• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Google Plus de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Art i cinema Art Centre d'Art de Tarragona Exposicions

Exposicions

"Llibertats artístiques", de La Muntanyeta

L'exposició, que es pot veure fins el 27 de maig, s'emmarca dins el projecte Diversart.
Imatge de la inauguració (Foto: Laia Marín)

El taller ocupacional Gresol, de L’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC) La Muntanyeta, va inauguar el divendres dia 4 de maig de 2018 una mostra al Centre d’Art al Tinglado 2.

L’exposició ha encetat el nou projecte DiversArt del Centre d’Art, que cada any comptarà amb la participació d’alguna de les entitats, escoles i centres d’ensenyament que treballen amb l’art com a mitjà d’expressió de les persones. Sota el títol "Llibertats artístiques", els usuaris d’aquest servei, així com l’equip de professionals que hi treballen, van presentar un seguit d’obres artístiques fruit del treball realitzat els darrers mesos. 

El Tinglado 2 acull la mostra fins al pròxim 27 de maig. Els treballs que s’hi poden veure s’han realitzat amb diferents tècniques, segons les capacitats de cada una de les persones del taller, que han trobat en l’art una forma d’expressió i comunicació.

Les obres estaran disponibles per a qui les vulgui adquirir a través d’un donatiu. Aquesta recaptació de fons solidària servirà per finançar les activitats i teràpies de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral.

"Cos social", de Joan Morey

La intervenció artística es va poder veure al Tinglado 2 de gener a març de 2018 i va inaugurar el Centre d'Art.

L’exposició "Cos Social [Lliçó d’anatomia]" de Joan Morey es va poder veure al Centre d’Art de Tarragona a l’espai del Tinglado 2 del 19 de gener fins al 16 de març de 2018.

"Cos Social" va ser la proposta guanyadora de la 3a edició del Premi de Videocreació, una coproducció entre la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica i LOOP Barcelona.

El projecte, concebut com una video-performance, examinava la construcció social del cos en la cultura contemporània occidental i el seu desencadenant en l’àmbit de la performance artística.

Des d’una revisió dels enfocaments teòrics de la sociologia del cos, el projecte reactiva les lliçons d’anatomia en la pintura barroca. L’espai triat per la recreació d’aquesta lliçó d’anatomia va ser l’amfiteatre anatòmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, gravada a la Sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, una de les sales dedicades a l’estudi quirúrgic des de l’any 1762 a Barcelona i considerada una de les instal·lacions més ben conservades d’Europa.

La mostra, amb caràcter itinerant, es pot veure a la resta de centres d’art que formen part de la Xarxa de Centres d’Art de Catalunya.

 

Imatge de la inauguració (Foto:MAURI)

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal