Entrada dels músics, Toc de Prima i Concert vermut

Santa Tecla Tarragona

Entrada dels músics

Entrada dels músicsEl dia 22 de setembre, a les dotze del migdia, els músics tradicionals esdevindran els protagonistes. La Vigília de Santa Tecla al migdia els sonadors tarragonins s'afegeixen a aquells que arriben des de fora de la ciutat, però que avui són tan festers i tan de casa com aquells antics grallers i timbalers que feien sonar els seus instruments a la segona meitat del segle xix. Des del Portal del Roser els sonadors enfilen les velles cases nobles del carrer dels Cavallers, on la gralla, la cornamusa i la xeremia viatgen cap a les seves arrels medievals.

Recorregut

Portal del Roser, plaça del Pallol, carrer dels Cavallers, carrer Major i plaça de les Cols.

Recorregut Entrada dels músics

Toc de Prima

El dia 22 de setembre, un quart d'hora abans de l'entrada de músics, a tres quarts de dotze, les campanes de la catedral anuncien el començament de la festa amb el suau Toc de Prima. A les dotze, coincidint amb el primer cop de baqueta que sona a l'Entrada de Músics, se sobreposa el Repic General de campanes, que fa témer perquè un campaner no sigui arrossegat pel celestial instrument que venta.

Concert vermut

Concert vermut Quan els sonadors han acabat l'Entrada de Músics, la plaça de les Cols ja respira aromes de vermut, vermut dels de sempre: l'Yzaguirre. El vermut amanit per la música de banda –grallers o dolçainers– fa esclatar rialles, ennuvolar algunes ments i esperitar la festa, tal com si aquelles tonades de pasdobles i marxes fossin les composicions que animaven abans de l'esforç bèl·lic els exèrcits. En aquest cas, exèrcits de pau, de festa, de comunió col·lectiva.

square_img
21/09/2021

Alcalde Ricomà: "Tarragona té la sort de ser la ciutat de grans artistes com ho és l’Àngel Òdena i nosaltres tenim la sort de poder gaudir del seu talent”

L'acte del Pregó i el Premi El Balcó, trets de sortida dels dies forts de les Festes de Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2021

Aquest dimecres es posen a disposició les invitacions per l'acció castellera del dia del 23 de setembre

Les quatre colles castelleres de la ciutat oferiran un castell i un pilar, en una exhibició emmarcada en un estudi avalat per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2021

Comunicat de l'Ajuntament de Tarragona sobre els bars de la plaça de la Font

Es permet que els establiments de la plaça puguin subministrar begudes i menjar a l'interior dels locals al públic assistent, amb invitació, a les activitats

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2021

Ricomà: “si som exigents amb els altres, hem de ser exemplars amb nosaltres mateixos”

L'alcalde de Tarragona ha expressat que “una interpretació poc solidària amb la ciutat no pot enfosquir la bona feina de tantes persones i entitats”

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!