Entrada dels músics, Toc de Prima i Concert vermut

Santa Tecla Tarragona

Entrada dels músics

Entrada dels músicsEl dia 22 de setembre, a les dotze del migdia, els músics tradicionals esdevindran els protagonistes. La Vigília de Santa Tecla al migdia els sonadors tarragonins s'afegeixen a aquells que arriben des de fora de la ciutat, però que avui són tan festers i tan de casa com aquells antics grallers i timbalers que feien sonar els seus instruments a la segona meitat del segle xix. Des del Portal del Roser els sonadors enfilen les velles cases nobles del carrer dels Cavallers, on la gralla, la cornamusa i la xeremia viatgen cap a les seves arrels medievals.

Recorregut

Portal del Roser, plaça del Pallol, carrer dels Cavallers, carrer Major i plaça de les Cols.

Recorregut Entrada dels músics

Toc de Prima

El dia 22 de setembre, un quart d'hora abans de l'entrada de músics, a tres quarts de dotze, les campanes de la catedral anuncien el començament de la festa amb el suau Toc de Prima. A les dotze, coincidint amb el primer cop de baqueta que sona a l'Entrada de Músics, se sobreposa el Repic General de campanes, que fa témer perquè un campaner no sigui arrossegat pel celestial instrument que venta.

Concert vermut

Concert vermut Quan els sonadors han acabat l'Entrada de Músics, la plaça de les Cols ja respira aromes de vermut, vermut dels de sempre: l'Yzaguirre. El vermut amanit per la música de banda –grallers o dolçainers– fa esclatar rialles, ennuvolar algunes ments i esperitar la festa, tal com si aquelles tonades de pasdobles i marxes fossin les composicions que animaven abans de l'esforç bèl·lic els exèrcits. En aquest cas, exèrcits de pau, de festa, de comunió col·lectiva.

square_img
22/08/2019

Oques Grasses, un dels plats forts de Santa Tecla

BASF i Ajuntament de Tarragona signen un conveni per ser, un any més, patrocinador oficial de Santa Tecla i de la Cavalcada de Reis

Vegeu-ne més
square_img
20/08/2019

Jaume Sendra, portador dels Nanos Vells, perpetuador de les Festes de Santa Tecla 2019

Com a tarragoní ha demostrat un gran compromís per la cultura i per mantenir les tradicions més arrelades a la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
05/08/2019

Mägo de Oz, cap de cartell del concert de Santa Tecla a l'Anella Mediterrània

El gran concert gratuït serà el dissabte 14 de setembre i compartiran escenari amb la banda Debler

Vegeu-ne més
square_img
31/07/2019

El pilar caminant de les quatre colles de la ciutat, imatge de les Festes de Santa Tecla 2019

El dissenyador Arnau Martín ha estat l’encarregat de la creació de la imatge gràfica de les Festes de Santa Tecla 2019

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!