Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2018 Nova convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Nova convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Nova convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Es consolida l'aposta per la novel·la, la traducció i la narrativa curta per l'edició 2013-2014.
Nova convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona Cartell dels Premis Literaris "Ciutats de Tarragona" 2013-2014"
28/10/2013

Amb la Tardor Literària, l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona convoquen, un any més, els Premis Literaris Ciutat de Tarragona (PCLT). Enguany, seguint la línia de les dues darreres edicions, es convoca el Premi Pin i Soler de novel·la, el Vidal Alcover de traducció i el Tinet de narrativa curta; tres premis que compleixen 24, 14 i 17 edicions respectivament, s’han consolidat en el món de les lletres del nostre país i marquen ja un dels elements de la programació cultural tarragonina de major continuïtat i consolidació.

Durant les 22 convocatòries que fins ara hi ha hagut dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona amb aquest nom, sempre s'ha comptat amb la implicació i col·laboració de diverses entitats culturals i ciutadanes i amb el treball directe d’editorials com Columna, edicions 1984 i Cossetània, que són les que acompanyen  els Premis a l’actualitat. I amb tot aquest llegat ja es compta amb 150 premis convocats i un centenar de llibres editats.

Una de les característiques més rellevants dels PLCT és, però, la participació. Són 5.000 les persones que un any o altre han participat als premis literaris, i a través dels premiats i finalistes, han donat a conèixer uns 300 autors. Un any més, en la passada edició, es van batre rècords de participació amb 95 originals rebuts al Pin i Soler, 15 al de traducció Vidal Alcover i 279 al de Tinet.


L’any 2011 es van introduir importants modificacions en la convocatòria, bàsicament el cartell i el calendari, però també en alguns procediments com el requisit de presentar tots els treballs per via electrònica. El bon funcionament de les dues darreres convocatòries  ha estimulat a l'organització a donar-hi continuïtat i millorar en alguns detalls, assessorats per escriptors i editorials. Enguany es presenten canvis en l’extensió dels originals: En el premi Pin i Soler de novel·la, s’ha rebaixat el nombre mínim de pàgines de 200 a 150 i en el Vidal Alcover s'ha passat de 600 a 400 de nombre màxim de pàgines.

Així doncs, els premis convocats són:

  • Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, dotat amb 21.000 €, que editarà Columna edicions
  • Premi de traducció Vidal Alcover, dotat amb 12.000 €, que editarà edicions de 1984
  • Premi de narrativa curta per internet Tinet, dotat amb 1.000 €, que editarà Cossetània edicions
Segells de reconeixement d’administració oberta