Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2018 Oberta la 29a convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Oberta la 29a convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Oberta la 29a convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Es pot optar al 29è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler; el 19è Premi-beca de traducció Vidal Alcover, i el 22è Premi de Narrativa Curta per Internet Tinet
25/10/2018

El certamen literari és organitzat per la Casa de les Lletres de l’Ajuntament de Tarragona, juntament amb el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Així, el Premi Pin i Soler està dotat amb 21.000 € i s’hi poden presentar novel·les en català, de tema lliure, amb un mínim de 150 pàgines; l’edició corre a càrrec d’Angle editorial. El Premi Tinet està dotat amb 1.000 € per la Diputació de Tarragona i s’hi poden presentar contes en català, de tema lliure, d’entre 3 i 6 pàgines; l’edició de l’obra guanyadora junt a 14 finalistes corre a càrrec de Cossetània edicions. Per últim, el Premi Vidal Alcover, que té la característica de premi-beca, està dotat amb 12.000 € i s’hi poden presentar projectes de traducció al català d’obres literàries que, per la seva com­plexitat i importància i per la dedicació que comportin, impliquin la necessitat d’un ajut econòmic per ser duts a terme; l’edició de les obres corre a càrrec de les edicions de 1984. En podeu llegir les bases clicant aquí.

Els treballs que optin als premis es poden presentar fins al 15 de gener de 2019 i el lliurament tindrà lloc el dia 11 de maig de 2019, al Teatre Metropol. Aquest any, els membres del jurat s’han seleccionat tenint en compte la solvència de la trajectòria professional de cadascun i buscant l’equilibri entre la presència de dones i homes. Així, entre els 15 integrants hi ha els escriptors Vicenç Villatoro i Lluís Anton Baulenas, la directora i fundadora de l’Escola de Lletres, Lurdes Malgrat i la llibretera i crítica literària Marina Porras, entre d’altres. (Podeu veure aquí la relació de membres del Jurat.)

 

Altres notícies sobre els Premis Literaris Ciutat de Tarragona

El proper dia 20 de novembre es presentarà el volum guanyador del premi Tinet de narrativa curta per internet, Cara de peix i altres contes (Cossetània edicions), a les 19.30 h a la Llibreria Adserà, de Tarragona. En aquest volum es recullen el conte guanyador, que li dona títol, escrit per M. Victòria Lovaina, i altres 14 relats.

El prestigi dels Premis va augmentant i les novel·les guardonades a Tarragona van assolint altres reconeixements. L’any passat Eren ells, de Carles Rebassa, premi Pin i Soler de novel·la 2016, i Cançoner, de Petrarca, en traducció de Miquel Desclot, premi de traducció Vidal Alcover 2001, assolien el Premi Ciutat de Barcelona en les seves respectives categories (novel·la i traducció). Enguany la novel·la Les quatre vides de l’oncle Antoine, de Xavier Aliaga, premi Pin i Soler 2017, va ser distingida amb el Premi de la crítica dels autors valencians. A més, Eren ells està en procés de traducció a l’àrab i veurà la llum properament en una editorial d’Egipte.

Pel que fa al premi de traducció Vidal Alcover, continuen publicant-se les obres guanyadores que ja han assolit la finalització del projecte. En el darrer curs han aparegut Contes per a un any, de Luigi Pirandello, en traducció de Jaoquim Gestí (premi de 2007), i Peregrinação de Fernão Mendes Pinto, en traducció de Gabriel de la S. T. Sampol (premi de 2015). I properament s’editarà la gran novel·la Petersburg, d’Andrei Beli, en traducció de Miquel Cabal (premi de 2014).

Segells de reconeixement d'administració oberta