Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2015 Dimarts 12 de març tindrà lloc la presentació del segon volum de l’'Obra completa' de Josep A. Baixeras (Volum 2. Novel·les)

Dimarts 12 de març tindrà lloc la presentació del segon volum de l’'Obra completa' de Josep A. Baixeras (Volum 2. Novel·les)

Dimarts 12 de març tindrà lloc la presentació del segon volum de l’'Obra completa' de Josep A. Baixeras (Volum 2. Novel·les)

L'edició de l''Obra completa' de Josep A. Baixeras és una iniciativa de La Gent del Llamp, que publica Cossetània Edicions, amb el patrocini de l’Ajuntament de Tarragona i la Diputació de Tarragona.
11/03/2013

La presentació tindrà lloc aquest dimarts 12 de març a les 19 h, al Museu d'Art Modern, i anirà a càrrec de la Sra. Montserrat Palau, professora del Departament de Filologia Catalana de la URV. Hi assistiran el Sr. Albert Vallvé, vicepresident de la Diputació de Tarragona; el Sr. Magí Sunyer, membre del col·lectiu literari La Gent del Llamp, i la Sra. Elisabet Fatjó, vídua de J. A. Baixeras.

El segon volum de l'Obra completa de Baixeras aplega les dues novel·les que va escriure i publicar: amb L’anell al dit (1964) va quedar finalista del premi Sant Jordi de novel·la; la segona, Les mares (1995), trigà més de tres dècades a arribar. Entremig es dedicà a l’activisme cultural, a la política, a escriure teatre i fer traduccions.

Malgrat aquesta distància cronològica, les dues novel·les formen part d’un mateix projecte i són, de fet, l’una continuació de l’altra. S’hi construeix el mite de Castellet, una ciutat darrere la qual s’amaga Tarragona, que s’esllangueix en la grisor del franquisme i, alhora, avança cap a la industrializació, la construcció de barris perifèrics per a immigrants i la lluita per la democràcia.

En aquesta edició s’inclou el pròleg de 1964 de Josep M. Llompart i un estudi introductori de Jordi Tiñena realitzat expressament.

Segells de reconeixement d’administració oberta