Esteu aquí: Inici Cultura Agenda 2023 Fes. Inter. Cinema TGN La noire de... (Black Girl)

La noire de... (Black Girl)

Ousmane Sembene, el Senegal, 1966. VOSC 

El punt final del programa el conforma un clàssic protagonitzat per una jove de Dakar. Amb la promesa de conèixer França, la Diouna treballa cuidant els nens d’una família a Antíbol, un poble de la Costa Blava francesa. Però quan hi arriba, la realitat és ben diferent.

Ousmane Sembene és considerat el pare del cinema africà, i aquesta és la pel·lícula que va fer ressonar amb força el seu nom al voltant del món. Per a molts, es considera la primera pel·lícula independent africana. Sembene es basa en un conte propi per transmetre un punt de vista diferent d’aquell al qual estaven acostumats els espectadors occidentals. A través de la veu de la protagonista, el cineasta reflecteix la mirada d’una cultura aliena, mostrant les cicatrius deixades pel colonialisme i la influència del neocolonialisme sobre la cultura i l’economia. Una pel·lícula que va definir el seu temps mitjançant un discurs sorprenentment actual.

  • Títol original: La noire de... (Black Girl)
  • Gènere: drama social
  • Idioma original: francès
  • Durada: 65 min

Presentació a càrrec de Saiba Bayo, politòleg, consultor i activista senegalès, i projecció Curts de Ghana Com fer un xilòfon, La història del Chihaa i l'Oraa i El poder de les plantes i els arbres.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

La noire de... (Black Girl)
Què
Cinema
Quan
23/11/2023 19:00 to 20:00
Programació
REC. Festival Internacional de Cinema
Localització
Preu
6 €
Venda d'entrades / Inscripcions
Organitzat per 
CaixaForum
Hi col·labora
REC
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta