• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Santa Tecla Tarragona
  • Twitter de Santa Tecla Tarragona

Santa Tecla

Santa Tecla
Esteu aquí: Inici Activitats 2017 Dia 22 de setembre i la nit del 22 al 23
Santa Tecla

Dia 22 de setembre i la nit del 22 al 23

Santa Tecla 2017. Divendres 22 de setembre

Què
Festes
Quan
22/09/2017 11:45 a 23:45

11.45 h, campanar de la Catedral. El toc de prima.

 

12 h, campanar de la Catedral. El repic general de campanes anuncia la vigília de la patrona amb el vol d’alguns dels instruments més antics de la festa.

 

12 h, portal del Roser. L’Entrada de Músics, iniciada per la interpretació d’Els segadors a càrrec de So Nat - Grallers de Tarragona, mentre sonen pletòriques totes les formacions que fan ballar el Seguici els dies 22 i 23: So Nat - Grallers de Tarragona, Ministrers d’Olot, la Fanfara de Torredembarra, Grallers La Virolla, Els Espremulls Ministrers, Grallers de l’Alfàbrega, Grallers Els Bordons, Grallers de l’Esperidió, Pelacanyes Grallers de Tarragona, Sacaires de Tarragona, Mitja Cobla La Mitja Lluna, Dolçainers Tresmall, Grallers Tocaferro, Grallers Els Quatre Garrofers, Sonagralla, Sonadors Bufalodre, Faktoria Folk, Rodarboç - Cobla de Ministrers i la Tradiband, Banda d’Instruments Tradicionals de Tarragona.

A la pl. de les Cols, interpretació d’una tonada a càrrec de cadascuna de les formacions. Itinerari: pl. del Pallol, c. Cavallers, c. Major i pl. de les Cols.

Col·labora: Frankfurt Major

En acabar, pl. de les Cols. Santa Tecla gastronòmica. El concert de Vermut Yzaguirre i les patates Frit Ravich amb la Fanfara de Torredembarra. Degustació de vermut i patates.

Patrocina: Vermut Yzaguirre i Patates Frit Ravich

 

12 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae. Espai de la cultura reggae i soundsystem. Mercat d’artesania i de productes relacionats amb la cultura reggae i sound system, estands d’entitats i col·lectius del territori. També, fins ben entrada la nit, trobada de food trucks per gaudir dels àpats del dia amb diferents propostes gastronòmiques.

Organitza: Growing Culture Associació Cultural - Patrocinen: Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles

 

12 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae. Espai de la cultura reggae i soundsystem. Vermut reggae. Vermut musical a càrrec dels selectors Wikkiman Rootsi i Ganjanights. Sonoritzat per KusasiSound System.

Patrocinen: Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles

Organitza: Growing Culture Associació Cultural

 

17 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae. Espai de la cultura reggae i soundsystem. Exhibició de slackline amb diferents modalitats. Esport d’equilibri ancorant una cinta plana de 5 cm d’ample i aplicant-hi una certa tensió per fer l’activitat sobre la cinta. A càrrec de Slacklife Tarragona i amb convidats especials.

Organitza: Growing Culture Associació Cultural - Patrocinen: Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles

 

17 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae. Espai de la cultura reggae i soundsystem. Mercat d’artesania i de productes relacionats amb la cultura reggae i sound system, estands d’entitats i col·lectius del territori. També, fins ben entrada la nit, trobada de food trucks per gaudir dels àpats del dia amb diferents propostes gastronòmiques.

Organitza: Growing Culture Associació Cultural - Patrocinen: Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles

 

17.30 h, jardins de Saavedra. La Terrasseta. Espai de jocs.

Organitza: Ekinoci

 

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 2 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. L’espai gastronòmic que durant quatre dies permet els àpats ràpids.

 

18.30 h, pl. de Dames i Vells. Primera representació del Ball de Dames i Vells. El sarcasme i la ironia d’aquestes parelles retratarà, un any més, l’actualitat i els seus protagonistes. Toca, Peron!

 

19 h, parc de la Ciutat. Arriba a la ciutat el Circ Històric Raluy. Després de molts anys d’absència, aquest històric i familiar circ ens presenta l’espectacle Fortius, un recorregut pels clàssics d’aquest art. Més informació i venda d’entrades a www.raluy.com

 

19 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae. Espai de la cultura reggae i soundsystem. Taller de dancehall. Taller a càrrec d’Attitude Dancehall Crew, representat per Aida Prima Cali, Fatu Afrikangyal, Jen Madgyal i Anette. Attitude Dancehall Crew és un col·lectiu dedicat a la difusió de la cultura dancehall i el ball procedent de Jamaica format per dancers i amants de la cultura jamaicana de diferents parts d’Espanya units per la mateixa passió. L’activitat té una durada de 2 hores i està pensada perquè hi puguin participar persones de totes les edats.

Organitza:Growing Culture Associació Cultural - Patrocinen: Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles

 

19 h, parc de Saavedra.Espectacle de clown i circ.

Organitza: Ekinoci

 

19 h, des de la pl. de la Font. La Cercavila de Santa Tecla amb la primera sortida al complet de tot el Seguici Popular: el Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball d’en Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, el Magí de les Timbales, els gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells, els Nanos Vells, els Nanos Nous, els Balls de Bastons, de Pastorets, de Turcs i Cavallets, del Patatuf i de Cercolets, els Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, els Balls de Gitanes, de Valencians i de Cossis, i les representacions al·legòriques dels Set Pecats Capitals i de la Moixiganga. Aniran acompanyats pels sonadors i les bandes de música.

Itinerari: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilats, bda. Pescateria, pl. de l’Esperidió, c. Cós del Bou, pl. de la Font, c. Portalet, Rambla Vella, c. Comte de Rius, Rambla Nova, c. Sant Agustí, c. Portalet i pl. de la Font.

Els participants a la Cercavila tindran un punt de refrigeri ràpid al carrer Cós del Bou ofert per la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio

Amb la participació de Voluntaris 2018

 

19 h, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, demarcació de Tarragona, c. Sant Llorenç, 20. Mercat de Santa Teca 2017. Fusió de gastronomia, cultura i territori, que enguany ens proposa un nou format en aquest espai emblemàtic de la ciutat. Show cooking de cuina del territori, mostra de productes, xerrades, maridatge, tallers i actuacions musicals.

Organitza: Associació Santa Teca

Col·labora: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, demarcació de Tarragona

 

19.30 h, pl. de l’Antic Escorxador. Representació del Ball de Dames i Vells.

 

20 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae. Espai de la cultura reggae i soundsystem. Fins ben entrada la nit, trobada de food trucks per gaudir d’un bon sopar amb diferents propostes gastronòmiques.

Organitza: Growing Culture Associació Cultural - Patrocinen: Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles

 

20.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

 

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira de Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Avui s’amplia l’oferta gastronòmica amb quatre espais culinaris on podràs tastar sabors i plats de diferents parts del món.

Organitza: Ekinoci - Col·laboren: Chicken on the Road, La Cuineta, restaurant japonès IKKIU i Pinxame Caravan

 

21 h, Palau de Congressos, Sala August. Revetlla de monòlegs amb Luis Piedrahita. Aquest mestre del monòleg ens presenta la recorrent proposta Las amígdalas de mis amígdalas son mis amígdalas. Venda d’entrades: www.yalastengo.com, i el mateix dia de l’esdeveniment, a partir de les 20h, a les taquilles del Palau de Congressos de Tarragona. Preu: 22€.

Organitza: Sueños Musicales

 

21.20 h, pl. del Rei. Versots i parlaments dels balls parlats:

●      21.20 h, Ball de Dames i Vells.

●      21.45 h, Ball de Sant Miquel i Diables.

●      22.10 h, Ball de Gitanes.

●      22.25 h, Ball d’en Serrallonga.

 

21.30 h, pl. de la Font. La primera tanda de lluïment del Seguici Popular. Els onze grups que van entre el Ball de Bastons i la Moixiganga la fan simultàniament al llarg de tota la plaça de la Font. Els gegants i les bèsties entren al vestíbul de l’Ajuntament per dormir-hi.

 

21.45 h, pl. del Pallol. Versots i parlaments dels balls parlats:

— 21.45 h, Ball d’en Serrallonga.

— 22.15 h, Ball de Pastorets.

— 22.35 h, Ball de Gitanes.

 

22.15 h, pl. de les Cols. Representació completa de la Moixiganga, amb So Nat - Grallers de Tarragona. Representació de manera continuada de totes les figures plàstiques o misteris amb la llum de les atxes i en un espai únic.

 

22.45 h, Rambla Nova, tram Unió / Méndez Núñez, davant de la Gelateria Italiana Gabri Olivier. Versots i parlaments dels balls parlats:

— 22.45 h, Ball de Pastorets.

— 23.05 h, Ball de Gitanes.

— 23.20 h, Ball d’en Serrallonga.

Santa Tecla 2017. La nit del 22 al 23 de setembre

Què
Festes
Quan
22/09/2017 a 22:00 a
23/09/2017 a 05:00

22 h, jardins del Camp de Mart. Flaixtival Santa Tecla 2017. Torna el festival del ritme de la mà de Flaix FM, en un espai històricament tecler que un any més es vesteix de gala per a una sessió que promet ser memorable. Enguany amb la participació dels DJs Sergi Domene, Sergi Ralita, Alex Melero i el guanyador del segon concurs de DJs del Flaixtival. Acabarem amb una sessió remember! Pluja de marxandatge, efecte megatró, animació, i moltes sorpreses més. Més informació a www.flaixtival.com

 

22 h, pg. de les Palmeres. A Tocar Reggae. Espai de la cultura reggae i soundsystem. Sessió Sound System: Kusasi Sound System acompanyat de Lasai (Madrid), King Horror amb Alex Bass i Paula Bu (Barcelona) i Hi Light Sound (Osona). Sessió de música jamaicana a càrrec d’una selecció dels sounds i cantants més representatius i actius de l’escena reggae catalana. Convidats de luxe per a aquesta nit dedicada a la música de l’illa caribenya, tots ells sonoritzats per Kusasi Sound System.

22 h, HiLight Sound
23.45 h, King Horror amb Alex Bass i Paula Bu
1.30 h, Kusasi Sound System amb Lasai

Organitza: Growing Culture Associació Cultural - Patrocinen: Llesqueria La Botifarra, Bar La Ramona i Restaurant Entre Molles

 

23 h, Rambla Nova, tram Balcó del Mediterrani. Revetlla amb Jordi Català i la Nova Paper de Tornassol. Un dels pioners de la música de ball en català al nostre país ens farà gaudir de la nit més teclera amb els ritmes més clàssics i ballables d’abans, ara i sempre.

 

23 h, pl. de la Font. La revetlla més teclera amb les bandes Hey Pachucos i Albercocks. Si hi ha una revetlla de referència a la plaça de la Font és aquesta. El pas de la vigília a la diada de Santa Tecla transcorre per aquest llarg moment d’alta intensitat musical. Dues joves però experimentades bandes de reconegut prestigi en això de fer ballar els festers incondicionals. Som-hi!

 

23.30 h, Tarraco Arena Plaça. Bad Bunny en concert presenta Soy Peor Tour 2017. Bad Bunny és un raper i compositor de trap, rap i hip-hop en espanyol. Un artista creatiu i diferent, autor de totes les seves cançons, creador de totes les seves pistes així com de tot el grafisme que l’identifica. Venda d’entrades: Tapticket, tap.cat

Organitza: Tarraco Arena Plaça

 

23.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. DJ Sendo. Amb un extens recorregut per festes majors d’arreu dels Països Catalans i festivals destacats com l’Acampada Jove i Bioritme Festival, DJ Sendo ens portarà el seu nou xou, Increscendo, on ens mesclarà des dels ritmes del nostre territori fins a l’electrònica més alternativa, passant pel reggae, l’ska, el moombaht, el trap o el balkan, en una sessió plena d’energia, ball i confeti.

Organitza: Ekinoci

 

24 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. Addicted Fridays.


Santa Tecla

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1 - 43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Sobre aquest web - Avís legal