• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
 • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
 • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
 • Facebook de Tarragona Cultura
 • Twitter de Tarragona Cultura
 • You Tube de Tarragona Cultura
 • Instagram de Tarragona Cultura
 • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Festes i cultura popular Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona 2018

Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona 2018

En l'edició de 2018 del Concurs de Focs Artificials Ciutat de Tarragona s’han presentat 13 propostes i les escollides han estat la Pirotècnia Tomàs de Castelló, la Pirotècnia Xaraiva d’Ourense, la Pirotècnia Poleggi d’Itàlia i la Pirotècnia del Mediterráneo de València.

Durant els quatre dies de Concurs, l'Associació de Restaurants de la Part Alta organitza els Sopars sota els Focs i Tac 12 ofereix en directe totes les jornades, amb unes retransmissions de caràcter divulgatiu que compten amb veus d’especialistes i del públic present a la platja del Miracle.


PIROTECNIA TOMÁS de Benicarló (Castelló)

Dimecres 4 de juliol, a les 22.30 h

Aquesta jove pirotècnia fundada el 1994 amb l’objectiu principal de dissenyar i crear tot tipus d’espectacles pirotècnics, vindrà a participar un cop més al nostre concurs. Ha participat als principals concursos i festivals pirotècnics de l’Estat, València, Castelló, Burgos, Blanes, Tarragona, San Sebastián, Pamplona.... Ha disparat diverses mascletaes a la Plaça de l’Ajuntament de València. 

 • Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 863,5 Kg
 

PIROTECNIA XARAIVA de Albarellos-Monterrey (Ourense)

Dijous 5 de juliol, a les 22.30 h

Aquesta empresa gallega fundada el 1960 pel pare de l’actual gerent es un dels referents de la pirotècnia al nord de la península. Actualment és capdavantera en utilitzar els més moderns i segurs procediments de fabricació, disseny i disparo d’espectacles de focs artificials sense deixar de banda l’encant de la pirotècnia més tradicional. És una companyia habitual en els grans esdeveniments i concursos pirotècnics. Ha guanyat concursos tant importants com els de Vitòria - Gasteiz, Bilbao, Burgos o Valladolid. Serà la seva quarta participació a Tarragona. 

 • Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 420 kg

 

PIROTECNIA POLEGGI de Canepine (Itàlia)

Divendres 6 de juliol, a les 22.30 h

Aquesta empresa familiar fundada el 1850 per Annunziato Poleggi és un dels referents dels focs artificials italians que combina la fabricació dels tradicionals i altament valorats efectes pirotècnics italians amb la incorporació dels efectes més moderns i innovadors. Ha participat a tots els grans esdeveniments pirotècnics al seu país i els darrers anys ha iniciat una progressiva presència a grans concursos i festivals internacionals: San Sebastián, Malta i aquesta any Tarragona i Bilbao. Aquesta serà la seva primera participació al concurs tarragoní. 

 • Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 418 kg

 

PIROTECNIA DEL MEDITERRÁNEO de Vilamarxant (València)

Dissabte 7 de juliol, a les 22.30 h

Empresa jove creada l’any 2015. El seu màxim responsable, Antonio García Juan, després d’acumular experiència pirotècnica en diferents tallers pirotècnics decideix crear la seva pròpia empresa. Aquesta recent trajectòria li ha permès disparar espectacles en indrets d’alt compromís com Castelló (festes de la Magdalena), El Ejido o San Sebastián (Concurs Internacional). Serà la seva primera participació en el concurs tarragoní, on espera poder mostrar el bon fer de les noves nissagues pirotècniques valencianes. 

 • Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 553 Kg

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal