Esteu aquí: Inici Cultura Agenda 2024 SJ24 Rebuda del foc, proclama, encesa, foguera i crema del ninot

Rebuda del foc, proclama, encesa, foguera i crema del ninot

18.30 h Rebuda de la flama

Recollida de la flama pels part dels representants del Club el Vaixell que la duran fins la pèrgola del Serrallo.

En aquest punt, serà rebuda per les entitats : Vibrieta, Diables Voramar, Gegants del Serrallo, Ball d’en Serrallonga i les colles castelleres que vulguin alçar els seus pilars de salutació.

Es fa entrega de la flama a les autoritats de la ciutat i a la resta de municipis de la província, per tal de recolir-ne el testimoni i fer-la encara més extensiva arreu del país.

22 h Trasllat de la flama des del barri del Serrallo a la plaça de la Mitja Lluna, on començarà la cercavila de foc de Sant Joan. El trasllat, que serà encapçalat per la flama, el farà la comitiva formada pels membres del Ball d’en Serrallonga, la Víbria i els Diables de Voramar.

  • Itinerari: pèrgola del Serrallo, moll de Pescadors, carrer Pere Martell, carrer Reial i carrer Apodaca fins la Plaça de la Mitja Lluna.

22.30 h Cercavila de foc, des de la plaça de la Mitja Lluna.

El Ball de Diables, el Drac, el Bou, el Griu, la Víbria i la colla de Diables Voramar, acompanyats pels convidats, el Ball de Diables de Vila-seca i el Porquet de Sant Antoni de Vilanova, seran els encarregats de donar la benvinguda a l’estiu, ben carregats de sortidors, carretilles i trons. Els integrants del Ball d’en Serrallonga seran els portants de la flama del Canigó durant el recorregut per tal d’encendre la foguera. Que comenci la nit més curta de l’any!

  • Itinerari: plaça de la Mitja Lluna, carrer Unió, Rambla Nova, carrer Canyelles i plaça Corsini.

23.30 h Grans enceses de lluïment, lectura del manifest dels ninots de les foguerades a càrrec del Ball d’en Serrallonga i encesa de la foguera (plaça Corsini).

L’encesa de la foguera la faran tots els grups de foc amb la flama del Canigó, que han apropat a la ciutat la Colla de Diables de Voramar del Serrallo, la Víbria de Tarragona i el Ball d’en Serrallonga.

En finalitzar l’encesa, començaran les primeres notes musicals de la revetlla amb els grups de versions Tàrraco Surfers i Vizuri fins ben entrada la matinada.

Rebuda del foc, proclama, encesa, foguera i crema del ninot
Què
Cultura popular i festes, Música
Quan
23/06/2024 18:30 to 23:55
Programació
Sant Joan
On
El Serrallo
Organitzat per 
Ball d’en Serrallonga i Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta