• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Què fem Notícies El retrat de Montserrat Abelló s'exposarà demà amb la resta de Tarragonins Il·lustres

El retrat de Montserrat Abelló s'exposarà demà amb la resta de Tarragonins Il·lustres

El retrat de Montserrat Abelló s'exposarà demà amb la resta de Tarragonins Il·lustres El retrat de Montserrat Abelló penjarà al Saló dels Il·lustres.
La trajectòria d'aquesta poeta nascuda a Tarragona ha estat mereixedora d'alguns dels guardons més rellevants de la cultura catalana, com la Creu de Sant Jordi o el Premi Nacional de Cultura.
24/04/2017


Demà dimarts 25 d’abril a les 18.30h, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, presidirà l’acte de l’entrega del retrat i posterior exposició a la Sala dels Tarragonins Il·lustres, de la poeta Montserrat Abelló. Un acte que comptarà amb la presència de la família de l’autora i que se suma al darrer retrat exposat, d’Olga Xirinacs; que acompanyen a la resta de retrats de personatges il·lustres de la ciutat.

L’autor del quadre és Antoni Miró, un reconegut pintor i escultor, nascut a Alcoi (1944), que al llarg de la seva trajectòria ha combinat diversos procediments artístics dins les arts plàstiques, però amb una temàtica força recurrent com és el realisme social i en el cas del quadre d’Abelló, de l’hiperrealisme. La seva obra ha estat exposada en nombrosos museus i col·leccions de tot el món i compta amb una abundant bibliografia que estudia el seu treball de forma exhaustiva.

Montserrat Abelló (Tarragona 1918 - Barcelona 2014). Ha estat una de les més grans poetes catalanes del darrer quart del s. XX i inicis del XXI. A la seva qualitat poètica uneix la reivindicativa dels drets de la dona. Ha obtingut alguns dels guardons més rellevants de la cultura catalana, com ara la Creu de Sant Jordi, per la seva tasca com a traductora (1998) o el Premi de la Crítica Serra d’Or de poesia (1999); el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana (2008), pel conjunt de la seva obra com a poeta i traductora; el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2008) i el Premi Nacional de Cultura (2008), aquests dos darrers per la seva trajectòria professional i artística.

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal