies en el temps”
La conferència “Topografies en el temps” convida a reflexionar sobre el sentit de l’arquitectura: el verb habitar. Habitar com a necessitat de l’espècie humana, vivint en harmonia amb el que ens envolta. No ens adaptem a la natura: som natura.
Amb introducció del fotògraf i geògraf tarragoní Rafael López-Monné i conducció de l’arquitecte Toni Gironès, arquitecte i doctor en Arquitectura.
“Aplicar la perspectiva ecosocial a la cultura”
Basurama i Còdol Educació conversaran al voltant de projectes culturals que posen al centre la sostenibilitat i la creació comunitària, inclusiva i respectuosa. I el Col·lectiu La Liana presentarà una guia útil per aplicar aquesta perspectiva ecosocial a les mostres, programacions, creacions i altres activitats culturals en general; una eina cocreada amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona i la participació de diversos agents vinculats a la protecció del medi ambient i a la producció cultural, o a ambdues alhora.
Amb introducció del fotògraf i geògraf tarragoní Rafael López-Monné.
“Reconvertim la ciutat. Propostes des de l’ecofeminisme i la sobirania alimentària”
Una conversa entre Gustavo Duch Guillot, coordinador de la revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas i col·laborador amb moviments camperols, i Marta Pascual Rodríguez, activista d’Ecologistes en Acció, amb una àmplia experiència en l’àmbit educatiu i en l’ecofeminisme, conduïda per Rafael López-Monné, geògraf i fotògraf tarragoní, en la qual es reflexionarà sobre els límits de la ciutat tal com la coneixem, alhora que construïm alternatives des de la sobirania alimentària i l’ecofeminisme.
La vida tornarà
A partir del poema “La descivilització i altres ecopoemes”, de Gustavo Duch, aquest “concert” de rotllana compartit amb Sònia Arias conjuga música i veus per provocar un “desconcert” que ens faci imaginar altres maneres d’habitar el planeta Terra.
Acció física i diàleg corporal 1a sessió
Què/Qui som) Què volem? Què fem? Som sostenibles?
• Acció/reacció.
• El diàleg com a eina d’intercanvi, de diàleg i de creixement personal i col·lectiu.
• Construir ficcions (utopies al servei de la comunitat i l’intercanvi social).
• Manipular objectes (economia circular, art pobre, art i reciclatge…).
• Crear àmbits inversemblants en l’espai públic.
• La transmutació física i mental.
• Juguem i construïm una societat més justa i sostenible a través de la creació.
- Taller “Acció física i diàleg corporal”. 1a sessió. A càrrec de l’Aula de Teatre de la URV i Zona Zàlata.
- Instal·lació plàstica i acció escènica: “L’espai físic, un espai de diàleg entre llenguatges”. A càrrec de Genovesa Narratives Teatrals (Joan Rioné) i l’Aula de Teatre de la URV (Joan Pascual).
Inscripció prèvia: experimentateatre@gmail.com
Preu: gratuït
Coorganitza: Aula de Teatre de la URV
> Actes i tallers oberts a tothom
> Aforament limitat a 25 places
Acció física i diàleg corporal 2a sessió
Què/Qui som) Què volem? Què fem? Som sostenibles?
• Acció/reacció.
• El diàleg com a eina d’intercanvi, de diàleg i de creixement personal i col·lectiu.
• Construir ficcions (utopies al servei de la comunitat i l’intercanvi social).
• Manipular objectes (economia circular, art pobre, art i reciclatge…).
• Crear àmbits inversemblants en l’espai públic.
• La transmutació física i mental.
• Juguem i construïm una societat més justa i sostenible a través de la creació.
- Taller “Acció física i diàleg corporal”. 2a sessió. A càrrec de l’Aula de Teatre de la URV i Zona Zàlata.
- Taller “Instal·lacions i muntatge” (creació d’un itinerari a seguir).
- Accions de carrer a càrrec de l’Aula de Teatre de la URV i Zona Zàlata.
Inscripció prèvia: experimentateatre@gmail.com
Preu: gratuït
Coorganitza: Aula de Teatre de la URV
> Actes i tallers oberts a tothom
> Aforament limitat a 25 places
Ramat Simfònic - Espectacle participatiu
Parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau (carrer Pi i Margall, entrada al parc).
Ramat simfònic és un espectacle a l’aire lliure que convida el públic a pasturar amb la Moon Ribas i el Quim Girón, que són pastors i intèrprets de la peça. Cada persona del públic porta un altaveu com si es tractés d’un esquellot electrònic, de manera que el so de l’espectacle està en constant moviment gràcies al moviment dels espectadors, que juntament amb els intèrprets formen i deformen coreografies per a cada escena.
Joan Cot, músic i ànima de tota l’orquestra que forma el públic, manipula tot l’univers sonor creat només a partir de diferents veus. Ramat simfònic és un hàbitat, una comunitat, un instrument, una cerimònia… És una invocació al sentit gregari i l’instint animal dins l’ésser humà.
Col·laboració amb Fira Tàrrega - Territoris creatius.
[Foto: Toni Torrillas]
Arqueòlogues remenant brossa
Sabíeu que cadascun de nosaltres genera uns 500 kg d’escombraries domèstiques a l’any? Què n’hem de fer, de totes aquestes deixalles? Què podem aprendre de la gestió dels residus que es feia a la prehistòria?
Edat: + 3 anys (públic familiar)
Preu: gratuït, amb accés lliure, segons aforament de l’espai
Coorganitza: Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES)
Contacontes i taller: Històries del Bosc
Històries del Bosc. Sàndal Produccions
Dos biòlegs us conviden a passar un dia explorant el bosc. Carregats amb l’equipament d’Animàlia, descobrirem les històries amagades d’animals de la fauna catalana. Alguns d’ells estan en perill, d’altres estan perdent les seves llars, i nosaltres podem ajudar-los. A través de diferents contes contemporanis ens endinsarem en la natura que tenim més propera.
Edat: de 2 a 8 anys
Gratuït amb inscripció prèvia:
• per telèfon: 977 55 65 67 o 637 36 57 33
• presencialment: a la Sala Infantil de la Biblioteca
• per correu/e: bibliotecatorreforta@tarragona.cat
bibliotecatorreforta@tarragona.cat, per telèfon o presencialment a la biblioteca
Fem un portaentrepans amb cera d'abella
Taller familiar en què parlarem de com podem contribuir a reduir els residus diaris i aprendrem a fer un embolcall reutilitzable amb cera d’abella natural i altres materials.
A càrrec de l’Associació Mediambiental La Sínia
Edat: + 4 anys (i infants més petits amb l’ajuda d’acompanyants adults)
Teatre i titelles
Rigoberta i el Windigo - Cia. Kali Teatre
“Iaia, on són els arbres? Qui ha trencat la muntanya? Què és aquest camp tan gran? I els peixos, per què suren?” “És el Windigo, sempre té gana i s’ho està emportant tot”. Aquesta és la història d’una comunitat indígena que perd el seu territori per la fam insaciable d’un monstre que no sap qui és i que només pensa en ell mateix: el Windigo. Però una nena i la seva àvia s’enfrontaran a la bèstia per descobrir-ne l’origen i recuperar la terra i els seus drets.
Edat: + 6 anys
Preu: gratuït, sense reserva prèvia
Coorganitzen: Enginyeria Sense Fronteres i Kali Teatre
Fem un desodorant natural
Farem un taller en família en què parlarem de l’ús de productes sense tòxics per a la higiene personal i de les plantes medicinals. Farem un desodorant natural amb diferents ingredients, entre els quals aquestes plantes medicinals que ens aporten beneficis amb les seves propietats.
*Important: Cal portar un recipient petit de casa per posar-hi el desodorant. La voluntat és reduir l’ús d’envasos, així que en reutilitzarem un.
A càrrec de l’Associació Mediambiental La Sínia
Edat: + 4 anys (i infants més petits amb l’ajuda d’acompanyants adults)
Yougur. Clown contemporani
Carlo Mô apareix carregant un mur a l’esquena… i sense motiu aparent. Però tot canvia quan vol anar carregant-se tot el que es troba, amb l’estranya i única inutilitat d’emmagatzemar-ho tot perquè si menys és més… com de més serà més?!
Edat: totes les edats
Espectacle itinerant: Las Kakofonikas
Tres actrius i pallasses ens presenten un espectacle itinerant ple d’humor, risc i transgressió pels carrers de la Part Alta de Tarragona.
Inici a la plaça de les Cols.
Acció artística: Entraràs en un port que els teus ulls ignoraven
Entraràs en un port que els teus ulls ignoraven
Marc Sellarès
Sellarès tanca l’exposició “Memòria” a Mèdol Centre d’Arts Contemporànies amb una acció poètica que gira entorn el moment històric del país i el llarg viatge cap a Ítaca. La silueta d'un llagut mallorquí, construït amb barnilla de ferro, és penjat dels arbres i proporciona el suport on penjar les pàgines del llibre "L'odissea” d’Homer, que l'artista va arrencant després de llegir-ne les parts que prèviament ha subratllat per conferir-li nous significats relatius al passat, present i futur de Catalunya.
Preu: gratuït amb accés lliure
Coorganitza: Mèdol. Centre d’Arts contemporànies de Tarragona
El dia que va morir l'últim panda
Espai Tabacalera (entrada pel passeig de la Independència)
El dia que va morir l’últim panda
Projecte Ingenu
Entrem en un museu on contemplem els pròxims mil anys de la humanitat. A través d’una audioguia, viatgem per un futur distòpic en què els ossos panda s’han extingit i els científics aconsegueixen incubar un embrió fora del ventre matern. Per primera vegada, l’espècie humana té el poder de decidir sobre la seva evolució. Quin futur ens espera en una societat immersa en una evolució tecnològica exponencial? Selecció genètica, transhumanisme, intel·ligència artificial, ecofeixisme…
Una peça que repensa la relació amb l’espectador i proposa un format entre la instal·lació i el teatre, on el públic ―proveït d’uns auriculars― transita lliurement per l’espai escènic i decideix on posar la seva mirada per construir el muntatge final.
Edat: + 12 anys
Preu: gratuït, amb reserva prèvia a entrades.tarragona.cat a partir de l’1 de juny.
*Aforament limitat a 100 espectadors per sessió.
entrades.tarragona.cat a partir de l’1 de juny.
Hohihu. L'horrible història de la Humanitat
HOHIHU. L’horrible història de la humanitat
Farrés Brothers i Cia.
Les obres d’un pàrquing han quedat aturades per la descoberta d’un possible jaciment arqueològic. Han fet venir una arqueòloga de prestigi per explorar el terreny, però l’equip de persones que li havien promès per ajudar-la (i que fa dies que espera) finalment no ha arribat. L’experta, doncs, compta només amb l’ajut d’un dels paletes que estava treballant a les obres i del guarda de seguretat que les vigila.
Les excavacions descobriran bombes, espases, armes i altres artefactes hostils. A mesura que aprofundeixin en les capes de la història, anirem veient que la destrucció forma part inherent de la humanitat. Una realitat tan dura que no ens deixa altre remei que mirar-nos-ho amb humor. Perquè l’humor és el remei.
Edat: totes les edats
Fly me to the moon
Clown.
Una bicicleta voladora, fusta, ferro, pols, sabates grosses i barrets fins a les celles. La lluna ens espera. Fly me to the moon és el viatge possible de dos pallasos cap a la lluna. És la proesa del somiador. La proesa de dos innocents.
A càrrec de Leandre Clown.
Fem una bossa de roba
Farem un taller en família en què parlarem de com reutilitzar roba vella per donar-li una altra vida. En aquest cas elaborarem una bossa de roba ben divertida a partir d’una samarreta usada.
*Important: Cal portar una samarreta usada de casa per fer la bossa. Segons la mida, ens quedarà una bossa més petita o més gran, i pot ser de màniga curta o llarga. La voluntat és fomentar la reutilització!
A càrrec de l’Associació Mediambiental La Sínia.
Edat: + 6 anys (i infants més petits amb l’ajuda d’acompanyants adults)
R que R. Tornavís Teatre
La Reme està desbordada: ha perdut la fórmula per poder ser més sostenible! Sap que eren sis R però no recorda quines. Això no ho pot fer ella sola i necessita l’ajuda de dos col·laboradors, el Plàstic i el Comodí, i de tot el públic. Aconseguiran entre totes trobar les R de la sostenibilitat?
Espectacle familiar en què, de manera distesa i divertida, donarem les claus per ser més sostenibles a casa i a l’escola, explicant les sis R de manera pràctica:
- Reduir el residu.
- Reciclar.
- Reaprofitar i reutilitzar.
- Reparar materials que s’han fet malbé.
- Recrear-se i fabricar els materials un mateix.
- Resistir-se a satisfer de manera immediata les necessitats materials.
Edat: totes les edats
La Grutesca Cia. Escarlata
Les assistents són rebudes pels dos conductors de la peça, la Bet i l’Aspa, els quals els donaran indicacions per crear objectes que els serviran d’intercanvi per entrar dins l’arena, on es convida tothom a seure en una graderia en forma de semicercle i a posar-se els auriculars amb els quals comença l’experiment sonor.
A partir d’aquí les escenes se succeeixen en una minúscula pista central i un passadís pel qual desfilen tot un seguit d’actes poètics mentre la banda sonora ens acompanya per viatjar per l’univers del riure. Globus d’heli, pedres, escales ballarines, gramòfons que riuen, autoretrats que graviten i papers de fumar que dansen al ritme d’un vals són alguns dels elements.
Edat: + 12 anys
Preu: gratuït, amb reserva prèvia a entrades.tarragona.cat a partir de l’1 de juny.
*Aforament limitat a 30 espectadors per sessió.
Dues sessions: A les 18.15 h i a les 20.30 h
entrades.tarragona.cat a partir de l’1 de juny.
La Grutesca Cia. Escarlata
Les assistents són rebudes pels dos conductors de la peça, la Bet i l’Aspa, els quals els donaran indicacions per crear objectes que els serviran d’intercanvi per entrar dins l’arena, on es convida tothom a seure en una graderia en forma de semicercle i a posar-se els auriculars amb els quals comença l’experiment sonor.
A partir d’aquí les escenes se succeeixen en una minúscula pista central i un passadís pel qual desfilen tot un seguit d’actes poètics mentre la banda sonora ens acompanya per viatjar per l’univers del riure. Globus d’heli, pedres, escales ballarines, gramòfons que riuen, autoretrats que graviten i papers de fumar que dansen al ritme d’un vals són alguns dels elements.
Edat: + 12 anys
Preu: gratuït, amb reserva prèvia a entrades.tarragona.cat a partir de l’1 de juny.
*Aforament limitat a 30 espectadors per sessió.
Dues sessions: A les 18.15 h i a les 20.30 h
entrades.tarragona.cat a partir de l’1 de juny.
Projecte Infinit. Espectacle itinerant
Projecte Infinit és tan antic que sembla contemporani. Poesia trobadoresca directament al buit de l’escenari amb invencions espontànies. Sense gaires convencions, un pianista, un poeta s’ensenyen i es despullen amb la seva paraula i el piano. Doncs sí, son infinits: tira cap endins i ja veuràs que no t’ho acabes.
Projecte Infinit és un viatge introspectiu a les profunditats de l’ànima. Com que no hi ha cap pacte previ, el que passa a cada concert és únic i és influït per l’ara i l’aquí, que és on es fa la màgia: el lloc, que és la gent, i el temps, que és l’amor.
Las Kakofonikas. Teatre/clown
L’equip de Marie Claire Eventos està contractat per celebrar aquest acte públic seguint els protocols que demana la inauguració. A punt per a l’esdeveniment, la naturalesa d’aquests tres personatges generarà un còctel capaç de transformar aquest acte seriós en una festa boja i participativa que pot acabar passada per aigua.
Edat: totes les edats
El dia que va morir l'últim panda. Projecte Ingenu
Entrem en un museu on contemplem els pròxims mil anys de la humanitat. A través d’una audioguia, viatgem per un futur distòpic en què els ossos panda s’han extingit i els científics aconsegueixen incubar un embrió fora del ventre matern. Per primera vegada, l’espècie humana té el poder de decidir sobre la seva evolució. Quin futur ens espera en una societat immersa en una evolució tecnològica exponencial? Selecció genètica, transhumanisme, intel·ligència artificial, ecofeixisme…
Una peça que repensa la relació amb l’espectador i proposa un format entre la instal·lació i el teatre, on el públic ―proveït d’uns auriculars― transita lliurement per l’espai escènic i decideix on posar la seva mirada per construir el muntatge final.
Edat: + 12 anys
Preu: gratuït amb reserva prèvia a entrades.tarragona.cat a partir de l’1 de juny.
*Aforament limitat a 100 espectadors per sessió.
entrades.tarragona.cat a partir de l’1 de juny.
Desclòs
De Cia. Rubrica teatre. Teatre, clown i música.
Desclòs és una peça que combina el teatre físic i gestual amb l’art del pallasso poètic i la música en viu. L’espectacle reivindica l’aigua com a dret essencial. En els temps que vivim és cada cop més preocupant l’escassedat d’aquesta font primària que fa possible la vida.
Rubrica ens convidarà a sentir ―i qui sap si a recordar― el vincle que hi ha entre la idea universal i natural del dret a l’aigua i el desig de la llibertat de tot ésser humà.
Per a totes les edats.
“+”
De Cia. Sound de secà
L’espectacle ‘+’ és un ritual compartit, un lloc comú de l’espai públic, un punt de trobada de desconeguts. Un encreuament creatiu, participatiu i nocturn on es troben la percussió amb la dansa, la veu, el moviment i la poesia.
Sumar com a lluita comunitària i necessitat humana per celebrar les nostres diferències. La suma contra els discursos d’odi cap al diferent i contra l’individualisme.
T’hi sumes?
Per a totes les edats.
Cercavila dels trenta anys de la BUMT
Un recorregut musical de caràcter festiu pels carrers de Tarragona per celebrar els trenta anys de la Banda Unió Musical, amb tots els músics que han anat passant per l’entitat.
També s’inaugurarà un monòlit en honor de la trajectòria de les últimes tres dècades de la banda, fet pel músic de la banda Ramon Llop.
Per a totes les edats.
Horses in town
De Sàndal Produccions. Espectacle itinerant.
Els cavalls passegen per la ciutat, lliures. Has vist mai un cavall en llibertat? Sense brides, sense sella, sense una tanca que els impedeixi decidir on volen anar. Descobrir aquesta sensació única i desconeguda per a la majoria de nosaltres és, senzillament, meravellós.
Per a totes les edats.
Animalia, Inc.
De Sàndal Produccions. Espectacle de titelles.
L’equip Animalia, Inc. planta el seu campament. Mentre els biòlegs desenvolupen les seves tasques rutinàries, alguna cosa fa neguitejar els animals. Poden confiar en aquests humans? A partir del teatre físic i gestual, la manipulació dels titelles i l’humor, l’espectacle recrea els campaments de naturalistes que estudien el comportament dels animals. Una al·legoria sobre la convivència entre espècies i una reflexió crítica sobre la preeminència de l’espècie humana sobre la resta de criatures del planeta.
Edat: + 2 anys
Fadunito
Un retrobament d’allò més esperat. Dos amics d’infància i un regal per recordar vells temps. Les coses, però, han canviat. El contacte, les converses i les rialles ara depenen d’un aparell que tots portem a la butxaca. Un espectacle pensat per a públic familiar que, amb tons clownescos i en clau d’humor gestual, et farà replantejar l’ús que fas del telèfon mòbil.
Per a totes les edats.
La Grutesca
Els assistents són rebuts pels dos conductors de la peça, la Bet i l’Aspa, que els donaran indicacions per crear objectes que els serviran d’intercanvi per entrar dins l’arena, on es convida tothom a seure en una graderia en forma de semicercle i a posar-se els auriculars amb els quals comença l’experiment sonor.
A partir d’aquí les escenes se succeeixen en una minúscula pista central i un passadís pel qual desfilen tot un seguit d’actes poètics mentre la banda sonora ens acompanya a viatjar per l’univers del riure. Globus d’heli, pedres, escales ballarines, gramòfons que riuen, autoretrats que graviten i papers de fumar que dansen al ritme d’un vals, són alguns dels elements que hi trobarem.
Edat: + 12 anys
*Aforament limitat a 30 espectadors per sessió.
Cal reserva prèvia a entrades.tarragona.cat
La Grutesca
Els assistents són rebuts pels dos conductors de la peça, la Bet i l’Aspa, que els donaran indicacions per crear objectes que els serviran d’intercanvi per entrar dins l’arena, on es convida tothom a seure en una graderia en forma de semicercle i a posar-se els auriculars amb els quals comença l’experiment sonor.
A partir d’aquí les escenes se succeeixen en una minúscula pista central i un passadís pel qual desfilen tot un seguit d’actes poètics mentre la banda sonora ens acompanya a viatjar per l’univers del riure. Globus d’heli, pedres, escales ballarines, gramòfons que riuen, autoretrats que graviten i papers de fumar que dansen al ritme d’un vals, són alguns dels elements que hi trobarem.
Edat: + 12 anys
*Aforament limitat a 30 espectadors per sessió.
Cal reserva prèvia a entrades.tarragona.cat
El carrer és nostre
Espectacle emblema de l’Always Drinking Marching Band que ha viatjat pràcticament per tot el món. Podràs gaudir d’un repertori de versions i temes originals amb el segell de l’Always Drinking Marching Band. Música d’alta qualitat i gags surrealistes fan d’aquest xou una experiència única.
Per a totes les edats.
MiraT
De Circ Pànic.
MiraT és un joc de mirades encreuades. D’ell cap a ell mateix, alhora introspectiva i d’obertura a l’altre. De tu cap a ell i d’ell cap a tu. Mirar-se, confrontar-se amb la pròpia solitud, prendre la decisió de fer aquest viatge personal i transcriure’l a la pista. MiraT, una injunció al mirar-se sense autocomplaença però també sense supèrbia, amb humor i autoironia. En una constant recerca de l’equilibri, tot oscil·lant, tot girant, tot ballant.
Per a totes les edats.
La pianista roja
La pianista roja desenvolupa el seu fil tendre i atrevit de composicions melodioses i textuals, amb la seva veu càlida i sonoritats electròniques. Violette Prevost, atracada sobre el seu piano flotant que navega a través dels reflexos de l'aigua, aquest viatge estarà envermellit per gotes de guitarra del mariner, i esquitxat per passes de ball que ens vindran de la terra.
A través de la interpretació d'un ric i variat repertori que navega entre la música acadèmica i la popular, les composicions íntimes i personals exploren el folklore musical espanyol i posen en valor les seves renovacions històriques: cançons populars asturianes, andaluses, gallegues, basques, melodies populars de Falla, Lorca, Rodrigo... es reelaboren i reinventen a composicions contemporànies de Violette Prévost, qui escriu en català inspirant-se en la font dels ritmes tradicionals. L'equip d'aquesta aventura comparteix amb el plaer únic de ser aquí i ara, volant per la música.
A càrrec de Piano du Lac.
Piano i veu: Violette Prevost Mariner
Guitarra: Florian Olivier
Dansa i coordinació: Mónica Cofiño
So: Asgeir Sundan
Música en viu: dels bucs al carrer
Coincidint amb el Dia Internacional de la Música, podrem escoltar a diverses formacions que actualment estan fent ús dels bucs d'assaig de la Capsa de Música, al magatzem 1 de l'antiga Tabacalera. Una doble oportunitat: per al públic, de conèixer noves propostes que s'estan cuinant ara mateix; per als artistes, de mostrar la feina feta als locals d'assaig. En aquesta mostra fora Capsa, comptarem amb la música en directe de diverses formacions musicals de km 0, novells com els M.U.R. i consolidades com els 2UT.