El cartell

Santa Tecla Tarragona

El dissenyador Edu Polo ha estat l’encarregat de la creació de la imatge gràfica de les Festes de Santa Tecla 2018. El cartell trenca amb la dinàmica establerta de buscar un protagonista entre els elements del Seguici Festiu, tal com es va demanar des de l’Ajuntament de Tarragona. L’objectiu de l’autor ha estat plasmar “aquelles petites coses que també fan festa major, però que no són tan evidents” i ha escollit el moment en què es disparen paperines de colors amb el “Visca Santa Tecla” el dia de la Crida. “Un esdeveniment popular que enceta la Festa Major d’una forma acolorida, alegre i festiva”, ha explicat Polo.

Al cartell hi apareixen diversos conceptes i idees que poden associar-se fàcilment a Santa Tecla, que en conjunt presenten una coherència visual que es tradueix en una escena protagonitzada per un nen i una nena al coll de la seva mare i avi, embadalits amb l’espectacle de colors al cel. El gest dels infants es representa amb una marcada simetria al cartell, que ajuda a ordenar també els elements arquitectònics de la plaça de la Font: les façanes laterals de les cases i l'Ajuntament al fons, amb la bandera de Tarragona molt a prop del centre visual i amb el detall de dos dels busts de la balustrada del consistori que gaudeixen també de la pluja de paperets.

Una composició que per a l’autor presenta un missatge clar: “Santa Tecla és aquell moment de l'any en què els tarragonins ens trobem —gairebé de forma natural, espontània— per celebrar la vida mediterrània, el baixar al carrer, l'alegria, la música, les olors, els colors i, en definitiva, que la ciutat està més viva i pletòrica que en qualsevol altra època de l'any.”

square_img
24/07/2018

El popular ‘Visca a Santa Tecla’ protagonitza el cartell de les Festes, obra d’Edu Polo

El vano s’incorpora als elements del marxandatge oficial

Vegeu-ne més
square_img
09/03/2018

Obertes les inscripcions als actes de les festes de Sant Magí i Santa Tecla

El termini finalitzarà el proper 1 de juny

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2017

Santa Tecla clou 10 dies de festa amb una participació massiva

‘Fes-te la festa’ s’estrena amb una gran acollida dins la seqüència ritual

Vegeu-ne més
square_img
19/09/2017

Salvador Borrull, Júlia Moncada i Ana Cortés del Bou de Tarragona seran els banderers del matí de Santa Tecla

Els tres són membres emblemàtics de l’entitat i actius recuperadors de la figura de la bèstia

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!