• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Santa Tecla Tarragona
  • Twitter de Santa Tecla Tarragona

Santa Tecla

Santa Tecla
Esteu aquí: Inici Les festes Seqüència ritual 22 de setembre
Santa Tecla

Entrada dels músics, Toc de Prima i Concert vermut

Entrada dels músics

Entrada dels músicsEl dia 22 de setembre, a les dotze del migdia, els músics tradicionals esdevindran els protagonistes. La Vigília de Santa Tecla al migdia els sonadors tarragonins s'afegeixen a aquells que arriben des de fora de la ciutat, però que avui són tan festers i tan de casa com aquells antics grallers i timbalers que feien sonar els seus instruments a la segona meitat del segle xix. Des del Portal del Roser els sonadors enfilen les velles cases nobles del carrer dels Cavallers, on la gralla, la cornamusa i la xeremia viatgen cap a les seves arrels medievals.

Recorregut

Portal del Roser, plaça del Pallol, carrer dels Cavallers, carrer Major i plaça de les Cols.

Recorregut Entrada dels músics

Toc de Prima

El dia 22 de setembre, un quart d'hora abans de l'entrada de músics, a tres quarts de dotze, les campanes de la catedral anuncien el començament de la festa amb el suau Toc de Prima. A les dotze, coincidint amb el primer cop de baqueta que sona a l'Entrada de Músics, se sobreposa el Repic General de campanes, que fa témer perquè un campaner no sigui arrossegat pel celestial instrument que venta.

Concert vermut

Concert vermut Quan els sonadors han acabat l'Entrada de Músics, la plaça de les Cols ja respira aromes de vermut, vermut dels de sempre: l'Yzaguirre. El vermut amanit per la música de banda –grallers o dolçainers– fa esclatar rialles, ennuvolar algunes ments i esperitar la festa, tal com si aquelles tonades de pasdobles i marxes fossin les composicions que animaven abans de l'esforç bèl·lic els exèrcits. En aquest cas, exèrcits de pau, de festa, de comunió col·lectiva.


Santa Tecla

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1 - 43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Sobre aquest web - Avís legal