Projecte T-700

Santa Tecla Tarragona

L’any 2021 es commemoraran els set-cents anys de l’arribada del braç de santa Tecla. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha engegat el Projecte T-700, per rememorar l’efemèride i enfortir el sentiment de pertinença de tota la població de Tarragona divulgant i reconeixent la cultura popular com a element històric del patrimoni viu de la ciutat.

Les principals línies de treball se centren a crear una iniciativa integral de ciutat que, a més de fomentar el sentiment de pertinença generant dinàmiques de participació ciutadana, aprofundirà en el coneixement sobre la figura de Santa Tecla, la relíquia i la festa i promourà l’elaboració d’estudis, publicacions i jornades de debat i divulgació.

Els primers passos seran la creació d’un Comitè de Direcció, presidit per l’alcalde. La Comissió Consultiva, integrada per, entre altres, els grups polítics, administracions públiques i el Capítol Catedralici, farà el seguiment del desenvolupament del projecte. Finalment, serà la Comissió Operativa l’equip central que s’encarregarà de coordinar i gestionar els diferents grups de treball que es crearan:

  • Activitats culturals
  • Actes tradicionals
  • Comerç i indústria
  • Investigació
  • Activitats socials
  • Divulgació


La Comissió Operativa ja està treballant en la definició del document base que establirà les línies de treball i metodologies i està previst es pugui presentar al febrer del 2019 amb la validació del Comitè de Direcció i la Comissió Consultiva.

A partir d’aleshores, tots els grups de treball començaran a elaborar propostes d’activitats consensuades que integraran els actes de commemoració dels 700 anys de l’arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla a Tarragona, que se celebraran del maig de 2021 fins a Santa Tecla.

 

square_img
21/09/2019

Aquesta tarda Eduard Boada Pascual ha llegit el pregó de Santa Tecla des del balcó de l'Ajuntament

Ja se'n pot consultar el text íntegre al web de les festes

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2019

Modificacions dels actes de Santa Tecla a causa de la pluja

La millor manera que conèixer l’última hora de possibles modificacions en el programa és seguint les xarxes socials municipals

Vegeu-ne més
square_img
20/09/2019

Lliurament del Premi El Balcó i el Pregó de les Festes

Ambdós esdeveniments tindran lloc demà dissabte, a partir de les 17.30 h, a l'Ajuntament

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2019

La segona edició del Mercat de Nit tanca amb més de 18.000 degustacions servides

L'èxit de públic de la segona edició consolida la cita gastronòmica de l’edifici modernista dins del calendari d’actes del programa de Santa Tecla

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!