Els Teclers d'Honor

Santa Tecla Tarragona

Els Teclers d'Honor són aquelles persones que han participat activament a les festes durant 25 anys.

Teclers fins a l'actualitat

2019

Juan Antonio Miguel Salinas, Joan Miquel, 25 anys de constant dedicació als Nanos Nous. Carme Tapias López, Menuda, més de 25 anys amb el Ball de Dames i Vells. Albert Magarolas Aixalà, Maribel Barrio Castillo, Josep Maria Sierra Rofes i Salvador Gibert Llorenç, 25 anys o més que toquen les campanes per Santa Tecla, element imprescindible del nostre patrimoni sonor. Jordi Enfedaque Novell, graller des de l’any 1988. Ha tocat la gralla amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, amb els Grallers Els Gínjols, els Grallers Els Bordons i, des de l’any 2000, amb els Grallers Els Quatre Garrofers. Núria Batet Miracle. L’any 1989 es va estrenar com a música del nostre Seguici Popular acompanyant el Ball de Cercolets. Ha format part de formacions gralleres tarragonines com els Grallers Els Gínjols i les Gralleres Les Tecletes. Des de l’any 1994 i fins a l’actualitat toca la gralla amb els Grallers Els Quatre Garrofers. Laia García Vallverdú, 25 anys a la nostra Festa Major iniciats als Castellers de Sant Pere i Sant Pau, i des del 2004 és balladora del Ball de Cossis. Eloi Elies i Boronat i Gemma Cañellas i Alberich, músics de la Banda Unió Musical de Tarragona i tots dos antics components de la banda de Músics Ciutat de Tarragona, músics d’excepció sempre al servei de la festa. Ramon Serra Corsa, Sergi Feijoo Rodríguez, Alexandre Daniel Díez, Jordi Daniel Díez, Ferran Morera Jordi, Gerard Sala Giner, Joan Sala Giner, Jaume Vilanova Cabayol, Aitor Icart Calvet, Josep Sánchez Maza, 25 anys de castells amb els Xiquets de Tarragona. Jordi Baldirà Martínez de Irujo, Santi Delgado Aragón, Evan Dedes Rasillo, Jordi Maixé Ceballos, Leonardo Piñana García, Àngel Altés Català, Jordi Montreal Balagué, Joan Bardina Farrés, Marc Antillach Tarafa, Carlos Morán Dalmau, Josep M. Altés Sabaté, Francesc Kiko Méndez Ribas, Agustí Guti del Diego Thomas, Joan Garriga Ródenas, Joan Marauri Dols, Albert Andreu Sabadell, Josep Maria Llort Porqueres i Fausto de la Osa Anglès, grans trajectòries castelleres a la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Martín Lezcano Llambrich, un quart de segle de castells amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Jordi Jové Sistachs, 25 anys entre el Ball de Turcs i Cavallets i el Retaule de Santa Tecla. Yone Madrid García, 25 anys a la festa amb els balls del Patatuf, de Cercolets, de Bastons i de Diables, i també amb els Nanos Nous i amb el Retaule de Santa Tecla. Meritxell Ciurana Martínez, fundadora del Ball de Pastorets l’any 1990, després va formar part del Ball de Gitanes i actualment és balladora del Ball dels Set Pecats Capitals i una de les responsables del Ball dels Set Pecats Capitals Petit. 14 Divendres 13 de setembre Maurici Ferré Llauradó, Miquel Ferré Llauradó, Daniel Esteve Marsal, Josep Torné Albiol, Baldomero Osorio Olvera i Alejandro Saladie Dalmau, 25 anys amb la camisa blava dels Xiquets del Serrallo. Jesús Martínez Bragado, 25 anys d’espurnes amb el Drac de Sant Roc.

2018

Guillermo Ximenis Jiménez (pare), Guillermo Ximenis Jiménez (fill), Pedro Algar Jiménez, Lluís Gutiérrez Reyes i Ramon Sentís Gutiérrez, tots ells portadors dels Gegants Moros i els gegantons Negritos, i hereus de les més velles nissagues geganteres gitanes de la ciutat; Jaume Sàez i Millán, 25 anys portant els Nanos Nous de Tarragona; Albert Jiménez Ferré, Ignasi Segura Pont, Rafael Larrañaga Cortés, Pep Anton Rius i Ferrús, Francesc Perpinyà i Guinovart, Jordi Joaquín Esteve, Francisco Lafuente Bartra, Rufino Gómez Romero, Aurora de la Torre Trillo-Figueroa, Alberto de la Torre Trillo-Figueroa i Jorge Pérez de la Torre, amb llargues trajectòries dedicades als Nanos Vells de Tarragona; Jaume Villalba Sánchez, més de 25 anys de carretilles i sortidors amb el Ball de Diables; Josep August Martínez Fernández i Dani Grant Vela (a títol pòstum), 25 anys fent ballar la nostra Àliga;  Joan Josep Roig Piqué, Dolors Plana Gavaldà, Jeroni Bru Cabré i Rubèn Guim Domènech, 25 anys o més de castells amb els Xiquets de Tarragona; Antoni Grau Verdú, Josep M. León Martínez, Pere Josep Núñez Romeu (Peret de Fava), Javier Yago Duat, Jordi Cañellas Alberich i Rubèn Foguet Sanahauja, amb brillants trajectòries castelleres a la Colla Jove Xiquets de Tarragona; Francesc Xavier Bailach Bel, David Porta París i Jordi Franquet Montamat, 25 anys de castells amb els Xiquets del Serrallo; Carlos González Romero, Juan Martínez Mur, Eloy Martínez Mur i Gerard Mir Vives, un quart de segle de castells amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau; Laia Pous Llorach, 25 anys a la festa amb els Balls de Cercolets, del Patatuf i de Turcs i Cavallets, i el Retaule de Santa Tecla, i David Aranda Sumarroca, un quart de segle al Ball de Turcs i Cavallets; Joan Serra Corsa, José Martí Cano, Pepe i Antoni Manel Félix González, Tito, 25 anys de portadors dels Gegants Vells; Joan Parera Saigí, Jaime Tortosa Rodríguez, Ignasi Grau Bella, Francesc Caparrós Brú, Joan Antoni Vallès Pena, Salvador Torné Moreno, Leila Costa López, Jordi Boada Cassola, Georgina López Félix i Francesc Martorell Rasillo, 25 anys acompanyant o portant el nostre Lleó; Magí Recasens García, Joan Franco Roca i Raúl Patiño Esteve, tots tres a títol pòstum, Marga López Grueso, Verònica Recasens Suárez, Cristòfol Pascual Ferré i Sílvia García Martínez, 25 anys amb el Ball de Bastons; Sergi Bori Ayala i Paqui Bori Ayala, un quart de segle amb la Víbria i la Cucafera; Joan Puig Andreu, ànima del servei de taules i cadires Jofré, un establiment al servei de la festa des del 1957; Assumpció Claramunt Carnicer i Francesc Bustos Montagut, ideòlegs i gestors de la botiga El Negrito i La Negrita, pioners i referents del marxandatge festiu a la nostra ciutat des de fa més de 30 anys.

2017

Carles Jansà Gran, primer mestre del Ball de Dames i Vells l’any 1981, i que des de llavors no ha deixat d’aportar-hi la seva experiència i saviesa; Marta Padró Guinovart, dama del Ball de Dames i Vells els primers anys de la seva recuperació i que ha seguit aportant fins avui la seva visió particular del Ball; Enric Castro Sabaté, tecler que ha participat a la nostra festa major amb el Ball d’en Serrallonga i també al Ball dels Set Pecats Capitals; Joan Boronat Barrera i Josep Maria Garrigós Dalmau, Pemi, un quart de segle fent castells amb els Xiquets del Serrallo; Ricard Boronat Casajuana, 25 anys de dedicació als Castellers de Sant Pere i Sant Pau; Albert Torrero Martín i Javi Tirado Ferreté, 25 anys de viscudes espurnes amb la Colla de Diables Voramar-Víbria de Tarragona; Joan Manel Gómez Santos, 25 anys vivint la festa, primer amb el Ball de Cercolets i els darrers anys amb el Ball de Valencians; Joana Pujol Solé, 25 anys de vivència teclera amb els Balls del Patatuf i de Cercolets; Àngel Martí Masip, Xavi Aldave Escrichs, Helena Forés Ortiz, Sergi Aldave Escrichs i Sílvia Mas Font, membres de l’Agrupació de Portadors dels Nanos Vells; Carles Suriñach Perdigó, Anna Garcia Vallvé, Jonatan Vallecillo Pallejà, Manel Nadal Martí i Alfred González Martínez, 25 anys de castells amb la colla Xiquets de Tarragona; Roser Olivé i Aymerich i Pere Olivé i Aymerich, 30 anys tocant la gralla i el timbal, respectivament, a la festa major; Andreu Ximenis Rovira, Manel Sanromà Lucia, Xavier March Ollé, Josep Andrés Pedrola Rodríguez “Garrofeta”, Manel Callao Costa i Alfons Domingo Medrano, 25 anys de trajectòria castellera amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona; Vanessa Cano, 25 anys a la Festa amb els Xiquets de Tarragona, el Ball de Bastons de Tarragona i el Ball de Pastorets; i Etienne Waffelaert i Marianne Waffelaert, inspiradors del retrobament emocional i ritual entre els festers tarragonins i el seu licor més genuí, el Chartreuse.

2016

Ricardo Costa (a títol pòstum, colla del Lleó); Lídia Gil Recasens, Ani Patiño Vidal i Ana Moreno Pérez (Ball de Bastons de Tarragona); Jordi Serret Sanahuja, Sergi Guardiola Parera i Joaquín Marmany Ingles (Ball d’en Serrallonga); Sendo Marca Mariné i Jesús Calvo Amo (Ball de Dames i Vells); Josep Maria Guinovart Aguiló, Tito i Jordi Virgili Pons (Xiquets del Serrallo); Xavier Fort Sabaté (Nanos Vells); Rosa Hortoneda Marquès i Núria Hortoneda Marquès (Colla de Diables Voramar - Víbria de Tarragona); Jordi Marquès Verderes i Alfredo González Martínez, (Gegants Vells i del Cós del Bou); Georgina Fà Padrell (Ball de Gitanes); Miquel Àngel Fà Padrell (Ball de Gitanes, al Ball de Serrallonga, al Ball de Pastorets i Ball de Cossis); Àngel Conesa González, Carlos Bello Sanz, Salvador Molina Ferré, Albert Pallarès Roig, Montserrat Borrero Pedrola, Pere Garcia Vallvé, Mariano Borrero Pedrola, Pilar Gázquez Jurio, Jordi Andreu Giner, Jordi Conesa Mathioux i Joan Fortuny Mas (Xiquets de Tarragona); Rafael Llorens Valent, Rafael Llorens Clari, Jordi Gaya Alonso i Francesc Bori Rubio (Castellers de Sant Pere i Sant Pau); Marc Miró Badia (Patatuf, dels Cercolets i Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla); Antònia Badia Soteras (Esbart Santa Tecla); i Anna Guasch, Maite Burillo, Roser Burillo, Marisa Suárez, Dolors Dols i Josepa Saltó, (Xiquets de Tarragona). També a títol pòstum, Àngel Baldayo, gran mestre pirotècnic.

2015

Josep Maria Gual García i Xavier Torné Pelegrí (trompeters); María José Rodríguez Cruz i Antonio López Zurraque, ( Drac de Sant Roc); Rafel Lluís Rofes, Ricard Virgili Pons, Albert Viñals Blanca i Jesús Veciana Vidal (Diables Voramar - Víbria); programa Festa per a Tothom; Alícia Rubalcaba Mauri i Jordi Masip Masip, ( Banda Unió Musical de Tarragona); Aleix Herrera Simó, María Rillo Mendoza, Antonio Miguel Rillo Mendoza, Anna Aguiló Álvarez, Mónica Aguiló Álvarez i Joan Antón Aguiló Pascual (Xiquets del Serrallo); Maribel Fontirroig Fernández, Josep M. Pascual Ferré, Pau Alujas Puigvert, Pilar Navarro Mármol, Jose Estébanez Moral, Josefina López de Arcos, Basilio López de Arcos, Josep M. Pascual Jiménez, M. Carmen Cabello Rioja, Francisco Bori Rubio i Siscu Bori Pallas (Castellers de Sant Pere i Sant Pau); Albert Grau Valls, Jordi Grau Valls, Tomas Sampietro Royo i Marga Novell Pons (Colla Jove Xiquets de Tarragona); Emilio Garcia Salgado, Enric Guim Domenech, Josep Albert Cortada Ausin, Cuca Ferré García, Pilar Borrero Pedrola i Angel Moreno Rodríguez (Xiquets de Tarragona); Anton Salvadó i Sedo, Ana Medina Rodriguez i Yoyi Fort Sabaté (Nanos Vells); Cesc Tell Rosich ( Grallers Mitja Lluna, Grallers dels Bordons i Ball dels Set Pecats Capitals); Anna Vergés Xirinacs (Ball de Cercolets, Ball de Diables i Moixiganga), Pere Boada i Caparrós (Lleó – a títol pòstum).

2014

Celestí Altés, Tino, Carles Xavier Gómez, Manel Enfedaque, Ramon Borràs, Nicolau Cañellas, Antoni Masdeu, Fibra, Montse Masdeu i Xavier Altés (Colla Jove Xiquets de Tarragona); Núria Torres, (Ball de Pastorets i Ball dels Set Pecats Capitals); David Torres (Ball de Pastorets); Lluís Gómez Santos (Esbart Santa Tecla); Maria Dolors Baena Font (escultora i autora del Lleó i el Lleonet) Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca i la Marató de Sang.

2013

Jordi Sentís Masllorens (Colla Jove Xiquets de Tarragona); Txema Gavaldà Franquès, Joan Garcia Margol, Rosa Maria Parisi Carrillo, José Javier Muniain Diaz de Cerio, Ricard Boronat Casajuana i Josep Rovira Olivé (Ball de Diables i Àliga); Joan Boada i Garriga  (Banda Unió Musical); Joan Carles Gil Rovira  (Ball de Gitanes); Mariona Prunera Badia, Montserrat Llorach Rius, Josep Martí Callau Cañellas, Carme Badia Beltran, Xavier Manchobas Carreño i Gustavo García Mellado, (Esbart Santa Tecla); Lluís Calduch Ramos (Retaule de Santa Tecla); Antonieta Massoni Guivernau, Neus Guerra Salas i Toni Guerra Salas (Grallers de l’Alfàbrega); Josep Caparrós Galindo Garrutxero , Josep Maria Sabaté Bosch, Isaac Herrera Rillo, Jordi Mallol Vicens Cagueta, Josep Maria Roch Adserà i Lluís Marsal Roig Beta (Xiquets del Serrallo).

2012

Fermí Fernández Franklin, Pere Navarro Gómez i Montserrat Teuler Roca (Ball de Dames i Vells); Carme Lladó Montoliu i Xavier Lladó Montoliu (Ball de Gitanes i Ball dels Set Pecats Capitals) Sergi Guasch Llorach (Esbart Santa Tecla: Cercolets, Patatuf, cos de bastoners, Turcs i Cavallets), Javier López Morales, Gisela Fandos Villoro, Natividad Fernández Aznar, Carme Márquez Morales i José Vicente Maroto Pérez (Ball de Bastons de Tarragona).

2011

María José Gómez Soler, Núria Ferrer Piñol i Beatriu Tomás Farnós, Antònia Cantos Franqueza, Francisca Cantos Franqueza, Antonio Caparrós Garcia, Jaume Ollé Trilles, Fernando Rodríguez Cordero, Ferran Ventura Valiente, Alberto Medina Rodríguez, Isidro R. Porras Rogel, Gregori Luengo Massoni, Antonio Calvo Mora, Josep Fèlix Ballesteros Casanova, Xavier Salvadó Vives, Neus Pàmies Musté, Xavier Sastre Conesa, Maite Solé Clavero, Virginia Dattoli Prieto, Rafael Pallero González, Juan Porras Rogel, Dolores Labrador Moreno, Juan Carlos Ferré Sancho, Jordi Pous Badia, Anna Maria Pascual Ferré, Pilar Llorach Rius, María Begoña Fernández Alonso i María Carmen Fernández Alonso.

2010

Quim Miracle Dosaigües, Fèlix Estellé Fernández, Míriam Gómez Santos, Ester Roca Llorach, Gemma Roca Llorach, Joan Janó, Laura, Jordi, Montse, Xavi, Anna i Josep Maria Tito Salvadó i Val, Francesc Blanes i Cervelló (a títol pòstum) i Paco Madrid Piqueras (a títol pòstum)

2009

Francisco García Labrador, Amparo Recasens, Joan Domingo Martínez, M. Teresa Aguilar Vallespí, Ester Herrero Vallverdú, Ana M. Vicente Yagüez, Josep Lluís Peñalver, Jaume Guasch Llorach, Jordi Fa Vallverdú, Dolors Padrell, Jaume Sendra Solé i Esther Rubalcaba
Entrevista realitzada a Tarragona Ràdio Descàrrega

2008

Chartreuse, Diari de Tarragona, Calçats Núria
Entrevista realitzada a Tarragona Ràdio Descàrrega

2007

Restaurant Barquet, Restaurant Leman, Vermut Yzaguirre i Patates Busquets
Entrevista realitzada a Tarragona Ràdio Descàrrega

2006

Ricardo Rebollo Severo

2005

Xavier Callau, Abraham Estellé, Carles Llorach, Montse Roca, Imma Segarra, Pere Segarra, Òscar Cots, Reyes Rubalcaba i Roger Blaya
Entrevista realitzada a Tarragona Ràdio Descàrrega

2004

Pere Audí Garcia, Joan Manel Burillo Gómez, Jaume Castellví Salvany, Màrius Castellví Gavaldà, Antoni Gabriel Castellví, Francesc Gómez Masdeu, Antoni Solé Benedicto, Joan Ramon Macías Solé, Gregori Luengo Massoni, Joan Olivan Arqués, Joan Josep Olivan Ramón, Joan Prats Salas, Maurici Preciado Maydeu, Joan Salvadó Monterrubio, Joan Ramon Salvadó Vives, Joan Vendrell Ferré, Joan Francesc Vendrell Rizo, Ferran Ventura Domènec, i a títol pòstum Antoni Vidal Iborra

2003

Josep M. Moix, Guillermo Ximenis, Agustí Franco

2002

Bar la Queveda i Bar Tòful -establiments de restauració-, Jordi Guasch, Jordi Magallón, Albert Vallvé, Teresina Vicens

2001

Francesc García, Enrique Gómez, Julià Pérez, Jordi Olivan i Ferran Ventura

2000

Ramon Pedrola Gallart, Jaume Ventura Anton, Miguel Castelló Miró, Manuel Esteller Mora, José Oliveras Mañero, Miguel Vera de Harcos, José Pedroviejo Picón, Enrique Pascual Ferrè, Francisco Pino Rodríguez, Jesús Serrano Salas, Andrés Haro Hernández

1999

Armengol Guasch, Jaume Guasch, Fredi Roca

square_img
13/05/2022

Gran part del Seguici de Tarragona i el Braç de Santa Tecla participen dissabte a Constantí a la professó commemorativa dels 700 anys de l’Arribada del Braç

Serà la primera sortida de part del Seguici de Tarragona fora de la ciutat des del 1998 i la primera actuació itinerant des del 2019

Vegeu-ne més
square_img
12/05/2022

La periodista Danae Boronat serà la pregonera de les Festes de Santa Tecla

Al 2019 es va convertir en la primera dona en narrar un partit de futbol de 1a divisió masculina a la televisió

Vegeu-ne més
square_img
03/05/2022

Tarragona i Constantí commemoren els 700 anys de l'Arribada del Braç de Santa Tecla

Tarragona engega motors per a la gran celebració de Santa Tecla 700, que viurà el seu punt àlgid durant les festes extraordinàries d’enguany

Vegeu-ne més
square_img
20/12/2021

Aquest dimarts es presenta el llibre 'Imaginar la Tecla'

La publicació s’emmarca dins la commemoració del 700 aniversari de l’arribada del braç de Santa Tecla a Tarragona

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!