• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Google Plus de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Art i cinema Art

Art contemporani a Tarragona

El Teler de Llum Centre d'Art i l'SCAN Tarragona són els dos programes d'arts visuals més destacats impulsats per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, amb la participació de la Generalitat de Catalunya.

El Teler de Llum Centre d’Art promou la creació local i nacional d'art contemporani, basat en la fotografia i la imatge visual, mitjançant projectes expositius en llocs poc convencionals o que fins ara no s’havien pensat com a espais per mostrar-hi art. Dóna suport a la creació, a la producció i al desenvolupament de projectes artístics en context (Estació Creactiva, Display, Murs que Parlen, pantalles, videoart, Tinglado 2...).

El Centre d’Art de Tarragona està dirigit i coordinat des de l’Ajuntament i compta amb l’acompanyament d’una comissió de seguiment i d’una taula de treball. El Teler de Llum Centre d’Art és un projecte liderat i impulsat per l’Ajuntament de Tarragona, que compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i amb el suport del Port de Tarragona, i que està integrat en la Xarxa de Centres d’Art de Catalunya.
 

D'altra banda, l'SCAN promou la fotografia contemporània més emergent i es posiciona en el descobriment de nous talents, tant en l'àmbit nacional com internacional. És un programa que té lloc cada dos anys en forma de festival, tot i que durant tot l'any va oferint activitats a l'entorn del món de la fotografia.

 

Altres propostes

Els Tallers Oberts de la Part Alta, que habitualment tenen lloc cada setembre al barri històric de la ciutat i permeten conèixer de primera mà el treball dels creadors del barri; la Setmana del Còmic, que posa en valor el còmic com un fet artístic; La Festa als Ulls, un projecte que posa en relació la fotografia contemporània amb l'explosió festiva de Santa Tecla, i la Fira d'Art Tarragona, que es pot veure un diumenge de cada abril al bell mig de la Rambla Nova, són altres propostes artístiques interessants que acull la ciutat al llarg de l'any. 

Compartir

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal