Jornades sobre el 700 aniversari de l'entrada del Braç de Santa Tecla a Tarragona. Enquadrament històric i polític

Santa Tecla Tarragona

Què Xerrades i congressos, Cultura popular i festes
Quan 07/10/2021 17:00 to 21:00
Programació Santa Tecla
Localització
Preu Gratuït
Venda d'entrades

Aforament limitat.

Entrada lliure amb invitació que caldrà sol·licitar en aquest enllaç

Organitzat per Universitat Rovira i Virgili i Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...

En el marc de la celebració del 700 aniversari es proposa la realització de tres jornades que serveixin per analitzar els fets esdevinguts a l'Edat Mitjana però que han estat essencials per entendre l'evolució posterior de la festa i per tant de la ciutat. 

Primera jornada:

Enquadrament històric i polític

  • Origen documental i fites del culte a Santa Tecla en la Tarragona medieval. Dra. Meritxell Pérez, especialista en història medieval i ha dedicat part de la seva investigació al culte de Santa Tecla a Tarragona.
  • Manifestacions populars i visió política de l'arribada del Braç. Dr. Eduard Juncosa, especialista en Històrica Medieval i Ciències Polítiques.
  • Tarragona baix medieval. Espais, societat i poders. Dra. Maria Bonet, especialista en història medieval i de manera especial de la Tarragona dels segles XII-XV.
  • Taula rodona amb els ponents moderada per Dr. Jordi Morelló, doctor en Història Medieval especialitzat en temes de fiscalitat eclesiàstica i història del Camp de Tarragona.
Més informació sobre aquest esdeveniment…

square_img
22/09/2021

El Ball de Dames i Vells es trasllada al Palau de Congressos a causa de la pluja

Donades les característiques de l’espai, s’amplia aforament amb 1.300 entrades més que es podran adquirir avui dimecres a partir de les 16.30 h a través d'entrades.tarragona.cat

Vegeu-ne més
square_img
22/09/2021

El retorn del Seguici Popular i de les colles castelleres, les cites per excel·lència de la vigília i el dia de Santa Tecla

L'acció castellera d'aquest dijous a la plaça de la Font aplicarà per primer cop el protocol casteller elaborat de manera conjunta per l’Ajuntament de Tarragona, les colles castelleres de la ciutat i la Xarxa Sanitària Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2021

Alcalde Ricomà: "Tarragona té la sort de ser la ciutat de grans artistes com ho és l’Àngel Òdena i nosaltres tenim la sort de poder gaudir del seu talent”

L'acte del Pregó i el Premi El Balcó, trets de sortida dels dies forts de les Festes de Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2021

Aquest dimecres es posen a disposició les invitacions per l'acció castellera del dia del 23 de setembre

Les quatre colles castelleres de la ciutat oferiran un castell i un pilar, en una exhibició emmarcada en un estudi avalat per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!