Projecte T-700

Santa Tecla Tarragona

L’any 2021 es commemoraran els set-cents anys de l’arribada del braç de santa Tecla. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha engegat el Projecte T-700, per rememorar l’efemèride i enfortir el sentiment de pertinença de tota la població de Tarragona divulgant i reconeixent la cultura popular com a element històric del patrimoni viu de la ciutat.

Les principals línies de treball se centren a crear una iniciativa integral de ciutat que, a més de fomentar el sentiment de pertinença generant dinàmiques de participació ciutadana, aprofundirà en el coneixement sobre la figura de Santa Tecla, la relíquia i la festa i promourà l’elaboració d’estudis, publicacions i jornades de debat i divulgació.

Els primers passos seran la creació d’un Comitè de Direcció, presidit per l’alcalde. La Comissió Consultiva, integrada per, entre altres, els grups polítics, administracions públiques i el Capítol Catedralici, farà el seguiment del desenvolupament del projecte. Finalment, serà la Comissió Operativa l’equip central que s’encarregarà de coordinar i gestionar els diferents grups de treball que es crearan:

  • Activitats culturals
  • Actes tradicionals
  • Comerç i indústria
  • Investigació
  • Activitats socials
  • Divulgació


La Comissió Operativa ja està treballant en la definició del document base que establirà les línies de treball i metodologies i està previst es pugui presentar al febrer del 2019 amb la validació del Comitè de Direcció i la Comissió Consultiva.

A partir d’aleshores, tots els grups de treball començaran a elaborar propostes d’activitats consensuades que integraran els actes de commemoració dels 700 anys de l’arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla a Tarragona, que se celebraran del maig de 2021 fins a Santa Tecla.

 

square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
28/11/2018

Tarragona commemorarà els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb un programa cultural ciutadà

L'Ajuntament impulsa un projecte de participació ciutadana per elaborar un programa d'activitats que se celebrarà el 2021

Vegeu-ne més
square_img
04/10/2018

Les Festes de 1968 ja estan disponibles a la xarxa

Els dos audiovisuals reflecteixen les Festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 enregistrades pel tarragoní Ramon Vallvé. Es van estrenar en una projecció pública a la plaça de les Cols amb música en directe

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2018

Servei de transport públic per al concert de l'Orquesta Mondragon a l'Anella Mediterrània

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!