Esteu aquí: Inici Cultura Agenda 2023 Juny Democracia: Nigra sum, sed formosa

Democracia: Nigra sum, sed formosa

El col·lectiu madrileny Democracia és la tercera proposta del cicle de La Trastera a l’Espai L, amb una proposta que revisita el Panteó d’Espanya i la Restauració borbònica.

La proposta de Democracia consisteix en una resignificació del Panteó d’Homes il·lustres de Madrid (dedicat a polítics de la Restauració borbònica), un espai que la nova llei de Memòria Democràtica ha rebatejat com a Panteó d’Espanya. Aquesta investigació a partir del moment vol aprofundir més enllà i obrir preguntes sobre com es construeixen les narratives oficials de la memòria i com aquest procés obeeix als interessos de les classes dominants en detriment de les subalternes.

“Nigra sum, sed formosa” també rendeix homenatge a aquells anarquistes que van executar diferents presidents del govern d’aquella època i que són homenatjats amb memorials al Panteó d’Espanya. Un reconeixement a la seva implicació en la repressió de la classe obrera per desmontar així la mentida que Patrimonio Nacional divulga que afirma que l’objectiu del Panteó d’Espanya és: “mantenir el record i projecció dels representants de la democràcia espanyola i d’aquelles persones que van destacar per la seva tasca en defensa de la convivència democràtica, la pau i els drets humans”.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Democracia: Nigra sum, sed formosa
Què
Art
Quan
09/06/2023 a 19:00 a
25/06/2023 a 21:00
Programació
Mèdol. Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona
Localització
Organitzat per 
Mèdol Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta