La Crida

Santa Tecla Tarragona

Què Cultura popular i festes
Quan 15/09/2020 19:00 to 21:00
Programació Santa Tecla
Localització
Venda d'entrades

Les muralles de la ciutat i el seu Passeig Arqueològic seran testimoni, forçosament restringit, d’aquest moment tan especial. Només hi assistiran a l’acte els homenatjats, els músics, els balladors, la Perpetuadora, les Tecleres i els Teclers d’Honor i els membres del Consell Municipal.

Organitzat per Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...

Com mana el costum, l’alcalde, Pau Ricomà Vallhonrat, convida simbòlicament la ciutadania a participar de la festa gran de la ciutat. Enguany aquest acte tan emblemàtic i ritual canvia excepcionalment d’ubicació. Les muralles de la ciutat i el seu Passeig Arqueològic seran testimoni, forçosament restringit, d’aquest moment tan especial. Només assistiran a l’acte els homenatjats, els músics, els balladors, la Perpetuadora, les Tecleres i els Teclers d’Honor i els membres del Consell Municipal.

Toc d’obertura per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal. Aquest toc donarà pas a l’acte protocol·lari de nomenament de la Perpetuadora i dels Teclers d’Honor.

Homenatge a la Perpetuadora Àngels Cantos Franqueza. Cantos és una escultora tarragonina amb una dilatada trajectòria professional, en el camp artístic i el de la restauració, que inclou la intervenció global dels Gegants Moros que es va presentar l’any passat. La carrera d’Àngels Cantos està lligada des dels inicis amb el Seguici Popular i amb el món geganter, tant de Tarragona com de nombroses poblacions del territori. Per les seves mans hi han passat des del Drac de Sant Roc fins a les màscares del Ball dels Set Pecats Capitals, i molts dels elements del Seguici Petit són creacions seves. Enguany li devem un agraïment per la seva tasca, un ofici molt bonic i alhora delicat que ella sap fer tan i tan bé.

Josep Oriol Nicolau Tell, que va sortir amb el Ball de Pastorets des del 1996. També ha participat en les festes amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Grallers de l’Alfàbrega i actualment amb els Grallers de l’Esperidió.


Òscar Atance Rovira, a títol pòstum, ballador del Ball de Valencians.
Miquel Estellé Calixtro, a títol pòstum, membre del Ball de Turcs i Cavallets.
Roger Maset Gaya, membre del Cos de Bastoners de l’Esbart Santa Tecla.
Ivan Oliver Herrero i Javier Ferré Flores, membres del Cos de Bastoners de l’Esbart Santa Tecla i balladors del Retaule.
Sergi Gonzàlez Gonzàlez, més de 25 anys posant música a les nostres festes.
Josep Molera Teruel, David Ibañez Morales, Jordi Soberà Fernández, Marina Budesca Muñoz i Leopoldo Foix Merino, castellers i castelleres dels Xiquets de Tarragona amb 25 anys de trajectòria.
Jordi Grau Cerdà, Josep Caparrós Ventura, Christian Borràs Bové i Víctor Pomerol Español, 25 anys de castells amb els Xiquets del Serrallo.

A l’acabar, Ball d’Homenatge al Perpetuador i als Teclers i les Tecleres d’Honor. Des de l’any 2016, i de la mà de l’Esbart Santa Tecla, els homenatjats reben aquest emotiu present dansat.

Enguany la postal està dedicada a la Banda Unió Musical de Tarragona. Per tal de mantenir les exigències sanitàries del moment, ara la tindrem en versió digital i l’any que ve en la versió definitiva en paper.

Tot seguit, Toc de Crida i Tronada. El Toc de Crida per la Cobla de Ministrers del Consell Municipal, que anuncia protocol·làriament l’inici de Santa Tecla. Tot seguit, l’alcalde, com mana el costum, crida el Visca Santa Tecla! Finalment, l’alcalde i la Perpetuadora donaran pas als simbòlics Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotècnia Gironina.

Foto: Laia Díaz

square_img
01/10/2020

La Casa de la Festa tanca la temporada d'estiu amb més de 4.500 visites

L'equipament de la Via Augusta reobrirà a mitjan octubre, ja en l’horari de tardor-hivern, de divendres a diumenge

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2020

Tarragona ha viscut unes festes de Santa Tecla reeixides i corresponsables

L'alcalde, Pau Ricomà, es mostra molt satisfet i agraït amb tota la ciutadania

Vegeu-ne més
square_img
24/09/2020

Acte simbòlic dels Pilars Caminant

Membres dels pilars de les quatre colles castelleres de Tarragona despleguen lones gegants al balcó de l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2020

Ricomà: "La pregonera de Santa Tecla 2020 és una gran ambaixadora de la nostra ciutat"

L’acte del Pregó i el premi El Balcó marquen una “atípica però inoblidable festa major”

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!