• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Festes i cultura popular Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona 2016 Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona 2016

Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona 2016

 

1ER PREMI. PIROTECNIA VALENCIANA de Llanera de Ranes (València)

> Castell de focs i programa especial, enregistrat per Tac12

Empresa familiar fundada el 1965.  Actualment dirigida per José Manuel Crespo, fill del fundador de l’empresa, està considerat com uns dels més ferms valors de la jove pirotècnia valenciana. Dispara de forma ininterrompuda a les Falles de la Ciutat de València des del 1988. 1er premi de les mascletaes de Castelló el 1999. Espectacle de Focs Artificials de la inauguració del Xacobeo 2004 a la catedral de Burgos. Va guanyar el nostre Concurs l’any 2013. El 2015 va guanyar el 1er premi del Concurs Internacional de Focs Artificials Villa de Bilbao. El castell es va disparar el divendres 1 de juliol. Van disparar 990 kg de massa pirotènica 

 

2N POSICIÓ. FIREVISION INTERNACIONAL CO. LTD de Hunan (Xina)

> Castell de focs i programa especial, enregistrat per Tac12

Aquesta empresa xinesa, forma part del gran grup pirotècnic Dancing Fireworks Group. A la seva fàbrica hi treballen més de 400 operaris sent una companyia puntera tant pel que fa a la fabricació de productes pirotècnics d’última generació com al disseny d’espectacles. Entre els espectacles de major projecció destaquen les cerimònies d’obertura i clausura dels Jocs Olímpics de Beijing 2008. Els darrers anys han començat a fer-se visibles per alguns dels concursos pirotècnics de major projecció. L’any 2014 van ser els guanyadors del Concurs Internacional de Focs Artificials de la ciutat de Logronyo. El castell es va disparar el dissabte 2 de juliol. Van disparar 884 kg de massa pirotècnica.3ERA POSICIÓ PIROTECNIA XARAIVA S.L. de Albarellos-Monterrey (OURENSE)

> Castell de focs i programa especial, enregistrat per Tac12

Aquesta empresa gallega fundada el 1960 pel pare de l’actual gerent es un dels referents de la pirotècnia al nord de la península. Actualment és capdavantera en utilitzar els més moderns i segurs procediments de fabricació, disseny i disparo d’espectacles de focs artificials sense deixar de banda l’encant de la pirotècnia més tradicional. És una companyia habitual en els grans esdeveniments i concursos pirotècnics. Ha guanyat concursos tant importants com els de Vitoria-Gasteiz, Bilbao, Burgos o Valladolid. Serà la seva tercera participació a Tarragona. El castell es va disparar el dimecres 29 de juny. Van disparar 410 kg de massa pirotècnica.

 

4RTA POSICIÓ. PIROTECNIA VALECEA de Berantevilla (Álava)

> Castell de focs i programa especial, enregistrat per Tac12

Els orígens d’aquesta històrica pirotècnia es remunten a mitjans dels segle XIX. Actualment l’empresa és gestionada per la cinquena generació de pirotècnics. Han participat als principals concursos de focs artificials de l’estat (Vitoria-Gasteiz, San Sebastián-Donostia, Burgos, Pamplona i Bilbao). Actualment dedica la seva experiència a la realització d’espectacles pirotècnics tradicionals així com a grans esdeveniments que necessiten de la més moderna tecnología aplicada als grans espectacles. És la seva primera participació al Concurs tarragoní. El castell es va disparar el dijous 30 de juny. Van disparar 1.060  kg de massa pirotècnica.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal