Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2016 Es presenta el llibre 'Eren ells' de Carles Rebassa, 26è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler

Es presenta el llibre 'Eren ells' de Carles Rebassa, 26è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler

Es presenta el llibre 'Eren ells' de Carles Rebassa, 26è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler

La presentació del llibre està emmarcada dins dels actes previs de Santa Tecla
12/09/2016

El  dimarts 13 de setembre es presenta el llibre Eren Ells, de Carles Rebassa, obra guardonada amb el XXVI Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, en la darrera edició dels  Premis Literaris Ciutat de Tarragona, lliurats el passat mes de maig al Teatre Metropol. La presentació es farà als Jardins de la Casa Canals a les 19 h i comptarà amb la intervenció del periodista Toni Puntí, l’escriptor i crític Albert Ventura, l’editora Rosa Rey, el president del gremi de llibreters de Tarragona, Pitu Rovira i l’autor.

Sinopsi d’Eren ells

En Sebastià ha sortit d’un centre de menors i comença el batxillerat en un institut públic. Comparteix aula amb en Jaume, un noi obsessionat pel llibre A sang freda de Capote, n’Albert Abat, un bon estudiant i líder carismàtic, i en Miquel Àngel, víctima de les burles dels seus companys i amb un entorn gens fàcil. Tots ells d’alguna manera estan marcats per la mort d’en Joel, un company de classe. Però no serà l’única mort d’aquell curs.

L’autor. Carles Rebassa

Nascut a Palma el 1977, ha publicat els llibres de poesia Requiescat in pace (amb Pere Perelló), Poema B, Els joves i les vídues (XLIV Premi de Poesia Ausiàs March) i Pluja de foc. Eren ells és la primera novel·la que publica. Li agrada l’oralitat de la literatura, i fa recitals arreu del país i a fora d’ençà que era jovenet. Actualment treballa en altres llibres, amb la intenció d’escatir idees com la mentida, el poder, el bosc, la reunió, la solitud acompanyada. Es fa seu un poema de Miquel Bauçà que diu: Caminar i riure molt: el secret de no cansar-se.

Amb Eren ells, la seva primera novel·la, el poeta Carles Rebassa “demostra un esplèndid domini narratiu i lingüístic, donant veu a un grup d’adolescents que cerquen la seva identitat en un univers propi, de relacions ocultes i exaltades, viscudes amb l’emoció a flor de pell”, segons el jurat del premi Pin i Soler, que va justificar la seva elecció com una “novel·la d’iniciació, que descriu el pas de l’adolescència a la joventut. Amb una gran voluntat d’estil, l’autor descriu les turbulències d’uns personatges que volen desbordar les convencions”.

> Més informació aquí

 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta