• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Xavier Aliaga guanya el premi de la crítica dels escriptor valencians amb la novel·la 'Les quatre vides de l'oncle Antoine'

Xavier Aliaga guanya el premi de la crítica dels escriptor valencians amb la novel·la 'Les quatre vides de l'oncle Antoine'

Aquest guardó s’afegeix al Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler
29/06/2018

El Premi de la Crítica dels Autors Valencians, que cada any atorga l’AELC (Associació d’Escriptors en Llengua Catalana), ha estat atorgat enguany a la novel·la Les quatre vides de l’oncle Antoine, de Xavier Aliaga, novel·la que prèviament havia estat guardonada el 2017 amb el Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, i publicada per Angle Editorial. La novel·la, que va ser presentada el setembre passat, explica la recerca que un escriptor (en realitat, l’autor) fa del seu oncle, fugit d’Espanya després de la passada guerra, en un exercici de recuperació de l’oblit que esdevé universal, segons va dir el jurat.

Aquest guardó, que es concedeix a la millor obra de narrativa publicada per un autor valencià durant l’any anterior, confirma la bona trajectòria del Premi Pin i Soler en la darrera etapa, que ha anat apostant per obres arriscades, amb una preferència per la qualitat literària per sobre de la comercialitat. Així, la novel·la premiada l’any anterior, el 2016, Eren ells, de Carles Rebassa, va ser distingida l'any passat amb el Premi Ciutat de Barcelona. I actualment està en procés de publicar-se en diferents idiomes i països, entre ells Egipte, en àrab.


“Premis com el Pin i Soler són importants perquè, en aquest cas, ha obert la possibilitat de publicar en una magnífica editorial com Angle, que ha cregut des del principi en el llibre i s'ha bolcat en la seua difusió”, explica Aliaga. “Però el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians té un sabor especial”, afegeix. “D'una banda, perquè és un premi a obra publicada; has de competir amb les novel·les dels companys i les companyes que han estat editades l'any anterior. I que un jurat compost precisament per escriptors decidisca que la teua és la millor novel·la en valencià de l'exercici anterior és una satisfacció enorme, que no es pot explicar fàcilment”, explica l'autor.

Enguany, la novel·la premiada amb el Pin i Soler ha estat L’observador de núvols, de l’autor osonenc Marc Capdevila, i arribarà a les llibreries el proper mes de setembre. Tant l’organització dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona (Ajuntament, Òmnium Cultural del Tarragonès i Centre de Normalització Lingüística de Tarragona), com Angle editorial, volen expressar la seva felicitació a Xavier Aliaga pel nou premi obtingut, i manifesten la satisfacció per la consolidació d’aquesta trajectòria.

 

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal