• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
 • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
 • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
 • Facebook de Tarragona Cultura
 • Twitter de Tarragona Cultura
 • You Tube de Tarragona Cultura
 • Instagram de Tarragona Cultura
 • Google Plus de Tarragona Cultura
 • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Què fem Notícies La Tardor Literària ofereix 45 activitats per gaudir i fomentar la lectura

La Tardor Literària ofereix 45 activitats per gaudir i fomentar la lectura

 La Tardor Literària ofereix 45 activitats per gaudir i fomentar la lectura La Casa de les Lletres ha presentat la programació de la Tardor Literària 2017.
Una acció dedicada a Marcel Pey estrena el nou cicle 'Veu de Poeta' dijous 14 de desembre.
28/09/2017


Entre el 3 d’octubre i el 16 de desembre, un total de 45 activitats al voltant de la creació literària tindran lloc a Tarragona en el marc de la Tardor Literària, celebrada des de 2002 i actualment coordinada des de la Casa de les Lletres. La filosofia que inspira aquest programa és el d’ajudar totes les entitats i iniciatives de treballen en aquest sector. Fruit d’això és un programa que consta de 45 activitats, que han organitzat un total de 22 entitats, a més de moltes altres que hi han col·laborat. En podeu consultar tota la programació aquí.

Com a novetat destacable, es presenta un nou cicle, Veu de poeta, també coorganitzat per l’Escola de Lletres i la Casa de les Lletres, que cada temporada dedicarem a un autor diferent. Comencem enguany amb Marcel Pey, segurament el poeta tarragoní de més llarga trajectòria. També en col·laboració amb l'Escola de Lletres i la Biblioteca Pública de Tarragona, un dels actes destacats és el taller monogràfic Ariadna a la platja que es realitzarà a la Casa Canals el 16 de desembre.

Com en ocasions anteriors, un dels apartats destacats del programa és el de les celebracions. Enguany continuen les dedicades als poetes mossèn Ramon Muntanyola i al llibreter Joan Antònio i Guàrdias. Però també destaca una celebració molt específica, la dedicada als 40 anys de la cloenda del Congrés de Cultura Catalana a la nostra ciutat, que tindrà lloc el proper 4 d’octubre, a les 19 h, a la Biblioteca del Seminari, tot recordant que, fa 40 anys, a Tarragona va tenir lloc la cloenda i conclusions en l’àmbit religiós del citat Congrés.

El cicle dedicat a les lectures dramatitzades, anomenat Zona Drama, organitzat conjuntament per la Casa de les Lletres i l’Escola de les lletres, enguany atansarà l’obra de l’autor tarragoní Josep A. Baixeras, de la mà del director Marc Chornet.

El cicle dedicat a la promoció del Premi Pin i Soler de novel·la, organitzat per la Casa de les Lletres i la Biblioteca Pública de Tarragona, amb la col·laboració de l’APELLC i l’Escola de Lletres, enguany es dedicarà, a més de la darrera obra premiada, a la que va obtenir el guardó l’any 2002, Roger de Flor, el Lleó de Constantinoble, de Francesc Puigpelat.

El programa, en línies generals, és de continuïtat. Hi ha presentacions de llibres, recitals poètics, rutes literàries, premis literaris, jornades, exposicions, tallers, clubs de lectura, conferències, etc.

Com sempre, les activitats s’inclouen en les tres línies mestres que defineixen el camp d’actuació de la Casa de les Lletres:

 • Donar suport a la creació literaria.
 • Fomentar la lectura.
 • Preservar el patrimoni literari.
© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal