Entrada dels músics, Toc de Prima i Concert vermut

Santa Tecla Tarragona

Entrada dels músics

Entrada dels músicsEl dia 22 de setembre, a les dotze del migdia, els músics tradicionals esdevindran els protagonistes. La Vigília de Santa Tecla al migdia els sonadors tarragonins s'afegeixen a aquells que arriben des de fora de la ciutat, però que avui són tan festers i tan de casa com aquells antics grallers i timbalers que feien sonar els seus instruments a la segona meitat del segle xix. Des del Portal del Roser els sonadors enfilen les velles cases nobles del carrer dels Cavallers, on la gralla, la cornamusa i la xeremia viatgen cap a les seves arrels medievals.

Recorregut

Portal del Roser, plaça del Pallol, carrer dels Cavallers, carrer Major i plaça de les Cols.

Recorregut Entrada dels músics

Toc de Prima

El dia 22 de setembre, un quart d'hora abans de l'entrada de músics, a tres quarts de dotze, les campanes de la catedral anuncien el començament de la festa amb el suau Toc de Prima. A les dotze, coincidint amb el primer cop de baqueta que sona a l'Entrada de Músics, se sobreposa el Repic General de campanes, que fa témer perquè un campaner no sigui arrossegat pel celestial instrument que venta.

Concert vermut

Concert vermut Quan els sonadors han acabat l'Entrada de Músics, la plaça de les Cols ja respira aromes de vermut, vermut dels de sempre: l'Yzaguirre. El vermut amanit per la música de banda –grallers o dolçainers– fa esclatar rialles, ennuvolar algunes ments i esperitar la festa, tal com si aquelles tonades de pasdobles i marxes fossin les composicions que animaven abans de l'esforç bèl·lic els exèrcits. En aquest cas, exèrcits de pau, de festa, de comunió col·lectiva.

square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
28/11/2018

Tarragona commemorarà els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb un programa cultural ciutadà

L'Ajuntament impulsa un projecte de participació ciutadana per elaborar un programa d'activitats que se celebrarà el 2021

Vegeu-ne més
square_img
04/10/2018

Les Festes de 1968 ja estan disponibles a la xarxa

Els dos audiovisuals reflecteixen les Festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 enregistrades pel tarragoní Ramon Vallvé. Es van estrenar en una projecció pública a la plaça de les Cols amb música en directe

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2018

Servei de transport públic per al concert de l'Orquesta Mondragon a l'Anella Mediterrània

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!