Esteu aquí: Inici Cultura i festes Agenda Exposicions Inauguració de l’exposició "Desenterrant el silenci" Antoni Benaiges el mestre que va prometre el mar

Inauguració de l’exposició "Desenterrant el silenci" Antoni Benaiges el mestre que va prometre el mar

El mestre Antoni Benaiges, que revolucionà la seva escola donant la paraula als seus alumnes amb l’ajut de la impremta Freinet, els va prometre que a l’estiu anirien a Mont-roig del Camp a casa de la seva família per veure’l per primer cop i poder dir: “El mar es... El mar es...”.
Però el somni d’aquelles criatures i la promesa del seu mestre van quedar truncades per sempre el 19 de juliol del 1936 amb l’esclat de la Guerra Civil.
De les fosses de La Pedraja exhumaren 135 republicans assassinats. Degut al mal estat de les restes, només s’han pogut identificar 23 repressaliats, cap d’ells és el mestre Benaiges.
Aquesta obra recull la història d’una promesa que no es va poder complir, i amb ella, la memòria del qui la va fer: l’Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar. Per a dignificar-lo i difondre la seva història s’ha fet un documental, diferents llibres, una exposició fotogràfica, un còmic, obra del dibuixant burgalés, Javier Martínez Sancho, que està a punt de ser publicat i ara una pel·lícula on treballo com assessor documental, foto fixa i making off. Perquè no van enterrar morts, sinó llavors.

Sergi Bernal

L'exposició romandrà oberta fins el 30 d'octubre.

Horari de l'exposició

  • Dilluns tancat
  • De dimarts a dissabtes, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h (octubre) de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
  • Diumenges i festius, d’11 a 14 h
     
Inauguració de l’exposició "Desenterrant el silenci" Antoni Benaiges el mestre que va prometre el mar
Què
Exposicions
Quan
28/09/2022 19:00 to 20:00
Localització
Preu
Entrada lliure
Organitzat per 
Port de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta