Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Notícies 2020 Josep Maria Pou obre la Temporada de Tardor al Metropol

Josep Maria Pou obre la Temporada de Tardor al Metropol

Josep Maria Pou obre la Temporada de Tardor al Metropol

Divendres 28 i dissabte 29 d’octubre el teatre acull la representació de 'Truca un inspector'
27/10/2011

El Teatre Metropol inaugura la temporada de tardor 2011 aquest divendres amb un dels grans noms de l’escena catalana, Josep Maria Pou, que interpreta i dirigeix l’obra Truca un inspector de J.B. Priestley. Es tracta d’una peça teatral que resulta un prodigi de la construcció formal, teixida meticulosament, i que progressa com un aparell de rellotgeria.

Un inspector de policia es presenta al domicili de la família Birling, interromp el sopar amb què celebren el prometatge de Sheila i indaga la implicació dels comensals en el suïcidi d’una noia. L’ús habilíssim del suspens, però, no eclipsa en cap cas un missatge de profunda repercussió social: tots formem part del mateix organisme i som plenament responsables de tot allò que passa a la resta de la gent.

L’obra té una durada d’1 hora i 30 minuts, sense intermedi. Tindrà lloc al Teatre Metropol el divendres 28 i el dissabte 29 d’octubre a les 21.30 hores i es poden adquirir les entrades, de 19 i 24 euros a les taquilles del mateix teatre.

L'autor, J.B. Priestley

L'autor, J. B. Priestley, escriptor, dramaturg i activista polític anglès, d’idees progressistes, va escriure aquesta peça teatral després de la Segona Guerra Mundial, tot i que l’acció es desenvolupa a l’Anglaterra de l’any 1912. Això va permetre a Priestley jugar amb fets històrics com l’enfonsament del Titànic o l’esclat de la Primera Guerra Mundial, dos fets que el personatge d’Arthur Birling (un ferotge defensor del capitalisme) afirma aferrissadament que no es produiran mai ja que són dos dels símbols més sòlids (la indústria i la pau) en què es fonamenta la seva ideologia. 

Properes cites

Properament, ja al mes de novembre, el Teatre Metropol acollirà l'espectacle de dansa La Llama Doble, a càrrec de la companyia Flick Flock Danza. L'espectacle s'estrena a Catalunya al Metropol i representa, en cada una de les seves coreografies, les diferents cares de l'amor. Això serà el 6 de novembre, mentre que el dia 11 del mateix mes s'estrena a Tarragona Carmela, Lilí, Amanda, Premi Metropol 2010 a Projectes de Creació Escènica. L'obra és la història de tres dones, de tres generacions diferents que canten i actuen a la vegada i ens remeten a tres moments clau del segle XX: la Guerra Civil, la Segona Guerra Mundial i la postguerra i la repressió de les llibertats.

Per a més informació:

 

Segells de reconeixement d'administració oberta