Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2018 Nota de condol

Nota de condol

Nota de condol

L'Ajuntament de Tarragona expressa el seu condol per la mort de l’escriptor Jordi Tiñena i manifesta la seva solidaritat amb els seus familiars i amics.
23/03/2018

L'Ajuntament de Tarragona expressa el seu condol per la mort de l’escriptor Jordi Tiñena i manifesta la seva solidaritat amb els seus familiars i amics.

La mort de l’escriptor Jordi Tiñena a l’edat de 62 anys, precisament el dia després de la presentació d’un llibre en què ell havia participat, deixa la ciutat una mica òrfena de literatura.

Jordi Tiñena havia nascut a Barcelona, però vivia a Tarragona des de fa molt de temps, i aquí havia exercit la seva activitat com a professor de literatura catalana, sobretot a l’institut de Campclar. També aquí s’havia desenvolupat tota la seva activitat literària. Com a escriptor, però també implicant-se en les activitats del sector, entre altres la dels Escriptors del Camp de Tarragona. Va guanyar molts premis de novel·la, com el Ciutat d’Alzira i, d’una manera particularment simbòlica per al consistori, el premi Pin i Soler de narrativa de l’any 1998.

Moltes de les seves novel·les estaven ambientades a la nostra ciutat, en diferents èpoques, des de l’edat mitjana fins a l’actualitat, de manera que es pot considerar que el conjunt de la seva obra dona una visió prou diversa i rica de la nostra ciutat. Darrerament havia iniciat una sèrie de novel·la negra, ja amb dos títols al carrer, amb un parell de mossos d'esquadra tarragonins com a protagonistes.

Des de l'Ajuntament de Tarragona ens afegim al dolor que en un moment com aquest sent la família del Jordi i que segurament comparteixen escriptors, editors, llibreters, bibliotecaris, ensenyants i lectors de la ciutat.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta