Esteu aquí: Inici Cultura Agenda 2023 Gener Cavalcada dels Reis Mags d'Orient

Cavalcada dels Reis Mags d'Orient

Lloc: Des del Serrallo fins a la plaça de la Font

Tradicionalment, el 5 de gener de cada any arriben Ses Majestats els Reis Mags d’Orient a Tarragona per portar regals a tots els nens i nenes de la ciutat i, també, als grans. Arriben amb vaixell al barri marítim del Serrallo, i des d'allí, s'enfilen a les seves carrosses per passejar pels carrers principals de la ciutat fins a arribar a l'Ajuntament, on reben les claus de la ciutat de mans de l'alcalde  per tal d'accedir a totes les cases de Tarragona i poder deixar els regals a totes les cases de la ciutat.

L’Arribada al Serrallo

  • A les 18.15 h, Arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient -Melcior, Gaspar i Baltasar- des de terres de l’Orient, que és saludada per les sirenes dels vaixells i barques del port, així com per les 21 salves pirotècniques en homenatge a les magnànimes personalitats. Els patges dels Mags també encenen bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat.
  • Tot seguit, té lloc el parlament de benvinguda als Mags a càrrec de la consellera de Cultura i Festes i salutació per part del rei ros Gaspar en nom de Ses Majestats des del balcó principal del Teatret del Serrallo.
  • Un cop acabat hi ha els focs artificials de benvinguda als Reis i el trasllat de la comitiva fins al punt d’inici de la Cavalcada, a la plaça dels Infants i carrer Reial.

La Cavalcada

  • A les 19 h, des del carrer Reial, inici de la Cavalcada dels Reis Mags, que obre la Guàrdia Urbana motoritzada i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en què figuren –entre d’altres- la carrossa de l’Estel, que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia, per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant. Itinerari: plaça dels Carros, carrer Apodaca, plaça de la Mitja Lluna, carrer Unió, la Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí, Portalet i la plaça de la Font.

L’Arribada a la plaça de la Font i salutació a la ciutat.

  • Cap a les 20.30 h, es preveu l'arribada a la plaça de la Font, amb els tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, el lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde, i el missatge de pau a les nenes i nens dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar i tot seguit començar el repartiment de regals per totes les cases de la ciutat.
Cavalcada dels Reis Mags d'Orient
Què
Activitats familiars, Cultura popular i festes
Quan
05/01/2023 18:15 to 21:00
Programació
Nadal
On
Diversos carrers de la ciutat
Organitzat per 
Ajuntament de Tarragona i Consell Municipal de la Cavalcada de Reis i l'Home dels Nassos
Hi col·labora
Port de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta