La nit del patrimoni. Portes obertes als monuments de la ciutat

Santa Tecla Tarragona

Què Visites, rutes i excursions, Patrimoni i història, Activitats familiars
Quan 12/09/2020 a 09:30 a
13/09/2020 a 00:00
Programació Santa Tecla
On Diversos monuments de la ciutat
Organitzat per Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...

Jornada de portes obertes als recintes monumetals de la Tarraco Romana.

Pretori i circ romà
El circ era l'edifici destinat a les curses de cavalls i carros i es trobava entre la Via Augusta i el Fòrum provincial. Tenia una forma allargada amb uns 325 metres de llarg i fins a 115 d'ample, i es calcula que tenia una capacitat de 30.000 espectadors. El circ de Tarragona es va construir al segle I i té la particularitat de trobar-se dins de la ciutat, per la qual cosa té unes característiques arquitectòniques especials. És considerat entre els circs més ben conservats d'Occident, tot i que una part de la seva estructura segueix oculta sota vells edificis de segle XIX. El Pretori és una torre d'època romana que allotjava les escales que permetien el pas des de la ciutat baixa fins al Fòrum provincial, amb el qual està comunicat per passadissos subterranis. És un dels angles del gran rectangle de la plaça del Fòrum provincial. Al segle XII es va convertir en el palau dels reis de la corona d'Aragó i posteriorment a la presó.

Passeig arqueològic (Muralles romanes)
Al segle II aC es va dotar Tàrraco d'una gran muralla que delimitava el perímetre urbà. La seva longitud era d'uns 3.500 m, dels quals actualment es conserven 1.100 m, que circumden el casc antic. Les muralles són la construcció arquitectònica romana més antiga de totes les que es conserven fora d'Itàlia. Entre els segles XVI i XVII es van reforçar amb bastions, la falsa braga i els fortins exteriors per tal d'adaptar les defenses de Tarragona a l'artilleria. El Passeig Arqueològic circula entre la muralla romana i la falsa braga moderna, entre jardins, poesies romàntiques i explicacions històriques. Destaquen la Torre de l'Arquebisbe, amb notables reformes medievals, i la de Minerva, que conté l'escultura i la inscripció romanes més antigues de la península Ibèrica.

Pont del Diable (Aqüeducte de les Ferreres)
L'aqüeducte de les Ferreres és només un fragment d'una llarga canalització per portar aigua a la ciutat des del riu Francolí. L'aigua es captava a la zona del Rourell, a 92 metres sobre el nivell de la mar, i es conduïa durant més de deu quilòmetres a través de les diferents canalitzacions i aqüeductes de diverses mesures

[Foto ©Manel R. Granell]

square_img
01/10/2020

La Casa de la Festa tanca la temporada d'estiu amb més de 4.500 visites

L'equipament de la Via Augusta reobrirà a mitjan octubre, ja en l’horari de tardor-hivern, de divendres a diumenge

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2020

Tarragona ha viscut unes festes de Santa Tecla reeixides i corresponsables

L'alcalde, Pau Ricomà, es mostra molt satisfet i agraït amb tota la ciutadania

Vegeu-ne més
square_img
24/09/2020

Acte simbòlic dels Pilars Caminant

Membres dels pilars de les quatre colles castelleres de Tarragona despleguen lones gegants al balcó de l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2020

Ricomà: "La pregonera de Santa Tecla 2020 és una gran ambaixadora de la nostra ciutat"

L’acte del Pregó i el premi El Balcó marquen una “atípica però inoblidable festa major”

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!