• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Veredicte dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2014

Veredicte dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2014

Veredicte dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2014 Miquel Cabal Guarro (esquerra) i Pau Berenguer als jardins del Teatre Metropol, instants abans de recollir els premis
Pau Berenguer ha guanyat el premi Tinet de narrativa i Miquel Cabal Guarro el premi Vidal Alcover de traducció.
17/05/2014

 

De les 19 obres rebudes per optar al 14è premi de traducció Vidal Alcover 2014, n'ha resultat guanyador el projecte de Miquel Cabal Guarro, de traduir el clàssic rus Petersburg, d’Andrei Beli, “perquè l’obra presentada té unes dificultats estilístiques importants i les mostres aportades permeten preveure un resultat immillorable”, tal i com ha destacat el Jurat. Miquel Cabal (Barcelona, 1977) és llicenciat en Filologia Eslava i té una àmplia experiència com a traductor del rus. El jurat estava integrat per Jordi Jané, Jaume Medina, Joaquim Sala-Sanahuja, Monika Zgustova i Rosa M. Ibarz com a secretària. El premi de traducció Vidal Alcover és únic en la seva especialitat. Està dotat amb 12.000 euros i l'obra resultant serà editada per Edicions de 1984. Precisament, dintre d'uns mesos (juliol) veurà la llum l'obra que va guanyar aquest mateix premi l'any 2010, El sopar de cendra, de Giordano Bruno, en traducció d'Anna Casassas.

Pel que fa al veredicte del 15è Premi de narrativa curta per internet Tinet, dels 261 treballs presentats, el guanyador ha estat el conte titulat Cosins llunyans, de Pau Berenguer. Es tracta d'una història “de fina ironia i divertida representació del poder”, també segons informa el Jurat, constituït per Noemi Bagès, Josep Ballester, Àngel-Octavi Brunet, Andreu Carranza, Rosa Pagès i Enric Brull com a secretari. Pau Berenguer (Sueca, 1978) és professor de secundària i s'estrena amb aquest conte en el món de l'edició. El premi està dotat amb 1.000 euros i l'obra serà editada per Cossetània edicions junt amb altres 14 contes, també seleccionats pel jurat.

Finalment, enguany, el 23è Premi Pin i Soler ha estat declarat desert. De les 93 propostes presentades, el jurat no ha arribat a un acord per establir un guanyador final. El jurat estava integrat per M. Lluïsa Amorós, Margarida Aritzeta, Gerard Guix, Antoni Pladevall, Joan Rendé i Josep Rovira com a secretari. El premi està dotat amb 21.000 euros i l'obra guanyadora és editada per Columna edicions.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l'ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. En l'edició d'enguany, l'organització valora l'alta participació i la correcta organitació de tot el procés. Pel que fa al veredicte, mostra satisfacció pels dos premis atorgats, un perquè obre les portes a nous autors (Tinet), l'altre perquè consolida propostes de molt alt nivell (Vidal Alcover).

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal