STAub. Pintures
Una mostra d'obres on l'artista STAub s'endinsa en el paisatge a través de la seva mirada. Una proposta que suggereix a l'espectador submergir-se més enllà de les mateixes obres d'art.
STAub és un artista tarragoní que ha fet estudis de gravat, sistemes d'estampació i arts del llibre a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. També ha estat alumne de l'Escola de Ceràmica de la Bisbal d'Empordà, on ha treballat el torn, els esmalts de baixa temperatura i el rakú.
Amb diverses exposicions individuals i col·lectives, Staub ha realitzat dissenys per a cartells i ha dirigit cursos i tallers per a mestres i per a infants i adults.
Horari
De dilluns a divendres d’11 a 20 h. i dissabtes i festius d’11 a 13 h.
De formes deformes
Exposició de fotografies estereoscòpiques.
Horari
- De dimarts a dijous de 10 a 13 h
- Divendres i dissabtes de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
- Diumenges i festius d'11 a 14 h
La mostra romandrà oberta fins al 13 de març de 2022.
PIXAR / Construint personatges
Una exposició que ens endinsa en el procés de creació dels personatges de les pel·lícules de Pixar Animation Studios.
Al llarg de la mostra, els visitants podran anar descobrint la intencionalitat dels dibuixos i les maquetes, el perquè de cada detall dels personatges i els entorns per aconseguir el gran objectiu: donar vida a les històries.
Horari
- De dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
- Dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h
- Diumenges i festius d'11 a 14 h
Reserva d'entrades en aquest enllaç
Per a la seguretat dels participants, s'hi aplicaran les mesures de seguretat i higiene previstes oficialment
PODER: Diàlegs d'Art
Totes les cultures del món han realitzat objectes o símbols que traslladin un missatge a qui els mira, categoritzant-los en societat i donant-li un estatus, però és l'objecte el que et dona aquest poder? O ets tu qui el té?
És aquí on es vol posar l'atenció de l'exposició, en els objectes que parlen de poder. Les obres d'art són elements de la nostra vida que ens traslladen sensacions, ens traslladen missatges, ens incomoden, ens impacten, són elles les que tenen el poder sobre nosaltres.
Aquesta exposició mostra un diàleg entre obres contemporànies de l'artista Montserrat Anguiano, establerta a Barcelona amb orígens Guineans i amb una trajectòria artística del màxim nivell, amb obres tribals de tot el continent africà de la col·lecció Jesús Arjona.
L'impacte, la vitalitat, la força, l'energia, la majestuositat, el poder... són característiques que defineixen la selecció d'obres presentades a "Poder: diàlegs d'art".
L'exposició romandrà oberta del 21 de gener al 4 de març de 2022.
Inauguració de l'Exposició "Poder: Diàlegs d'Art"
Inauguració de l'exposició «PODER: DIÀLEGS D'ART», el divendres 21 de gener a les 19 h.
Aquesta exposició mostra un diàleg entre obres contemporànies de l'artista Montserrat Anguiano, establerta a Barcelona amb orígens Guineans i amb una trajectòria artística del màxim nivell, havent realitzat exposicions i performances arreu de l'Estat espanyol i situant-se entre les 5 millors artistes emergents espanyoles del moment, amb obres tribals de tot el continent africà de la col·lecció Jesús Arjona.
Inauguració exposició d'Oriol Miñarro, "Ora et labora"
La Grey presenta l'obra d'Oriol Miñarro "Ora et labora". Una instal·lació fotogràfica immersiva que ens mostra la precarietat laboral tan generalitzada en l'actualitat.
Amb la presència de l'artista.
"Ora et labora" d'Oriol Miñarro
L'obra d'Oriol Miñarro "Ora et labora" és una instal·lació fotogràfica immersiva que ens mostra la precarietat laboral tan generalitzada en l'actualitat.
La fotografia d'Oriol sempre és en primera persona, i això li dona un valor addicional perquè no existeixen els artificis. La cèlebre frase de Robert Capa: "Si les teves fotos no són prou bones és perquè no t'has acostat prou" li escau perfectament, ja que en Oriol no hi ha un acostament al tema, hi ha una immersió vital completa. Generant en les seves fotografies una pàtina que ens trasllada a una realitat incòmoda.
L'aparent caràcter lúdic de la presentació d'Ora et labora accentua la duresa del projecte. Un work in progress que ens trasllada a la part posterior del capitalisme, a aquest espai inhabitable on podem veure les seves misèries i, on les persones només són part de l'engranatge de la màquina.
RESE- TEjA
El dia 18 de febrer és el Dia internacional de la síndrome d'Asperger, en què es commemora l'aniversari del naixement de Hans Asperger, psiquiatre austríac que va descriure per primera vegada aquesta síndrome que, segons els criteris actuals de diagnòstic, s'identificaria sota la denominació de trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) sense discapacitat intel·lectual associada.
Sota el títol RESSE_TEjA aquesta mostra és el fruit d'un treball d'autoconeixement i alhora reivindicatiu del grup d'adolescents Asperger-TEA de l'Esplai Terapèutic d'Aspercamp i la fotògrafa Varinia Picó. Aquest projecte introspectiu pretén que la societat tingui més informació de què és el que s'amaga darrere de les conductes de les persones Asperger, un Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) invisible i incomprès per la major part de la població.
Inauguració de l'exposició Ahir - Avui
Exposició de fotografies Històriques i Actuals del Port de Tarragona.
"Ahir i Avui"
Aquesta exposició de producció pròpia neix gràcies al gran nombre de fotografies històriques que ha conservat el Port de Tarragona, moltes de les quals són a l'Arxiu del Port, amb més de 12.000 registres, i al Museu de Port. La majoria són imatges espectaculars dels indrets portuaris més representatius i les més impactants són de començaments del segle XX.
Horari de l'exposició:
De dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h.
Diumenges i festius d'11 a 14 h.
Inauguració de l'exposició CARMELITES
Exposició dels 150 anys de presència de les germanes Carmelites Missioneres Teresianes. Tarragona va ser l'última fundació del pare Palau i on va morir.
A través d'una col·lecció d'objectes i d'imatges coneixerem els ideals, objectius i carisma del fundador, com també el recorregut històric de la Congregació.
Carmelites
Exposició dels 150 anys de presència de les germanes Carmelites Missioneres Teresianes. Tarragona va ser l'última fundació del pare Palau i on va morir.
A través d'una col·lecció d'objectes i d'imatges coneixerem els ideals, objectius i carisma del fundador, com també el recorregut històric de la Congregació.
Horari:
De dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
Diumenges i festiu d'11 a 14 h
Exposició Alpes: última salida
Projecte documental fotogràfic i audiovisual creat pels periodistes Sandra Pascual, Carlos Domènech, Àlex Folguera i Robert Gassó. Neix de la necessitat d'explicar la situació dels joves africans a la frontera franco-italiana. Una barrera més en el seu llarg viatge cap a una vida millor. El mes d'agost del 2018 l'equip es va desplaçar fins als Alps italians per viure en primera persona una situació gairebé desconeguda arreu d'Europa.
L'exposició fotogràfica mostra el resultat de l'expedició. Boscos frondosos, marques als arbres per guiar els joves cap a França, roba que s'ha perdut a mig camí, repressió i refugi protagonitzen la majoria de les imatges. Tot plegat, envoltat d'un turisme de classe alta que actua d'espectador i d'una vigilància extrema de la policia i la gendarmeria.
Horari:
De dilluns a divendres de 8 a 21 h
Dissabtes de 10 a 15 h i diumenges de 10 a 14 h
'Alpes: última salida'
El documental "Alpes: última salida" mostra la situació dels joves migrants a la frontera entre Itàlia i França, a la zona dels Alps. Després de creuar el desert i el mar Mediterrani, els joves arriben a Itàlia amb la voluntat d'aconseguir una vida millor. Els obstacles que es troben a Itàlia els porten a creuar els Alps per arribar a França. Muntanyes i pics de més de 1.500 metres d'alçària, vigilats per la policia francesa i l'exèrcit, els separen del seu objectiu. El documental convida a reflexionar sobre la política migratòria dels països de la UE i les fronteres internes, aparentment inofensives per la majoria de la població.
Després de la projecció del documental, que dura uns 45 minuts, hi haurà un col·loqui amb els documentalistes, així com també amb refugiats que es troben a Tarragona i que compartiran la seva experiència sobre aquest tipus de trajectes.
AUTORS: Carlos Domènech, Àlex Folguera, Robert Gassó i Sandra Pascual.
Visita guiada de l'exposició DE FORMES DEFORMES
Visita guiada, per part de l'autor Miquel Planchart, de l'Exposició DE FORMES DEFORMES.
La mostra romandrà oberta fins al 13 de març de 2022.
Inauguració exposició "STAub. ESPURNES"
Us convidem a la inauguració de l'exposició de l'artista tarragoní STAub (@staubjag).
STAub. ESPURNES
Nova exposició a l'@espai_nautilus «STAub. ESPURNES», que tindrà lloc del 7 de març al 18 d'abril de 2022.
L'artista tarragoní STAub (@staubjag) se'ns adreça de nou amb les seves pintures. Ens proposa la seva interpretació personal dels paisatges que l'envolten, amb un alliberament de colors i formes que s'ofereixen davant dels nostres sentits.
Inauguració de l'exposició "Absències"
Absències de Marta Roigé.
Inauguració de la mostra sota el lema "Tot comença amb un pot de ColaCao i el cor trencat", les obres exposades recopilen històries d'amor trencades, no començades o amb finals infeliços i cors trencats. Els bodegons d'emocions i vivències, com els defineix Roigé, intenten transformar la tristesa o la desil·lusió viscudes en petites historietes sempre amb un toc agredolç a través de l'emoció que desprenen els objectes quotidians.
Absències
Absències de Marta Roigé.
Exposició sota el lema "Tot comença amb un pot de ColaCao i el cor trencat", les obres exposades recopilen històries d'amor trencades, no començades o amb finals infeliços i cors trencats. Els bodegons d'emocions i vivències, com els defineix Roigé, intenten transformar la tristesa o la desil·lusió viscudes en petites historietes sempre amb un toc agredolç a través de l'emoció que desprenen els objectes quotidians.
XXX Exposició col·lectiva Sindicat d'Iniciativa i Turisme de Tarragona
Inauguració de l'exposició col·lectiva Sindicat d'Iniciativa i Turisme de Tarragona.
XXX Exposició col·lectiva Sindicat d'Iniciativa i Turisme de Tarragona
"Besos de Z"
Una pintura molt vivencial i feta a través de l'ànima.
Artista i escriptora, Alicia Cortés, però signa com Margott.
Horari:
De dilluns a divendres, d'11 a 20 h
Dissabtes i festius, d'11 a 13 h
Bernard Rives / Sculpture
Inauguració de la nova exposició de la Galeria Personal amb una mostra escultòrica de l'artista francès Bernard Rives que permetrà gaudir als visitants de les formes i colors característics del seu treball reconegut internacionalment.
Aquesta exposició romandrà oberta fins al 15 de juliol.
Inauguració exposició "Gelo"
GELO, ha tornat per a oferir-nos un recorregut íntim entre les obres més punyents d'aquest impactant artista!
Gelo
GELO ha tornat per a oferir-nos un recorregut íntim entre les obres més punyents d'aquest impactant artista!
Visita guiada de l'exposició DE FORMES DEFORMES
Us convidem a una visita guiada per part de l'autor Miquel Planchart, de cloenda de l'exposició "De formes deformes".
La mostra romandrà oberta fins al mateix 24 d'abril de 2022.
Inauguració de l'exposició "Between the lines"
Us convidem a la inauguració de l'exposició "Between the lines" de J.J. White, que tindrà lloc el dijous 28 d'abril.
Between the lines
Exposició "Between the lines" que romandrà oberta fins al 19 de juny.
Horaris:
De dimarts a dissabte de: 10 a 13 h i de 17 a 20 h.
Diumenges i festius d'11 a 14 h.
"50 anys canviant la història del càncer"
Exposició dels 50 anys canviant la història del càncer.
Per a més informació en aquest correu electrònic: unidades_violencia.tarragona@correo.gob.es
Bonsais CHUUSUN
El pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona acollirà una exposició de bonsais de l'associació Tarragona Bonsai.
La mostra es podrà visitar del 29 d'abril a l'1 de maig.
Horari:
De dilluns a divendres de les 9 a les 20 h.
Cap de setmana de 10 a 14 h.
Mentre duri la mostra s'han programat diferents activitats al voltant d'aquests arbres asiàtics.
Divendres 29
D'11 a 13 h, es farà un taller d'ikebana (arranjament floral) amb la florista Fina Espallargas.
A les 18 h, Pere Amenós, president de Tarragona Bonsai, farà una visita guiada a la mostra.
Dissabte 30
De 10 a 14 h i de 16 a 20 h, el professional dels bonsais, Gabriel Romero, impartirà un taller sobre aquesta pràctica de cultiu asiàtica.
Diumenge 1
A les 11 h, Josep Maria Miquel farà una visita comentada a la mostra.
Inauguració de l'exposició "Límits" de Roser Oduber
Us convidem a la inauguració de l'exposició LÍMITS, de Roser Oduber, que tindrà lloc el dijous 5 de maig, a les 19 hores, al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona.
"Límits" de Roser Oduber
La mostra romandrà oberta fins al 3 de juliol de 2022. Us hi esperem!!!
"50 anys canviant la història del càncer"
Exposició.
Més informació a mariajosefa.clavero@correo.gob.es
Inauguració de l'exposició Manuel Alcalá Sánchez
Us convidem a la inauguració de l'exposició Manuel Alcalá Sánchez, Traqueals industrials i l'orgànic cinetisme hiperparabòlic lumínic, que tindrà lloc el divendres 3 de juny, a les 19 hores, al Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona.
La inauguració comptarà amb l'actuació de: L'Estudi Giselle i Jose Galdrán.
Traqueals industrials i l'orgànic cinetisme hiperparabòlic lumínic
Exposició de Manuel Alcalá Sánchez.
Horari de l'exposició:
- De dimarts a dissabtes de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.
- Diumenges i festius d'11 a 14 h.
Artistes Confinats: Un centre ocupacional a cada llar
Aquesta exposició recull els treballs realitzats durant el període de confinament i és una mostra genial de com l'art i els treballs manuals resulten útils per tal de sobreposar-se a situacions adverses.
Inauguració divendres 3 de juny a les 11 h.
Tota pedra fa paret
L’arquitectura tradicional ha sobreviscut al pas del temps com a testimoni de les formes de vida del passat. Dins d’aquesta gran família, la pedra seca fou, sens dubte, una de les tècniques més utilitzades. Gràcies als coneixements acumulats al llarg dels segles es van bastir tota mena de construccions, majoritàriament vinculades a l’agricultura, la ramaderia i a l’abastament d’aigua, que van permetre als nostres avantpassats domesticar la natura i créixer econòmicament.
Amb motiu del reconeixement de la tècnica de la pedra seca com a patrimoni cultural immaterial per part de la UNESCO, el novembre de 2018, l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han produït aquesta exposició sobre les construccions i les tècniques presents al nostre país. La mostra, eminentment fotogràfica, pretén oferir una panoràmica àmplia sobre aquest llegat, posant èmfasi en les variants tipològiques més habituals i en la diversitat territorial. Explica, també, la vigència actual d’aquesta arquitectura, harmònica amb l’entorn natural i sostenible des de tots els punts de vista.
L’exposició s’estructura en 20 plafons temàtics amb imatges i textos. Els àmbits tractats són:
1. La base geològica
2. Què és la “pedra seca”?
3. Tipus de construccions
4. Barraques / Cabanes
5. Construccions de pedra seca declarades bé cultural d’interès nacional
6. La pedra seca, per territoris:
- Alt Pirineu, Aran i Alt Berguedà
- Àmbit metropolità
- Camp de Tarragona, Conca de Barberà i Priorat
- Catalunya central
- Comarques gironines
- Penedès històric
- Ponent
- Terres de l’Ebre
7. Associacionisme i rutes senyalitzades
8. L’art de la pedra seca a Catalunya: les construccions més singulars
9. La tècnica de la pedra seca, patrimoni cultural immaterial de la humanitat
Horari:
- De dilluns a divendres d'11 a 20 h.
- Dissabtes i festius d'11 a 13 h.
21/08/2022 a 13:00
Joies i objectes de l'Àngel Flores Giró
Ens complau convidar-vos a visitar la nova exposició "Joies i objectes" de l'escultor i joier tarragoní Àngel Flores Giró a l'@espai_nautilus.
Atret per l'escultura clàssica i per la bellesa que emana de la imperfecció que presenten les restes arqueològiques que romanen d'èpoques antigues, l'Àngel ens mostra una sèrie d'objectes i joies en bronze i terracota, posant especial èmfasi en les formes que genera el rostre humà, intentant captar, per un sol instant, un gest o una acció.
Exposició dels treballs de les escoles d'art Marina B. Cubells de Salou i de Tarragona
El 22 de juny a les 20 h, el Pati Jaume I del Palau Municipal acollirà la inauguració de l'exposició dels treballs realitzats durant el curs 2021-2022 a les escoles d'art Marina B. Cubells de Salou i de Tarragona.
Les obres, fetes a l'oli i acrílic sobre tela amb motius molt diversos, han estat fetes per alumnes de totes les edats. Durant l'acte s'aprofitarà per a fer l'entrega dels diplomes de final de curs.
La mostra es podrà visitar fins al pròxim 5 de juliol.
Horari:
De dilluns a divendres d'11 a 20 h
Dissabtes i festius d'11 a 13 h
Inauguració de l'exposició "Fotoperiodisme premi Mañé i Flaquer"
La mostra romandrà oberta fins al 21 d'agost de 2022.
Us convidem a la inauguració de l'exposició "Fotoperiodime premi Mañé i Flaquer" que tindrà lloc el divendres 1 de juliol, a les 11 hores, al Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.
Exposició fotoperiodisme Premi Mañé i Flaquer
Us convidem a la inauguració de l'exposició Fotoperiodisme Premi Mañé i Flaquer, que tindrà lloc el divendres 1 de juliol, a les 11 hores, al Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.
La mostra romandrà oberta fins al 21 d'agost de 2022.
Horaris:
- De dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 20 h
- Diumenges i festius d'11 a 14 h
Més informació en aquest correu electrònic exposicions@porttarragona.cat
Inauguració de l’exposició L'antropologia dels sentimens: darrer episodi "L'impur" i "La raó"
Inauguració de l'exposició d'Isabel Muñoz L'antropologia dels sentimens: darrer episodi "L'impur" i "La raó".
La mostra romandrà oberta fins al 18 de setembre de 2022.
Horaris
- Dilluns tancat
- De dimarts a dissabte 10 a 13h i de 17 a 20h
- Diumenges i festius d'11 a 14h
L'antropologia dels sentimens: darrer episodi "L'impur" i "La raó"
Exposició d'Isabel Muñoz L'antropologia dels sentimens: darrer episodi "L'impur" i "La raó".
La mostra romandrà oberta fins al 18 de setembre de 2022.
Horaris
- Dilluns tancat
- De dimarts a dissabte 10 a 13h i de 17 a 20h
- Diumenges i festius d'11 a 14h
Inauguració de l'exposició de Lluís Llop "Som i Serem"
Lluís Llop Bosch (Tortosa, 1959), és un artista multitècnica resident a Reus. Havent exposat en nombroses ocasions tant a Catalunya com a l'estranger. La seva línia segons temporades i temàtica, es mou actualment en una figuració molt simplificada on amb una pintura simple i sincera explica allò que pretén.
Aquesta exposició és el resultat de treball fet en els deu últims anys i neix el 2012 a la mostra 'Variacions de les Quatre Barres' feta a la Llotja de Reus. L'any 2018 i ja en format gran 'Som i serem' s'exhibeix també a Reus (sala la Vicaria dels Amics de Reus, on es va haver de duplicar amb part de l'auditori la superfície de la sala).
En aquests quatre anys fins avui, ha crescut la col·lecció en vuit quadres i cinc instal·lacions que totalitzant 90 obres, ocuparan un total de 70 metres lineals. Totes aquestes obres han estat concebudes com a crònica pictòrica dels fets històrics succeïts a Catalunya durant l'anomenat 'procés', des de les multitudinàries manifestacions, passant per 1-O i la posterior repressió.
L'exposició romandrà oberta fins l'11 de setembre de 2022.
Lluís Llop Bosch "Som i Serem"
Lluís Llop Bosch (Tortosa, 1959), és un artista multitècnica resident a Reus. Havent exposat en nombroses ocasions tant a Catalunya com a l'estranger. La seva línia segons temporades i temàtica, es mou actualment en una figuració molt simplificada on amb una pintura simple i sincera explica allò que pretén.
Aquesta exposició és el resultat de treball fet en els deu últims anys i neix el 2012 a la mostra 'Variacions de les Quatre Barres' feta a la Llotja de Reus. L'any 2018 i ja en format gran 'Som i serem' s'exhibeix també a Reus (sala la Vicaria dels Amics de Reus, on es va haver de duplicar amb part de l'auditori la superfície de la sala).
En aquests quatre anys fins avui, ha crescut la col·lecció en vuit quadres i cinc instal·lacions que totalitzant 90 obres, ocuparan un total de 70 metres lineals. Totes aquestes obres han estat concebudes com a crònica pictòrica dels fets històrics succeïts a Catalunya durant l'anomenat 'procés', des de les multitudinàries manifestacions, passant per 1-O i la posterior repressió.
Horaris
- Dilluns tancat
- De dimarts a dissabtes de 10 a 13 h i de 17 a 20 h
- Diumenges i festius d’11 a 14 h
Acte de cloenda de l'exposició "Joies i objectes"
Acte de cloenda de l'exposició "JOIES I OBJECTES" de l'escultor i joier tarragoní Àngel Flores Giró, a l'@espai_nautilus.
Atret per l'escultura clàssica i per la bellesa que emana de la imperfecció que presenten les restes arqueològiques que romanen d'èpoques antigues, l'Àngel ens mostra una sèrie d'objectes i joies en bronze i terracota, posant especial èmfasi en les formes que genera el rostre humà, intentant captar, per un sol instant, un gest o una acció.
Exposició Obres Amics de la Pintura de Sant Salvador
Natalia Domínguez i Carlos Aparicio. ¿Existe la montaña?
Natalia Domínguez i Carlos Aparicio es basen en un estudi científic concret que qüestiona l’existència de les muntanyes i exposa la dificultat de determinar empíricament on comença i on acaba aquest accident geogràfic. Tot i que ara tingui forma d’instal·lació, ¿Existe la montaña? es va presentar com a performance el 2020 a Hangar (Barcelona) i és el resultat de posar en comú algunes de les inquietuds de Domínguez i Aparicio: el treball sobre bases conceptuals que qüestionen la materialitat i que investiguen camps que s’apropen a la metafísica i, inclús, la ciència-ficció i, d’altra banda, l’exploració de les divergències entre representació i realitat.
Inauguracó de l'exposició "Rosa Feliu. Gravats i retalls"
Rosa Feliu Alsina (1931-2019) es va graduar a l'Escola d'Arts i Oficis de Tarragona en l'especialitat de gravat. Les seves obres són resultat de l'aplicació de diverses tècniques, incloent-hi pintura, dibuix i collage.
Sap evocar calideses florals, femenines: als seus quadres hi trobem formes i rostres que semblen emergir d'un somni.
Alhora, també juga i sap abstraure's en moments geomètrics.
Va participar en exposicions col·lectives a Bielefeld (Alemanya), Cambrils, Tarragona, Cadaqués, Barcelona, el Ferrol i altres localitats. De forma individual va exposar a Tarragona (Museu d'Art Modern, Antic Ajuntament, Sala Marta Sanromà, Pati de Jaume I, Sala New Dec, Àtrium), Cambrils (Sala Àgora), Salou (Torre Vella), Valls (Sant Roc) i el Vendrell (Portal del Pardo).
Era membre del col·lectiu Stampa, en el qual participaven els reconeguts gravadors Antonio Alcàcer i Mariano Rubio.
Rosa Feliu. Gravats i retalls
Rosa Feliu Alsina (1931-2019) es va graduar a l’Escola d’Arts i Oficis de Tarragona en l’especialitat de gravat. Les seves obres són resultat de l’aplicació de diverses tècniques, incloent-hi pintura, dibuix i collage.
Sap evocar calideses florals, femenines: als seus quadres hi trobem formes i rostres que semblen emergir d'un somni.Alhora, també juga i sap abstraure's en moments geomètrics.
Va participar en exposicions col·lectives a Bielefeld (Alemanya), Cambrils, Tarragona, Cadaqués, Barcelona, el Ferrol i altres localitats. De forma individual va exposar a Tarragona (Museu d’Art Modern, Antic Ajuntament, Sala Marta Sanromà, Pati de Jaume I, Sala New Dec, Àtrium), Cambrils (Sala Àgora), Salou (Torre Vella), Valls (Sant Roc) i el Vendrell (Portal del Pardo).
Era membre del col·lectiu Stampa, en el qual participaven els reconeguts gravadors Antonio Alcàcer i Mariano Rubio.
75 Aniversari Club Ciclista Tarragona
Inauguració exposició "75 Aniversari Club Ciclista Tarragona"
L'exposició romandrà oberta fins al 23 d'octubre.
Inauguració de l'exposició d'Eustaqui Vallès "L'art de la supervivència"
L'exposició romandrà oberta fins el 13 de novembre
Horaris:
- Dilluns tancat
- De dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
- Diumenges i festius d'11 a 14 h
Eustaqui Vallès "L'art de la supervivència"
Horaris:
- Dilluns tancat
- De dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
- Diumenges i festius d'11 a 14 h
Inauguració de l’exposició "Desenterrant el silenci" Antoni Benaiges el mestre que va prometre el mar
El mestre Antoni Benaiges, que revolucionà la seva escola donant la paraula als seus alumnes amb l’ajut de la impremta Freinet, els va prometre que a l’estiu anirien a Mont-roig del Camp a casa de la seva família per veure’l per primer cop i poder dir: “El mar es... El mar es...”.
Però el somni d’aquelles criatures i la promesa del seu mestre van quedar truncades per sempre el 19 de juliol del 1936 amb l’esclat de la Guerra Civil.
De les fosses de La Pedraja exhumaren 135 republicans assassinats. Degut al mal estat de les restes, només s’han pogut identificar 23 repressaliats, cap d’ells és el mestre Benaiges.
Aquesta obra recull la història d’una promesa que no es va poder complir, i amb ella, la memòria del qui la va fer: l’Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar. Per a dignificar-lo i difondre la seva història s’ha fet un documental, diferents llibres, una exposició fotogràfica, un còmic, obra del dibuixant burgalés, Javier Martínez Sancho, que està a punt de ser publicat i ara una pel·lícula on treballo com assessor documental, foto fixa i making off. Perquè no van enterrar morts, sinó llavors.
Sergi Bernal
L'exposició romandrà oberta fins el 30 d'octubre.
Horari de l'exposició
- Dilluns tancat
- De dimarts a dissabtes, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h (octubre) de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
- Diumenges i festius, d’11 a 14 h
"Desenterrant el silenci" Antoni Benaiges el mestre que va prometre el mar
El mestre Antoni Benaiges, que revolucionà la seva escola donant la paraula als seus alumnes amb l’ajut de la impremta Freinet, els va prometre que a l’estiu anirien a Mont-roig del Camp a casa de la seva família per veure’l per primer cop i poder dir: “El mar es... El mar es...”.
Però el somni d’aquelles criatures i la promesa del seu mestre van quedar truncades per sempre el 19 de juliol del 1936 amb l’esclat de la Guerra Civil.
De les fosses de La Pedraja exhumaren 135 republicans assassinats. Degut al mal estat de les restes, només s’han pogut identificar 23 repressaliats, cap d’ells és el mestre Benaiges.
Aquesta obra recull la història d’una promesa que no es va poder complir, i amb ella, la memòria del qui la va fer: l’Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar. Per a dignificar-lo i difondre la seva història s’ha fet un documental, diferents llibres, una exposició fotogràfica, un còmic, obra del dibuixant burgalés, Javier Martínez Sancho, que està a punt de ser publicat i ara una pel·lícula on treballo com assessor documental, foto fixa i making off. Perquè no van enterrar morts, sinó llavors.
Sergi Bernal
L'exposició romandrà oberta fins el 30 d'octubre.
Horari de l'exposició
- Dilluns tancat
- De dimarts a dissabtes, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h (octubre) de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
- Diumenges i festius, d’11 a 14 h
Exposició Commemorativa en honor de Santiago Isla Sanz
Exposició commemorativa en honor de Santiago Isla Sanz, president de la casa d'Aragó de Tarragona, traspassat en març d'aquest any.
Horari: De dilluns a divendres no festius de 9 a 17.30 h.
Inauguració "Plenituds artístiques"
Pati Jaume I. Inauguració de l'exposició "Plenituds artístiques" a càrrec de la Fundació La Muntanyeta.
Ens hem submergit en l'univers dels colors i de les formes per delectar-nos, per gaudir creant petits nous mons, per deixar que unes mans o uns peus aparentment estèrils esdevinguin una eina creadora, capaç de trencar el marró de les fustes sobre les quals hem pintat i creat un diàleg amb tothom que les observi.
Del 30 de setembre al 16 d'octubre de 2022
- De dilluns a divendres, d'11 a 20 h
- Dissabtes i festius, d'11 a 13 h
Plenituds artístiques
Pati Jaume I. Exposició "Plenituds artístiques" a càrrec de la Fundació La Muntanyeta.
Ens hem submergit en l'univers dels colors i de les formes per delectar-nos, per gaudir creant petits nous mons, per deixar que unes mans o uns peus aparentment estèrils esdevinguin una eina creadora, capaç de trencar el marró de les fustes sobre les quals hem pintat i creat un diàleg amb tothom que les observi.
Del 30 de setembre al 16 d'octubre de 2022
- De dilluns a divendres, d'11 a 20 h
- Dissabtes i festius, d'11 a 13 h
Inauguració d'Espais Ocults de Néstor Raúl Blanco Téllez
Inauguració de l’exposició ESPAIS OCULTS de Néstor Raúl Blanco Téllez.
L’exposició, d’accés lliure, es pot contemplar a partir del 9 d'octubre en horari de 10 a 13 h i de 17 a 19 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores. La mostra romandrà oberta fins al 13 de novembre.
Espais Ocults de Néstor Raúl Blanco Téllez
ESPAIS OCULTS de Néstor Raúl Blanco Téllez.
L’exposició, d’accés lliure, es pot contemplar a partir del 9 d'octubre en horari de 10 a 13 h i de 17 a 19 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores.
La mostra romandrà oberta fins al 13 de novembre.
Natalia Domínguez i Carlos Aparicio: ¿Existe la montaña?
Tot i que percebem l’espai a través dels sentits, no podríem definir el que ens envolta si no fos a través d’un procés de conceptualització, d’una projecció mental que ho representa, delimita, classifica i hi posa nom. Tot acte de “coneixement” dels cossos que percebem com a reals necessita la mediació de la imaginació i, per tant, ser cossos imaginats o imaginaris per tal de dotar-los de sentit.
Des de la filosofia, la teoria estètica o la ciència s’ha tractat aquesta contradicció entre l’imaginat i el real. A l’obra ¿Existe la montaña?,Natalia Domínguez i Carlos Aparicio es basen, de fet, en un estudi científic concret que qüestiona l’existència de les muntanyes i exposa la dificultat de determinar empíricament on comença i on acaba aquest accident geogràfic. La peça exemplifica i representa aquesta idea a través d’un llenguatge simbòlic que obre les portes a àmplies interpretacions, desenvolupant-se com un assaig que s’entrelliga amb el relat d’una travessia per la suposada muntanya.
Horaris
Dilluns: tancat*
de dimarts a divendres: 9.00 h - 20.00 h*
dissabte: 9.30 h - 20.00 h*
diumenge i festius: 9.30 h - 14.30 h*
(*excepte quan hi ha activitats extraordinàries)
Inauguració "Escenaris de colors" de Ton Alujas
Inauguració de l'exposició artística de TON ALUJAS, titulada "ESCENARIS DE COLORS."
Sorteig de dues obres artístiques. En acabar la presentació, s'oferirà refrigeri.
Entrada gratuïta.
"Escenaris de colors" de Ton Alujas
Horari de visita
De dilluns a divendres de 17 h a 20 h, dissabtes i festius segons programació.
Fins al 27 de novembre.
Exposició Individual Laura Álvarez Keller
Laura Álvarez Keller neix a Suïssa i havent-se criat a Madrid es formarà des de ben petita en una acadèmia d'art en aquesta ciutat, on rebrà classes de dibuix i pintura.
Anys més tard viurà a París i Milà on continuarà estudiant pintura i començà a fer múltiples exposicions a diversos països d'Europa i Amèrica.
A l'Escola Taller d'Art de Tarragona cursarà també estudis de ceràmica, convertint-se en una artista polifacètica amb domini de les tècniques pictòriques i escultòriques.
En aquesta exposició, ens mostra algunes de les seves obres més recents. Son obres de gran expressivitat arran de l'exaltació del color. Motius figuratius i abstractes, presenten colors molt vius, predominant en la seva paleta els verds i grocs, barrejant-se amb brillantor els seus complementaris donant un resultat molt cridaner i vibrant.
Por Andree
Exposició de l'obra pictòrica de l'artista Maico Andro, feta acrílic sobre llenç.
Inauguració exposició Associació Cultural Fotoamigo
Inauguració de l’exposició "Dona'm un pinzell i et capturo el moment, Asssociació Cultural Fotoamigo, que tindrà lloc el proper dijous 3 de novembre, a les 19 hores, al Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona.
La mostra romandrà oberta fins al 27 de novembre de 2022.
Horari exposició
- Dilluns tancat
- De dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
- Diumenges i festius d'11 a 14 h
Dona'm un pinzell i et capturo el moment, Asssociació Cultural Fotoamigo
Inauguració de l’exposició "Dona'm un pinzell i et capturo el moment", Asssociació Cultural Fotoamigo, que tindrà lloc el proper dijous 3 de novembre, a les 19 hores, al Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona.
La mostra romandrà oberta fins al 27 de novembre de 2022.
Horari exposició
- Dilluns tancat
- De dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
- Diumenges i festius d'11 a 14 h
Inauguració VII concurs de pintura, dibuix i gravat
Inauguració de l’exposició VII CONCURS DE PINTURA, DIBUIX & GRAVAT, de la Fundació Privada Mútua Catalana, que tindrà lloc el proper DIJOUS 17 de novembre, a les 19 hores, al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona. La mostra romandrà oberta fins al 11 de desembre de 2022. Us hi esperem!!!
VII concurs de pintura, dibuix i gravat
Exposició VII CONCURS DE PINTURA, DIBUIX & GRAVAT, de la Fundació Privada Mútua Catalana, al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona.
La mostra romandrà oberta fins al 11 de desembre de 2022.
Moviment social a Tarragona
Recorregut fotogràfic del moviment social tarragoní durant les dècades dels anys 80 i 90, el qual va ser de vital importància en els barris de Ponent, per aconseguir millores i reclamar drets.
Una exposició del fotoperiodista Ángel Catena i l'activista Ángel Juárez.
Presentació "Moviment social a Tarragona" a càrrec d'Ángel Juárez
Ángel Juárez, l'activista veïnal tarragoní, presenta "Moviment social a Tarragona", un recorregut fotogràfic del moviment social tarragoní durant les dècades dels anys 80 i 90, el qual va ser de vital importància en els barris de Ponent, per aconseguir millores i reclamar drets, en especial record al barri de Riu Clar.
Una exposició i un llibre del fotoperiodista Àngel Catena i l'activista Ángel Juárez.
Inauguració "Confluències Grop al Refugi"
La mostra romandrà oberta fins al 14 de desembre de 2022.
Confluències Grop al Refugi
Horaris
- Dilluns tancat
- Dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
- Diumenges i festius d'11 a 14 h
La mostra romandrà oberta fins al 14 de desembre de 2022.
Encarna Garcia. Paisatge, Figures i Color.
Inauguració exposició "Bèsties"
"BÈSTIES" és una mostra d'escultures fruit d'un estudi per part del Pau Serramià de l'escultura gòtica dels claustres de Santes Creus i de la Seu de Tarragona.
Obres fetes amb ciment blanc i pòrtland. Aquests materials són la traducció a la modernitat de les pedres esculpides al s. XIII. I suggereixen crear personatges amb cossos compostos de personatges fantàstics i d'animals autòctons que s'observen al nostre territori.
Bèsties, de Pau Serramià
"BÈSTIES" és una mostra d'escultures fruit d'un estudi per part del Pau Serramià de l'escultura gòtica dels claustres de Santes Creus i de la Seu de Tarragona.
Obres fetes amb ciment blanc i pòrtland. Aquests materials són la traducció a la modernitat de les pedres esculpides al s. XIII. I suggereixen crear personatges amb cossos compostos de personatges fantàstics i d'animals autòctons que s'observen al nostre territori.