La Crida - Santa Tecla 2018

Santa Tecla Tarragona

Homenatge al Perpetuador, Josep Ramon Tules Armela, Pitu Mosquits, casteller històric de la Colla Xiquets del Serrallo.

Què Cultura popular i festes
Quan 14/09/2018 19:00 to 19:30
Programació Santa Tecla
Localització
Afegeix a la teva agenda...

La Crida. La introduirà la consellera de Festes, Begoña Floria, i la farà l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, com mana el costum.

Toc d'obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, que enguany celebren els quinze anys de la seva recuperació. Aquest toc donarà pas a l'acte protocol·lari de nomenament del Perpetuador i dels Teclers i les Tecleres d'Honor.

Homenatge al Perpetuador, Josep Ramon Tules Armela, Pitu Mosquits, casteller històric de la Colla Xiquets del Serrallo i compromès des de l'inici de la seva fundació. Ha estat membre de diferents comissions tècniques i juntes directives al llarg dels trenta anys dels castellers serrallencs, i encara ara és vocal de la junta. Activista festiu que ha contribuït en gran manera a posicionar les activitats serrallenques en un lloc de privilegi a la nostra ciutat. Alhora també s'homenatja els Teclers i les Tecleres d'Honor:

 • Guillermo Ximenis Jiménez (pare), Guillermo Ximenis Jiménez (fill), Pedro Algar Jiménez, Lluís Gutiérrez Reyes i Ramon Sentís Gutiérrez, tots ells portadors dels Gegants Moros i els gegantons Negritos, i hereus de les més velles nissagues geganteres gitanes de la ciutat.
 • Jaume Sàez i Millán, 25 anys portant els Nanos Nous de Tarragona; Albert Jiménez Ferré, Ignasi Segura Pont, Rafael Larrañaga Cortés, Pep Anton Rius i Ferrús, Francesc Perpinyà i Guinovart, Jordi Joaquín Esteve, Francisco Lafuente Bartra, Rufino Gómez Romero, Aurora de la Torre Trillo-Figueroa, Alberto de la Torre Trillo-Figueroa i Jorge Pérez de la Torre, amb llargues trajectòries dedicades als Nanos Vells de Tarragona.
 • Jaume Villalba Sánchez, més de 25 anys de carretilles i sortidors amb el Ball de Diables.
 • Josep August Martínez Fernández i Dani Grant Vela (a títol pòstum), 25 anys fent ballar la nostra Àliga.
 • Joan Josep Roig Piqué, Dolors Plana Gavaldà, Jeroni Bru Cabré i Rubèn Guim Domènech, 25 anys o més de castells amb els Xiquets de Tarragona.
 • Antoni Grau Verdú, Josep M. León Martínez, Josep M. Macias Solé, Pere Josep Núñez Romeu (Peret de Fava), Javier Yago Duat, Jordi Cañellas Alberich i Rubèn Foguet Sanahauja, amb brillants trajectòries castelleres a la Colla Jove Xiquets de Tarragona.
 • Francesc Xavier Bailach Bel, David Porta París i Jordi Franquet Montamat, 25 anys de castells amb els Xiquets del Serrallo.
 • Carlos González Romero, Juan Martínez Mur, Eloy Martínez Mur i Gerard Mir Vives, un quart de segle de castells amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
 • Laia Pous Llorach, 25 anys a la festa amb els Balls de Cercolets, del Patatuf i de Turcs i Cavallets, i el Retaule de Santa Tecla, i David Aranda Sumarroca, un quart de segle al Ball de Turcs i Cavallets.
 • Joan Serra Corsa, José Martí Cano, Pepe i Antoni Manel Félix González, Tito, 25 anys de portadors dels Gegants Vells.
 • Joan Parera Saigí, Jaime Tortosa Rodríguez, Ignasi Grau Bella, Francesc Caparrós Brú, Joan Antoni Vallès Pena, Salvador Torné Moreno, Leila Costa López, Jordi Boada Cassola, Georgina López Félix i Francesc Martorell Rasillo, 25 anys acompanyant o portant el nostre Lleó.
 • Magí Recasens García, Joan Franco Roca i Raúl Patiño Esteve, tots tres a títol pòstum, Marga López Grueso, Verònica Recasens Suárez, Cristòfol Pascual Ferré i Sílvia García Martínez, 25 anys amb el Ball de Bastons.
 • Joan Puig Andreu, ànima del servei de taules i cadires Jofré, un establiment al servei de la festa des del 1957.
 • Assumpció Claramunt Carnicer i Francesc Bustos Montagut, ideòlegs i gestors de la botiga El Negrito i La Negrita, pioners i referents del marxandatge festiu a la nostra ciutat des de fa més de 30 anys.


En acabar, Ball d'Homenatge al Perpetuador i als Teclers i les Tecleres d'Honor. Des de l'any 2016, i de la mà de l'Esbart Santa Tecla, els homenatjats reben aquest emotiu present dansat.

S'obsequiarà els assistents amb la postal número 29, dedicada enguany als Gegants Vells.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

square_img
05/08/2019

Mägo de Oz, cap de cartell del concert de Santa Tecla a l'Anella Mediterrània

El gran concert gratuït serà el dissabte 14 de setembre i compartiran escenari amb la banda Debler

Vegeu-ne més
square_img
31/07/2019

El pilar caminant de les quatre colles de la ciutat, imatge de les Festes de Santa Tecla 2019

El dissenyador Arnau Martín ha estat l’encarregat de la creació de la imatge gràfica de les Festes de Santa Tecla 2019

Vegeu-ne més
square_img
18/07/2019

BBVA renova el seu compromís amb les Festes de Santa Tecla

El BBVA continua essent el patrocinador oficial de les festes

Vegeu-ne més
square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!