Esteu aquí: Inici Cultura Agenda 2023 Febrer 'Una història és una pedra llançada al riu' un llibre de Mònica Batet presentat per Ricard Espinosa

'Una història és una pedra llançada al riu' un llibre de Mònica Batet presentat per Ricard Espinosa

'Una història és una pedra llançada al riu' un llibre de Mònica Batet presentat per Ricard Espinosa

El Futur Folklorista i el Futur Revolucionari es van fer amics en una escola de ball, tot i que a ells no els preocupava gens aprendre’n. De fet, només els interessen els contes populars (i després les cançons, i els jocs) i se’n fan uns grans experts, fins que un dia els governants alteraran el destí de tota la societat i, és clar, el d’ells dos.

Entre la tradició oral i la literària, cada lector pot reconèixer els personatges i la ciutat on viuen malgrat que no tinguin nom. També el país on passa tot plegat, el moment històric, els canvis socials. Cada línia del llibre vibrarà dins seu amb el record de fets viscuts, coneguts o narrats: la lluita soterrada contra un poder dictatorial, el desig de llibertat plena, el verí paralitzant de la repressió, la força aglutinadora d’una cançó…

Aquesta novel·la és com cap altra: màgica i real, atemporal i contemporània, circular i lineal, freda i ardent, amarada de tradició i rabiosament moderna.

Mònica Batet i Boada (El Pont d’Armentera, 1976) és escriptora i filòloga, i actualment treballa com a professora de català al Servei Lingüístic de la Universitat Rovira i Virgili. El 2005 va guanyar el premi de novel·la curta Just Manuel Casero, que va publicar Empúries el 2006 amb el títol L’habitació grisa. El 2010 s’acosta a l’assaig amb El lector ideal (Petròpolis), un seguit d’articles seus sobre literatura. Ha publicat també textos en dos llibres col·lectius com Veus de la nova narrativa catalana (Empúries, 2010) i Paraules de gent (Moll, 2012). Mònica Batet col·labora també en programes culturals i en diverses revistes, com Paper de Vidre i BValls de Lletres.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

'Una història és una pedra llançada al riu' un llibre de Mònica Batet presentat per Ricard Espinosa
Què
Lletres
Quan
16/02/2023 19:00 to 20:00
Localització
Preu
Entrada lliure
Organitzat per 
La Capona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta