Esteu aquí: Inici Cultura Agenda 2023 Fes. Inter. Cinema TGN Teresa. Pel·licula inaugural REC 2023

Teresa. Pel·licula inaugural REC 2023

Dir. Paula Ortiz. Espanya, 2023. 100’ VOE

Un dels films espanyols de la temporada, TERESA (amb les interpretacions de Blanca Portillo, Asier Etxeandia i Greta Fernández), ens arriba en preestrena a la inauguració del REC2023.

Paula Ortiz adapta l'obra de Juan Mayorga ("La lengua en pedazos", Premi Príncep d'Astúries 2022), i la converteix en un viatge sensorial per les experiències de la gran mística espanyola que, a contracorrent, va reformar l'ordre carmelita i va fundar convents mentre aixecava una obra única a la literatura universal.

Consagrada amb "La Novia" (Cloenda del REC2015), Paula Ortiz fa un pas més en la seva carrera, recuperant una figura femenina avançada al seu temps, i ens ofereix un biopic atípic, que obre un diàleg entre tradició i modernitat a través del combat dialèctic d'una de les ments més brillants de la cultura espanyola contra un inquisidor sagaç.

TERESA ens repta, ens convida a pensar i a trobar arguments d'entesa en els nostres oponents, al mateix temps que dibuixa el retrat d'una figura cabdal que es va qüestionar tots els plantejaments i creences i que, encara avui dia, és una figura amb moltes arestes, no sempre desxifrades.

Secció oficial fora de concurs SEMINICI 2023

Tallin Black Nights Film Festival 2023 (Main Competition)

Estrena a Catalunya

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Teresa. Pel·licula inaugural REC 2023
Què
Cinema
Quan
22/11/2023 19:00 to 21:00
Programació
REC. Festival Internacional de Cinema
Localització
Preu
6€ + 1€ de gestió
Venda d'entrades / Inscripcions

festivalrec.com o a les taquilles del Teatret mitja hora abans de l’inici de la projecció

Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta