• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Santa Tecla Tarragona
  • Twitter de Santa Tecla Tarragona

Santa Tecla

Santa Tecla
Esteu aquí: Inici Activitats 2017 Santa Tecla 2017 Santa Tecla 2017. Dissabte 23 de setembre. Diada de Santa Tecla
Santa Tecla

Santa Tecla 2017. Dissabte 23 de setembre. Diada de Santa Tecla

7 h, des de la pl. de la Font. Toc de matinades pels diferents carrers de la ciutat. El so dels instruments tradicionals omple els pocs instants de silenci de la jornada. Des de la plaça de la Font: Sonagralla, La Virolla, L’Alfàbrega, L’Esperidió, Tocaferro, Els Quatre Garrofers, So Nat, de Sant Magí, Pelacanyes, Els Bordons, Els Vecianes, Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

 

8 h, capella de Santa Tecla, Catedral. Missa.

 

8.30 h, des del campanar de la Catedral. Toc de festa.

 

9.15 h, des de la pl. de la Font. L’Anada a Ofici amb el Seguici Popular i salutació a la Senyera pels trompeters municipals a la confluència dels carrers dels Cavallers i la Nau, als Quatre Cantons i a la plaça de les Cols. Tot seguit, al pla de la Seu, entrada de la Senyera de la ciutat amb la ballada conjunta de tots els elements festius i els pilars de les colles castelleres, alhora que esclaten les salves pirotècniques de rigor i la tronada de la Pirotecnia Accitana María Angustias de Guadix (Granada).

 

Portaran la bandera de la ciutat, a proposta del Bou de Tarragona, el Sr. Salvador Borrull Polo i les Sres. Julia Moncada Domínguez i Ana Cortés Ruiz, membres de l’entitat des de l’any 1992, any de recuperació d’aquesta estimada bèstia del nostre Seguici Popular. Des de l’any 2014, i per acord de la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular, els banderers del matí de Santa Tecla són proposats per una entitat del Seguici per estricte ordre de carrer.

 

Recorregut: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, c. Pare Iglésias i pla de la Seu.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio

Amb la participació de Voluntaris 2018

 

10 h, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, pl. del Rei, 5, fins a les 14 h. Jornada de portes obertes al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. També es podrà veure l’audiovisual Tarraco, civitas ubi ver aeternum est i l’exposició “El fil de la història”.

 

10 h, Museu i Necròpolis Paleocristians, av. de Ramón y Cajal, 84, fins a les 14 h. Jornada de portes obertes. Exposició “El món de la mort a Tàrraco”. També es podrà veure el vídeo amb la reconstrucció d’un enterrament cristià d’època romana.

 

10 h, pl. de la Mitja Lluna / Espai Salvador Fà Llimiana. Trobada de col·leccionistes de plaques de cava del Camp de Tarragona.

Organitza: Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava del Camp de Tarragona

Col·labora: Ateneu de Tarragona

 

10 h, des del campanar de la Catedral. Toc de pontifical.

 

10 h, Catedral. L’Ofici, que s’inicia amb el trasllat processional de la relíquia des de la seva capella fins a l’altar major. Missa pontifical presidida per l’arquebisbe, Dr. Jaume Pujol, i amb assistència del Capítol de la Catedral, les parròquies, altres comunitats cristianes i l’Ajuntament. Durant la cerimònia, com és costum, s’ofereix la relíquia de la patrona als fidels per a la seva adoració.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio

Al final de l’Ofici, cant popular dels Goigs de la santa a càrrec del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral.

 

10.45 h, des del pla de la Seu. La Tornada d’Ofici. El Seguici, cap a la plaça de la Font.

 

11 h, pl. de la Font. Tanda de lluïment del Seguici Popular. Ballaran, per aquest ordre, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball d’en Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, els Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells, el Ball dels Set Pecats Capitals, la Moixiganga, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Turcs i Cavallets, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla, el Ball de Gitanes, el Ball de Valencians i el Ball de Cossis. La tanda s’acaba amb els versots dels Diables contra Sant Miquel.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio

 

11.30 h, pl. de l’Antic Escorxador. Representació del Ball de Dames i Vells.

 

11.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Ballada dels Gegants i Nanos del carrer Merceria.

 

11.45 h, Balcó del Mediterrani. Fotografia’t amb els Nanos Vells! Avui et podràs fer aquella foto que sempre havies volgut.

Organitza: Agrupació de Portadors dels Nanos Vells de Tarragona

 

11.45 h, capçalera del Circ. Fes-te una foto amb els Nanos Nous! Vols una foto amb els Nanos Nous? Avui és el dia!

Organitza: Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona

 

12 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Ball de Bastons de Tarragona.

 

12 h, Restaurant La Morada, c. Natzaret, 14. Santa Tecla gastronòmica. Tast d’espineta amb caragolins.

Organitza: Restaurant La Morada

 

12 h, Bar La Pepita, pl. Verdaguer. Concert vermut amb The Soulman Quartet. Vine a fer el vermut a ritme de soul, funky, R&B i música disco dels anys 70 i 80.

Organitza: Bar La Pepita

 

12.30 h, Residència Mare de Déu de la Mercè. Representació del Ball de Dames i Vells.

 

12.45 h, pl. de la Font. Entrada a plaça de les colles castelleres, al toc de gralla i ritme del timbal.

 

13 h, pl. de la Font. Castells, torres i pilars amb les colles castelleres de la ciutat: Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Històricament, és la jornada en què les colles ens han ofert les seves millors construccions. Un migdia ple d’alternatives castelleres.

 

Cada colla intervé per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. La diada consta de tres rondes; la colla que no completi les tres construccions pot arribar a fer fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat. Els pilars tanquen l’exhibició i s’executaran seguint l’ordre sortejat.

 

L’exhibició es clou amb el tradicional pilar al balcó, al qual ascendeix l’enxaneta. Finalment, toc de vermut amb els grallers i timbalers.

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio i TAC 12

 

 

17.30 h, parc de la Ciutat. Arriba a la ciutat el Circ Històric. Després de molts anys d’absència, aquest històric i familiar circ ens presenta l’espectacle Fortius, un recorregut pels clàssics d’aquest art. Més informació i venda d’entrades a www.raluy.com

 

17.30 h, des del campanar de la Catedral. Toc de vespres.

 

17.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Espai de jocs.

Organitza: Ekinoci

 

18 h, pl. Verdaguer, fins a les 2 h. Santa Tecla gastronòmica. Estrella Damm patrocina Teclatapa, la taverna dels tastets. L’espai gastronòmic que durant quatre dies permet els àpats ràpids.

 

18 h, Catedral. El cant de les vespres pontificals.

 

18.15 h, des de la pl. de la Font. L’Anada a la Professó amb el Seguici Popular, que pregona l’arribada de la Senyera de la ciutat i la Corporació Municipal. Aquesta expressió de civisme torna a inundar els carrers principals de la ciutat antiga.

Itinerari: pl. de la Font, bda. Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria i c. Pare Iglésias.

Els grups s’organitzen per a la professó posterior als carrers de les Coques, Sant Pau, Palau, Claustre i Escrivanies Velles.

 

18.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

 

19 h, parc de Saavedra.Espectacle de clown i circ.

Organitza: Ekinoci

 

19 h, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, demarcació de Tarragona, c. Sant Llorenç, 20. Mercat de Santa Teca 2017. Fusió de gastronomia, cultura i territori, que enguany ens proposa un nou format en aquest espai emblemàtic de la ciutat. Show cooking de cuina del territori, mostra de productes, xerrades, maridatge, tallers i actuacions musicals.

Organitza: Associació Santa Teca

Col·labora: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, demarcació de Tarragona

 

19 h, des del pla de la Seu. Professó del Braç de Santa Tecla. Tercera i última sortida al complet del Seguici Popular. Cap a les 20 h, al llindar de la Catedral, apareix el tabernacle de la santa acompanyat per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, amb el vestuari cerimonial de les gran ocasions rituals. I en aquest moment la Banda Unió Musical interpreta la Marxa de Santa Tecla i els campaners engeguen el repic general fins que perden de vista la relíquia. El Capítol de la Catedral, el clergat, la Senyera de la ciutat, els representants de les ciutats germanes i la Corporació Municipal, amb escorta de macers, uixers i Guàrdia Urbana de gran gala, tanquen la professó.

 

Enguany la professó recupera el seu itinerari anterior a l’any 2007: pla de la Seu, c. Pare Iglésias, c. Merceria, pl. de les Cols, c. Major, bda. Misericòrdia, c. Cós del Bou, bda. Pescateria, Pilats, pl. del Rei, c. Santa Anna, pl. del Fòrum, c. Nou del Patriarca i pla de la Seu.

 

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio i TAC 12

Amb la participació de Voluntaris 2018

 

19.30 h, pl. de l’Antic Escorxador. Representació del Ball de Dames i Vells.

 

20 h, parc de la Ciutat. Arriba a la ciutat el Circ Històric Raluy. Després de molts anys d’absència, aquest històric i familiar circ ens presenta l’espectacle Fortius, un recorregut pels clàssics d’aquest art. Més informació i venda d’entrades a www.raluy.com

 

 

20.30 h, Rambla Nova, davant del monument a la sardana. Sardanes de festa major amb la Cobla Reus Jove.

Organitza: Agrupació Sardanista Tarragona Dansa

 

20.30 h, pl. Natzarens. Representació del Ball de Dames i Vells.

 

21 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. Fira de Food Trucks. Sopar a la fresca a preus populars. Avui s’amplia l’oferta gastronòmica amb quatre espais culinaris on podràs tastar sabors i plats de diferents parts del món.

Col·laboren: Chicken on the Road, La Cuineta, restaurant japonès IKKIU i Pinxame Caravan

Organitza: Ekinoci

 

21 h, aproximadament, pla de la Seu. L’Entrada del Braç de Santa Tecla. En retornar la relíquia a la Catedral, tot el Seguici Popular s’obre al seu pas i executa la ballada conjunta. Balls, bestiari, entremesos i representacions al·legòriques la saluden. Els castellers alcen els seus vanos i pilars. Les campanes i les salves pirotècniques marquen el lent avançament del braç, i es precipiten la col·lecció de focs d’artifici, l’oripell daurat i la joia pirotècnica de la palma del martiri preparada per la Pirotecnia Accitana María Angustias de Guadix (Granada).

Acte retransmès en directe per Tarragona Ràdio

 

Tot seguit, des del pla de la Seu. Tornada de Professó amb la Baixada del Seguici. Portants, balladors i músics enfilen el carrer Major en una baixada espectacular. El conjunt del Seguici completa la seva darrera aparició d’aquest 2017.

 

Simultàniament, a la Catedral. Cant dels Goigs i retorn de la relíquia de la santa a l’urna de la seva capella.

 

I després, a la pl. de la Font. Darrera tanda de lluïment del Seguici Popular. Com a la Vigília, els onze grups entre el Ball de Bastons i la Moixiganga realitzen simultàniament la seva exhibició. Entre les danses i els entremesos es pot veure, per única vegada, la figura bastonera de la Mort del Dimoni, enmig del foc de sofre.

 

21.45 h, pl. del Fòrum. Darrers parlaments del Ball d’en Serrallonga.

 

22 h, jardins del Camp de Mart. Club 105 Santa Tecla 2017. Una nit per no oblidar. L’Ernest Codina, l’Hektor Mass i MonDJ faran les delícies dels amants i seguidors del Club 105 en el marc dels Jardins del Camp de Mart, espai emblemàtic de les millors nits tecleres. La nit promet i ve carregada de sorpreses. No t’ho perdis!

 

22.30 h, des de la punta del Miracle i contemplables des de la platja del Miracle, el passeig Marítim, el Moll, el Port Esportiu, el Balcó del Mediterrani, el passeig de les Palmeres, la baixada de Toro, el vial Bryant, el passeig de Sant Antoni i la Via Augusta. El castell de focs de Santa Tecla, que serà disparat per la Pirotecnia Accitana María Angustias de Guadix (Granada).

Patrocina BASF

 

22.30 h, Pub Highland, Rambla Vella, 9. Concert Urock. Gaudeix d’aquest grup tarragoní de versions, que ens farà vibrar la nit de Santa Tecla. Preu: 5€.

 

23.30 h, jardins de Saavedra, La Terrasseta. DJ Lupe. Amant de la música negra, l’ska clàssic i els hits dels 60, els 80, el rock&roll, el ie-ie i fins i tot el mambo, el swing i el balkan, DJ Lupe garanteix una estona ben moguda i per a tots els gustos!

Organitza: Ekinoci

Santa Tecla 2017. Dissabte 23 de setembre. Diada de Santa Tecla

Santa Tecla

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1 - 43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Sobre aquest web - Avís legal