Programa

Festival Dixieland Tarragona

Del 28 d’abril al 14 de maig, el Dixieland Festival de Jazz de Tarragona tornarà a escampar la millor música jazz per tots els racons de la ciutat. 

El programa comptarà amb aniversaris de dues formacions musicals de gran recorregut nascudes a partir del festival Dixieland, l’Small River Brass Band i la TGN Big Band.

Alguns dels artistes destacats a nivell internacional són Xavi Torres, pianista tarragoní i un dels músics amb més projecció al panorama jazzístic europeu; la cantant i rebel del soul Koko-Jean& the Tonics, una de les artistes més estimades del festival; el cubà Carlos Sarduy, espectacular trompetista i percussionista, pianista i compositor que ha col·laborat amb artistes com Chucho Valdés, Bebo Valdés i Ojos de Brujo, entre molts altres; i els artistes Magalí Sare & Manel Fortià, que experimenten i descomponen cançons populars i tradicionals de la península Ibèrica i Sud-Amèrica.

El 30 d’abril, Dia Mundial del Jazz, el Centre Cultural Antic Ajuntament esdevindrà un escenari obert on aniran passant les principals formacions tarragonines. No hi faltaran a la cita artistes com Xavier Pié i MACC i The ManouchesNoémie Delavennat i Richard White, T-Dow i Laz.Arte Trio

També cal destacar la participació de les big bands de les escoles de la ciutat com la Big Band BUMT i la Yamaha Band, així com els tallers i sessions de ball a càrrec d’escoles de dansa tarragonines com Swing is in the Air, Adele, Artis o ATGN. I les entitats locals de la ciutat, com són els Xiquets de TarragonaXiquets del Serrallo, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Sala Trono i el Casal Popular Sageta de Foc, també tindran un paper protagonista i oferiran diverses activitats. 

La Capsa de Música serà la seu de dos concerts adreçats al públic més jove, amb la Hip-Horns Brass Collective, músics que han col·laborat amb els rapers i cantants del país, com Nathy Peluso o C. Tangana. I el grup revelació femení Faneka, que des de la profunditat de l’oceà del folk han aconseguit triomfar per tot el territori espanyol. 

TOTS ELS ACTES

Descarrega el programa en PDF

square_img
11/05/2023

Carlos Sarduy i el Picnic Dixie protagonitzen l’últim cap de setmana del Dixieland

La Rambla Music Big Band i la Jove TGN Big Band & Sheila Trujillo seran els encarregats de posar punt i final al 28 Festival de Jazz de Tarragona

Vegeu-ne més
square_img
05/05/2023

La Hip Hop Brass Collective amb els rapers Rodrigo Laviña i Cecé, protagonistes del segon cap de setmana Dixieland

Diumenge, el grup revelació femení Faneka presenta el seu segon àlbum a la Capsa de Música

Vegeu-ne més
square_img
26/04/2023

El 25è aniversari de l’Small River dona el tret de sortida aquest divendres al Dixieland

Diumenge, el Centre Cultural Antic Ajuntament acull la celebració del Dia Internacional del Jazz

Vegeu-ne més
square_img
03/04/2023

La 28a edició del Dixieland conquerirà Tarragona del 28 d'abril al 14 de maig

El 30 d’abril, els músics locals celebraran el Dia del Jazz al Centre Cultural Antic Ajuntament

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Internacional de Dixieland, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.