Jornada sobre la música a la Catedral de Tarragona

Santa Tecla Tarragona

Què Xerrades i congressos, Música
Quan 28/10/2021 17:00 to 20:00
Programació Santa Tecla
Localització
Preu Gratuït
Venda d'entrades

Aforament limitat. Entrada gratuïta amb reseva prèvia obligatòria a través d'aquest enllaç

Organitzat per Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...

Un exhaustiu treball d’estudi realitzat a l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona permet documentar un gran nombre de partitures relacionades, d’una manera o altra, amb les festes de Santa Tecla. Per donar-les a conèixer s’ha preparat una jornada que inclou aquestes ponències:

  • Els villancets, l’aproximació de la música al poble. Dra. Montserrat Canela, musicòloga, professora associada del Departament d'Història i Història de l'Art de la Universitat Rovira i Virgili i col·laboradora de l’AHAT.
  • Els càntics, una lloança de la patrona a través dels himnes. Dr. Josep Maria Salisi, musicòleg i col·laborador de l’AHAT.
  • Els goigs, una eina per afermar la fidelitat a la patrona. Dr. Antonio Ezquerro, musicòleg i investigador científic del departament de Ciències Històriques-Musicologia (IMF) del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a Barcelona.
  • Les composicions actuals, l’adequació de la música a la capella. Mn. Miquel Barbarà, Canonge de la Catedral, responsable musical i mestre de capella, director de la Confraria de la Mare de Déu del Claustre.

Modera l’acte el Dr. Oriol Brugueroles, professor d’Història de la Música del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona y professor d’Història de l’Art a l’Escola Sant Gregori.

square_img
20/09/2021

Comunicat de l'Ajuntament de Tarragona sobre els bars de la plaça de la Font

Es permet que els establiments de la plaça puguin subministrar begudes i menjar a l'interior dels locals al públic assistent, amb invitació, a les activitats

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2021

Ricomà: “si som exigents amb els altres, hem de ser exemplars amb nosaltres mateixos”

L'alcalde de Tarragona ha expressat que “una interpretació poc solidària amb la ciutat no pot enfosquir la bona feina de tantes persones i entitats”

Vegeu-ne més
square_img
19/09/2021

Èxit de la primera jornada de pàdel surf "Onades Inclusives" aquest dissabte

Set entitats tarragonines del món de la diversitat funcional van col·laborar amb la iniciativa de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
19/09/2021

Torna la Peonada Popular de Santa Tecla amb un total de 500 participants

La tradicional cursa ha tornat a la festa major de Tarragona, encara amb algunes restriccions, després que l'any 2020 s'hagués de suspendre per la pandèmia

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!