• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Premis literaris Veredictes anteriors Veredicte 2013-2014

Veredicte 2013-2014

El traductor Miquel Cabal Guarro s'endú el premi de traducció Vidal Alcover i Pau Berenguer el Tinet pel conte "Cosins llunyans". Mentre que el premi de novel·la Ciutat de Tarragona Pin i Soler, queda desert.

Miquel Cabal Guarro s’endú el premi de traducció Vidal Alcover i Pau Berenguer el Tinet, mentre que el premi de novel·la Pin i Soler, queda desert.

Els guanyadors amb Begoña Floria (tinenta d'alcalde de Cultura, Festes i Patrimoni Històric).

 

14è PREMI DE TRADUCCIÓ VIDAL ALCOVER

De les 19 obres rebudes per optar al 14è premi de traducció Vidal Alcover 2014, n'ha resultat guanyador el projecte de Miquel Cabal Guarro, de traduir el clàssic rus Petersburg, d’Andrei Beli, “perquè l’obra presentada té unes dificultats estilístiques importants i les mostres aportades permeten preveure un resultat immillorable”, tal i com ha destacat el Jurat. Miquel Cabal (Barcelona, 1977) és llicenciat en Filologia Eslava i té una àmplia experiència com a traductor del rus.

També cal fer esment a la diversitat de propostes. Per llengües, hi ha propostes procedents de l’anglès (7), el francès (4), l’alemany, el japonès (2), el portuguès, l’italià, el rus, el llatí i el pali (llengua de l’Índia), amb un projecte de cada una d’aquestes darreres llengües. Per èpoques, la meitat de propostes són del segle XX; la resta pertanyen a altres èpoques, des de l’antiguitat fins al segle XIX. Quant a gèneres, enguany hi ha una notable diversitat, a diferència de l’any passat, en què la meitat de treballs eren de poesia. Enguany són: novel·les (6), narrativa breu (4), poesia (3), assaig (3), dietaris i epistolaris (3).

 

Miquel Cabal.

 

15è PREMI DE NARRATIVA CURTA PER INTERNET TINET

Pel que fa al veredicte del 15è Premi de narrativa curta per Internet Tinet, dels 261 treballs presentats, el guanyador ha estat el conte titulat Cosins llunyans, de Pau Berenguer. Es tracta d'una història “de fina ironia i divertida representació del poder”, també segons informa el jurat.

Pau Berenguer.

 

PREMI PIN I SOLER

Finalment, enguany, el 23è Premi Pin i Soler ha estat declarat desert. De les 93 propostes presentades, el jurat no ha arribat a un acord per establir un guanyador final. El jurat estava integrat per M. Lluïsa Amorós, Margarida Aritzeta, Gerard Guix, Antoni Pladevall, Joan Rendé i Josep Rovira com a secretari. El premi està dotat amb 21.000 euros i l'obra guanyadora és editada per Columna edicions.

 

​VALORACIÓ GLOBAL D'AQUESTA CONVOCATÒRIA

En tots tres premis es detecta que els participants provenen dels diferents territoris de parla catalana. En concret, de 372 treballs presentats, un 21,51% procedeixen del Camp de Tarragona, un 3,49% de les Terres de l’Ebre, un 59,68% de la resta de Catalunya, un 13,71% de la resta de territoris de parla catalana i la resta de diferents procedències.

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal