Santa Tecla 700

Santa Tecla Tarragona

700 anys de l'arribada de la relíquia de Santa Tecla a Tarragona

Fa 700 anys —el 17 de maig de 1321, segons la data que ha estat popularment més acceptada—, la nostra ciutat es va vestir de gala per rebre l’arribada del braç de Santa Tecla. La relíquia, procedent d’Armènia, va ser acollida aleshores per una professó extraordinària, amb la participació de diferents gremis i la presència, entre d’altres, del rei Jaume II.

El projecte Santa Tecla 700 s’ha proposat d’aprofitar el setè centenari d’aquesta fita, clau per comprendre la història de la nostra festa major, per conjugar tradició i modernitat a partir de quatre eixos bàsics: reflexió, divulgació, grans espectacles i creació local i participativa.

Al llarg de Santa Tecla de 2021 i fins al setembre de 2022, quan es preveuen les actuacions de gran format, s’han programat un seguit d’activitats, amb la complicitat d’associacions, gremis, creadors, institucions i empreses, que ens ajudaran a ressaltar el talent tarragoní i a mirar cap enrere per projectar la Santa Tecla del futur.

700 anys després, Santa Tecla és la festa de les festes!

 

Consulta l'agenda de Santa Tecla 700
. Descarrega't el dossier explicatiu del projecte
Murs 700
Santa Tecla als Instituts
700: el podcast de les festes de Santa Tecla

square_img
18/09/2021

Continua la XVIII Marató de Donació de Sang de Santa Tecla

S'allargarà fins a les 21 h d'avui al recinte Firal del Palau de Congressos.

Vegeu-ne més
square_img
17/09/2021

La plaça de la Font es prepara per acollir el retorn del Seguici

Seguint la línia encetada al 2019, ciutadania escollida per sorteig i representants del Consell Municipal d'Infants podran seguir des d'un balcó de l'Ajuntament les Tandes de Lluïment

Vegeu-ne més
square_img
16/09/2021

El Komando Nits Q sortirà al carrer les principals nits de Santa Tecla

Els dies 20 i 22 de setembre aquest grup d'agents de salut tornarà a conscienciar el jovent dels riscos associats als consums de drogues i les conductes sexistes

Vegeu-ne més
square_img
15/09/2021

Antoni Arola il·lumina Tarragona amb una instal·lació artística que commemora els 700 anys de Santa Tecla

La Llum de Santa tecla es podrà veure per diversos indrets de la ciutat del 15 al 18 de setembre a partir de les 21 h

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!