Projecte T-700

Santa Tecla Tarragona

L’any 2021 es commemoraran els set-cents anys de l’arribada del braç de santa Tecla. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha engegat el Projecte T-700, per rememorar l’efemèride i enfortir el sentiment de pertinença de tota la població de Tarragona divulgant i reconeixent la cultura popular com a element històric del patrimoni viu de la ciutat.

Les principals línies de treball se centren a crear una iniciativa integral de ciutat que, a més de fomentar el sentiment de pertinença generant dinàmiques de participació ciutadana, aprofundirà en el coneixement sobre la figura de Santa Tecla, la relíquia i la festa i promourà l’elaboració d’estudis, publicacions i jornades de debat i divulgació.

Els primers passos seran la creació d’un Comitè de Direcció, presidit per l’alcalde. La Comissió Consultiva, integrada per, entre altres, els grups polítics, administracions públiques i el Capítol Catedralici, farà el seguiment del desenvolupament del projecte. Finalment, serà la Comissió Operativa l’equip central que s’encarregarà de coordinar i gestionar els diferents grups de treball que es crearan:

  • Activitats culturals
  • Actes tradicionals
  • Comerç i indústria
  • Investigació
  • Activitats socials
  • Divulgació


La Comissió Operativa ja està treballant en la definició del document base que establirà les línies de treball i metodologies i està previst es pugui presentar al febrer del 2019 amb la validació del Comitè de Direcció i la Comissió Consultiva.

A partir d’aleshores, tots els grups de treball començaran a elaborar propostes d’activitats consensuades que integraran els actes de commemoració dels 700 anys de l’arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla a Tarragona, que se celebraran del maig de 2021 fins a Santa Tecla.

 

square_img
22/06/2021

Àngel Òdena serà el pregoner de les Festes de Santa Tecla

El baríton tarragoní, reconegut internacionalment, sempre ha estat molt vinculat a l’activitat cultural de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
17/05/2021

L'Ajuntament de Tarragona homenatja avui els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat

Avui fa, per tant, 700 anys que la ciutat de Tarragona va preparar una rebuda extraordinària, que va comptar amb la participació de diferents gremis i la presència, entre d’altres, del rei Jaume II. l'Ajuntament se suma avui a la celebració d'aquesta efemèride amb la col·locació d'un domàs i la bandera de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
13/05/2021

Tarragona celebrarà els 700 anys d’història de la festa per Santa Tecla 2021 i fins Santa Tecla 2022

Santa Tecla 700 posarà en valor l'evolució de la festa major durant aquests 7 segles i projectarà la Santa Tecla que la ciutat vol tenir en les pròximes dècades. Alcalde Ricomà: "És el moment de treure pit de la nostra festa. Som una societat molt viva, amb molt talent i capacitat de generar valors"

Vegeu-ne més
square_img
13/04/2021

L'Ajuntament de Tarragona i l'Assemblea del Seguici acorden que el Seguici surti al carrer per Santa Tecla

Pau Ricomà: “Tot el treball, l’esforç i sobretot l’experiència d’aquest últim any ens han permès fer-ho possible”.

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!