“Topografies en el temps”
La conferència “Topografies en el temps” convida a reflexionar sobre el sentit de l’arquitectura: el verb habitar. Habitar com a necessitat de l’espècie humana, vivint en harmonia amb el que ens envolta. No ens adaptem a la natura: som natura.
Amb introducció del fotògraf i geògraf tarragoní Rafael López-Monné i conducció de l’arquitecte Toni Gironès, arquitecte i doctor en Arquitectura.
“Aplicar la perspectiva ecosocial a la cultura”
Basurama i Còdol Educació conversaran al voltant de projectes culturals que posen al centre la sostenibilitat i la creació comunitària, inclusiva i respectuosa. I el Col·lectiu La Liana presentarà una guia útil per aplicar aquesta perspectiva ecosocial a les mostres, programacions, creacions i altres activitats culturals en general; una eina cocreada amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona i la participació de diversos agents vinculats a la protecció del medi ambient i a la producció cultural, o a ambdues alhora.
Amb introducció del fotògraf i geògraf tarragoní Rafael López-Monné.
“Reconvertim la ciutat. Propostes des de l’ecofeminisme i la sobirania alimentària”
Una conversa entre Gustavo Duch Guillot, coordinador de la revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas i col·laborador amb moviments camperols, i Marta Pascual Rodríguez, activista d’Ecologistes en Acció, amb una àmplia experiència en l’àmbit educatiu i en l’ecofeminisme, conduïda per Rafael López-Monné, geògraf i fotògraf tarragoní, en la qual es reflexionarà sobre els límits de la ciutat tal com la coneixem, alhora que construïm alternatives des de la sobirania alimentària i l’ecofeminisme.
La vida tornarà
A partir del poema “La descivilització i altres ecopoemes”, de Gustavo Duch, aquest “concert” de rotllana compartit amb Sònia Arias conjuga música i veus per provocar un “desconcert” que ens faci imaginar altres maneres d’habitar el planeta Terra.