• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Què fem Notícies Xavier Aliaga guanya el Premi Pin i Soler de novel·la

Xavier Aliaga guanya el Premi Pin i Soler de novel·la

Xavier Aliaga guanya el Premi Pin i Soler de novel·la Guanyadors i organitzadors dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. Foto: Laia Marín - Tarragona Cultura
Judit Romeu guanya el Vidal Alcover de traducció, Amanda Bassa el Tinet i Elisenda Guiu el premi de ficció radiofònica
13/05/2017


Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2016-2017, en la seva 27a edició, compten enguany amb el fet remarcable d’un premi especial de guió de ficció radiofònica, amb motiu dels 30 anys de la creació de Tarragona Ràdio. A part aquest, els altres premis convocats han estat el Tinet de narrativa curta per Internet, el Vidal Alcover de traducció i el Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, el més antic de tots.

El premi de novel·la Pin i Soler, que enguany arriba a la seva 27a edició, ha estat per a l’escriptor valencià, de Xàtiva, Xavier Aliaga, per l’obra Les quatre vides de l’oncle Antoine. Segons el jurat és una obra molt íntima però amb un tractament universal sobre la Guerra Civil. La novel·la serà publicada per Angle Edicions, dins la seva col·lecció Narratives i apareixerà a principis del proper mes de setembre.

D’altra banda, entre les 13 obres presentades per a la 17a convocatòria del Premi-beca Vidal Alcover de Traducció, finalment el jurat s’ha decantat pel treball presentat per la traductora barcelonina Judit Romeu Labayen, consistent en la traducció de la novel·la Els sofriments del príncep Sternenhoch, de l’autor txec Ladislav Klíma. L’obra, un cop traduïda, serà publicada per Edicions de 1984.

Pel que fa al veredicte del 20è Premi de narrativa curta per Internet Tinet, d’entre els 205 treballs presentats, la guanyadora ha estat la mataronina Amanda Bassa pel conte titulat Obsessió. El jurat ha definit el text com un relat amb una veu narrativa madura, que guia el lector per indrets que no són el que semblen, amb un final sorprenent. A més a més de l'obra guanyadora, el jurat n’ha seleccionat altres catorze. Totes juntes es publicaran en un volum que publicarà Cossetània Edicions i que apareixerà la propera tardor.

Enguany, en complir-se trenta anys de la creació de l’emissora municipal Tarragona Ràdio, s’ha convocat de manera especial un premi de guió de ficció radiofònica, al qual s’han presentat 18 propostes. Després de les oportunes deliberacions, el jurat ha decidit atorgar-lo a la proposta Indigestió, de la dramaturga i guionista del Masnou (Maresme) Elisenda Guiu. Segons el jurat es tracta d’un bon diàleg amb estructura teatral, amb un diàleg àgil, natural i versemblant.

A més del lliurament dels quatre guardons, l’acte de lliurament ha servit per homenatjar el llibreter i poeta tarragoní Joan Antònio i Guàrdias, amb motiu del cinquanta aniversari de la seva mort. L’homenatge ha consistit en la inauguració d’una petita exposició divulgativa sobre la vida i l’obra del personatge, al vestíbul del Teatre Metropol, i un concert basat en la seva poesia, a càrrec de la cantautora mallorquina Mariona Forteza.

> Vegeu-ne el dossier de premsa complet

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal