Esteu aquí: Inici Cultura i festes Agenda 2023 Gener

Gener

El Llac dels Cignes, ballet

Ballet en dos actes i quatre escenes.

El Llac dels Cignes, una història d’amor, traïció i triomf del bé sobre el mal.

Ple de romanticisme i bellesa, el ballet El Llac dels Cignes és considerat el més espectacular del repertori de la dansa clàssica. La coreografia requereix una gran destresa i elevada capacitat tècnica en la interpretació dels personatges per part dels ballarins.

La duplicitat de caràcter, present en la puresa de la figura del Cigne Blanc i per la intriga del Cigne Negre, exigeix un elevat grau de dramatisme i virtuositat en la interpretació de la Ballarina Principal, especialment en el Grand Pas de Deux interpretat en els actes 2 i 3. Un altre moment de clímax és l’enlluernadora Dansa dels Petits Cignes.
El prestigi i la notorierat intemporal aconseguits per l’obra són motivats per la música inspirada de Pyotr Txaikovski, però també per la coreografia inventiva i expressiva de Marius Petipa que, relaciona el cos humà amb els moviments d’un cigne, desvetlla la genialitat, el potencial coreogràfic i creativitat artística. Un tema de pura poesia romàntica, on el bé triomfa sobre el mal.

Pyotr Txaikovski va compondre aquesta obra mestra de manera transcendental; la Suite Op.20 va perpetuar l’obra del compositor rus. L’èxit de les composicions de Txaikovski resulta de la seva capacitat d’expressar sentiments a través del llenguatge musical, creant melodies intenses i emotives.
Una producció clàssica, amb escenografies realistes d’una bellesa increïble, vestuari fet a mà amb sumptuosos detalls i un repertori de solistes i un cos de ball increïble.

Durada: 140 minuts amb 20 minuts de descans.

Què
Dansa
Quan i on
02/01/2023 20:00 a 22:20
Preu
Des de 25 €
Venda d'entrades

Colors

Una invitació a escoltar peces musicals escrites expressament pensant en les sensacions relacionades amb els colors: la còlera, l'esperança, la serenitat, l'amor... La melodia de cada peça, la instrumentació, el registre dels instruments, el tempo i el mestissatge, entre d'altres, fan possible que la música ens evoqui un sentiment o un altre. 

*Activitat recomanada per a infants a partir de 6 anys.
Durada: 50 min

Fitxa artística
Idea, direcció escènica i escenografia: Toni Mira
Composició musical: Gabriel Amargant, Bernat Guardia Roc Sala, Joan Vidal i Nil Villà
Producció: Associació Cultural de Granollers
Gabriel Amargant: clarinet
Nil Villà: saxo alt
Roc Sala: piano
Bernat Guardia: contrabaix
Joan Vidal: bateria

Amb el suport de l'ICEC, Generalitat de Catalunya
Amb la col·laboració de La Sala. Ajuntament d'Argentona

Què
Activitats familiars, Música
Quan i on
04/01/2023 18:00 a 18:50
Preu
6 €
Venda d'entrades
Organitzat per
CaixaForum

Rent

Basada en un musical d'èxit de Broadway, Rent narra la història del dia a dia d'un grup de joves bohemis que viuen al barri East Village de Nova York. El musical es basa en l'esforç que fan els joves artistes per poder assolir l'èxit mentre s'han d'enfrontar als desafiaments i obstacles de l'època, com ara la pobresa i l'epidèmia de la sida.

Rent és una de les òperes de rock que va revolucionar i durar més en cartell a Broadway.

Títol original: Rent
Gènere: drama, romàntic, musical
Idioma: anglès
Durada: 135 min

Us recomanem assistir a la conferència "L'últim gran musical del mil·lenni: Rent", a càrrec de l'especialista Daniel Anglès, el dimecres 14 de desembre. Més informació i entrades, aquí

Què
Cinema
Quan i on
14/01/2023 18:00 a 20:15
Preu
6 €
Venda d'entrades
Organitzat per
CaixaForum
Segells de reconeixement d'administració oberta