El cartell

Santa Tecla Tarragona

El dissenyador Edu Polo ha estat l’encarregat de la creació de la imatge gràfica de les Festes de Santa Tecla 2018. El cartell trenca amb la dinàmica establerta de buscar un protagonista entre els elements del Seguici Festiu, tal com es va demanar des de l’Ajuntament de Tarragona. L’objectiu de l’autor ha estat plasmar “aquelles petites coses que també fan festa major, però que no són tan evidents” i ha escollit el moment en què es disparen paperines de colors amb el “Visca Santa Tecla” el dia de la Crida. “Un esdeveniment popular que enceta la Festa Major d’una forma acolorida, alegre i festiva”, ha explicat Polo.

Al cartell hi apareixen diversos conceptes i idees que poden associar-se fàcilment a Santa Tecla, que en conjunt presenten una coherència visual que es tradueix en una escena protagonitzada per un nen i una nena al coll de la seva mare i avi, embadalits amb l’espectacle de colors al cel. El gest dels infants es representa amb una marcada simetria al cartell, que ajuda a ordenar també els elements arquitectònics de la plaça de la Font: les façanes laterals de les cases i l'Ajuntament al fons, amb la bandera de Tarragona molt a prop del centre visual i amb el detall de dos dels busts de la balustrada del consistori que gaudeixen també de la pluja de paperets.

Una composició que per a l’autor presenta un missatge clar: “Santa Tecla és aquell moment de l'any en què els tarragonins ens trobem —gairebé de forma natural, espontània— per celebrar la vida mediterrània, el baixar al carrer, l'alegria, la música, les olors, els colors i, en definitiva, que la ciutat està més viva i pletòrica que en qualsevol altra època de l'any.”

square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
28/11/2018

Tarragona commemorarà els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb un programa cultural ciutadà

L'Ajuntament impulsa un projecte de participació ciutadana per elaborar un programa d'activitats que se celebrarà el 2021

Vegeu-ne més
square_img
04/10/2018

Les Festes de 1968 ja estan disponibles a la xarxa

Els dos audiovisuals reflecteixen les Festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 enregistrades pel tarragoní Ramon Vallvé. Es van estrenar en una projecció pública a la plaça de les Cols amb música en directe

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2018

Servei de transport públic per al concert de l'Orquesta Mondragon a l'Anella Mediterrània

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!